icon

Ako zvládnuť verejné scenáre s malým dieťaťom?

17. jún 2025

Ahojte musím sa trosku vypísať lebo - toto je naše prvé dieťa, je dobre všetko v poriadku ale dnes ?
Normálne vonku chcelo ísť inym smerom ako ja , potrebovala som niečo len zobrať a pokračovali by sme ďalej ( popri tom som potrebovala na 1 minútu zavolat ) ale nedalo sa - dieťa mi prebehovalo hore dole, nakoniec začalo hučať plakať kričať utekat inym smerom , keď som zobrala na ruky ešte horšie , ľahko si na zem a hucalo dookola a viac …
V našom okoli boli ľudia aj v aute ( čiže aj vonku ale aj v aute sedeli)

Strašne má to trápi ako rodiča , čo som mala urobiť inak , hanbím sa čo sa udialo … hanbím sa za tu celu situáciu a sama seba sa pýtam , prečo tak dobre dieťa zrazu toto urobilo?

Čo ak si nás niekto napr nakameroval ?
Čo ak nás niekto niekde zverejní ako hanbu?

Stáva sa vám toho mamičky ? :(

lenkakoc444
17. jún 2025

Normalka🙂 zvykaj si medzi 2-3r je to najhorsie.

ndrag
17. jún 2025

nie tak davno co som to videla ako okoloiduci. Som si len pomyslela, ze chudina zena, nechcela by som a viac som neriesila 🙂. Neboj, uz ani nevedia, iba psycho to bude nahravat a niekam davat…

januska12323
17. jún 2025
@janka_266

@januska12323 bola by si prekvapená, čo si ľudia natáčajú a potom to vešajú do skupín na fb, aby si asi dokázali, že im sa to nestane.
autorka, vôbec si z toho nič nerobte, bude aj horšie :D ale zároveň už sa mu bude dať vždy lepšie vysvetliť a bude viac chápať.

@janka_266 no a keby aj niekto natočil tak čo? Kto ešte nevidel decko hodené o zem asi žije na Marse.

jablkovastrudla
17. jún 2025
@crazy_cat_lady

Nech zdvihne ruku zena, ktorej sa to nestalo 😂 kolko ma dieta? Dva roky? Proste normalny vzdor, nebolo po jeho..a kto by ta akoze kam zverejnil? Zas to tolko neprezivaj ;)

@crazy_cat_lady prisaham ze pri prvom synovi nie. Naozaj, on nenervacil ale namiesto toho si lahol na zem. Viem ti spravit veeelku kolaz z fotiek z toho obdobia 😂 druhy je ako tazmansky cert, tam ocakavam ine divadlo 🙆🏼‍♀️

nika23t
17. jún 2025

Och. Ty to popisujes ako nejakú katastrofu... A čo si čakala,.že bude dieťa ako na ovládač? Že si ho nastavis doma a takto budete fungovať? Je to mala živá ľudska bytosť a ver mi, že Ťa čaká rušné obdobie. A dobre Ti radím, nerieš somariny, lebo sa zrútis v najbližších mesiacoch. Aj keď osobne sa mi nezdá, aby niekto reálne riešil toto, skôr mi to príde ako jedna z tých tém, čo len potrebujú príspevky.

autor
17. jún 2025
@lucka_ke

toto ti ešte urobí veľakrát a robia to všetky deti na svete, aj moje to robilo a prešlo ho to, hlavu hore nič také sa nestalo

@lucka_ke vdaka

autor
17. jún 2025
@olimuc

Ked ta toto trapi tak dufam, ze nemas viac ako 18, lebo tvoj rozum nestihla tvojmu OP. Koho by si uz zaujmala. Tvoja starost ma byt, aby Ti dieta nevbehlo pod auto a nie ci ta nejaky blbecek natoci. Vypni soc media lebo mas evidentne nejaku traumu - skus odbornika, ne prenasat to na svoje dieta. Tvoje dieta je uplne normalne … nie je to cvicena opicka, kt sa bude usmievat a fungovat na prve slovo, kazde dieta si prechadza obdobim vzdoru a je to uplne v poriadku…

@olimuc tak napadol má scenár že niekoho kto sedel v aute a mohol nás točiť ? A niekde nás zosmiesni?

lenka2710
17. jún 2025

Bože ja keď si spomeniem, koľkokrát som staršiu dcéru vliekla popod pazuchu domov cez celé mesto, lebo sa jej nechcelo ísť domov z ihriska a kopala a revala ako blázon 🤦‍♀️ a teda ani ma nenapadlo, že by ma pritom niekto točil 😂
Prosím ta, takých predstavení ešte bude! Každý rodič to aspoň raz zažil

angeli121212
17. jún 2025

Prosím ťa prestaň s hlúpostami... Predstav si my tie čo nemáme tak dobré dieťa ako ty takéto situácie zažívame bežne a posledné čo riešime je či to niekto kameroval...nerieš blbosti a ano aj takéto situácie budú vznikať a budú momenty keď budeš rada, že ich vyriešiš relatívne dobre bez ujmy na oboch stranách

lucia147852
17. jún 2025

Nuž, zistila si, že dieťa je človek s vlastným názorom a nie hračka. Bude horšie. Absolútne nechápem tomu, prečo toto vnímaš ako hanbu. Očividne bol problém pri tvojej výchove, preto takto reaguješ na vzdor dieťaťa.

autor
17. jún 2025
@jaskolka

Nechápem, prečo by vás mal niekto kamerovat?A duplom niekde to vešať?
Ja na deti,ak veľmi vystrajaju,aj skriknem,a veru aj na zadok už dostali,ked sa mi syn vytrhol a letel ako vystreleny rovno na cestu.
No a ? Fakt myslís,že niekto Sleduje len vás a okamžite vyberie mobil,aby vás natočil? Však si nezmlatila dieťa do krvi,ani nič Robíš si zbytočne stresy,ľudia ,čo vás videli,už ani nevedia,že vás videli

@jaskolka vďaka za povzbudenie …. Tak vieš situácia netrvá sekundu , ľudia by mohli chciet zosmiešniť

viestta
17. jún 2025

Panenko Mario Sastinska!!!! Ty miesto toho aby si riesila ako zvladnut dieta ked zas dostane podobny amok, ktorych bude este vela, vela kym prejde obdobie vzdoru, riesis ci vas niekto nenasnimal na mobil... To akoze naozaj? Ty si skutocna, ci vymyslena?
Kazda matka toto zazila, kazde dieta spravilo aspon raz nieco podobne. Zisti ako to zvladat, to bude uzitocnejsie pre teba aj pre dieta.

natalka13
17. jún 2025

Dost prehanas, nezda sa ti?

dahra
17. jún 2025

treba si uvedomiť, že niektoré veci neovplyvníš a ani nemôžeš na 100% predvídať. Snaha o to, aby všetko bolo "naporiadku" a dobre sme vyzerali je len falošná maska. Treba ju zložiť, potom budeš mať slobodu nestresovať sa v takejto situácii. Možno slobodu si sadnúť na chodník, prekvapiť dieťa, ktoré bez plaču samé k tebe pribehne po objatie a zmeniť všetko to, čoho sa desíš, na úplne inú situáciu.
Vyrástla som v rodine, kde si moji rodičia kládli otázku: Čo povedia ľudia? Bola som dobré dieťa, nikdy žiadna scéna, pretože som dobre vedela, že by som si to vyžrala. Doma, keď nikto nevidel. Niežeby ma bili alebo trestali nejakými zákazmi. Stačili hodinové prednášky o tom, ako sa mám správať. Každá situácia, ktoré bola nevyhovujúca, sa prebrala do najmenších detailov a do detailov sa opísala tá, ako to malo vyzerať. Moja mama je už stará, ale trpí úzkosťou a radšej nevychádza z domu, lebo názor a pohľad iných je pre ňu zrkadlom, do ktorého sa bojí pozrieť.
Až keď sa mi narodili deti, videla som, koľko som z toho niesla v sebe. Teraz sa v každej situácii, ktorá mi spôsobuje tieseň, skúsim zastaviť a zamyslieť, čo by som spontánne spravila a urobím niečo iné. Veľakrát to prinesie novú zaujímavú skúsenosť.
Sloboda dieťaťa a tvoja radosť zo života by mala byť nad tým, čo si ľudia pomyslia. Lebo veď vieme, že keby si sa opýtala okoloidúcich, každý by to videl inak. Niekto ani nevidel. Kto ti je bližší oni? tvoje dieťa? A nedovoľ strachu a obrazu o sebe, ktorý si chrániš, vládnuť nad láskou k tvojmu dieťaťu.

doriiis
17. jún 2025

Autorka ty nie si kompletna

autor
17. jún 2025
@doriiis

Autorka ty nie si kompletna

@doriiis vďaka a to už preco

226lenka
17. jún 2025

Mám 2,5 ročného syna takže ťa celkom chápem.

226lenka
17. jún 2025

Teraz mi napadla situácia, keď mi začal vystrajať v autobuse len preto, lebo som mu zakázala pobehovať v ňom a nútila som ho sedieť, čo nechcel. Ľudia na nás pozerali, a bolo mi jedno kto si čo myslí, ale vôbec mi nenapadlo že by nás mohol niekto natáčať

lucia13022023
17. jún 2025

Nie som ten typ človeka ktorý hovorí, že bude ešte horšie, ale bude 🤣 proste obdobie vzdoru, terrible twos.. Ale to nerobi z deti zle deti. To ma skôr vytáča, keď niekto napíše - malinka je dobra, poslušná, len papa a spinka - vek dieťaťa 6m🤣 a deti ktoré rwbu a nespia sú zlé 🤦‍♀️
Daj sa dokopy, popracuj na sebavedomí.

ha_ha
17. jún 2025

Nečítala som všetky komantáre, ale to vážne si myslíš, že ty a tvoje dieťa zaujímate ostatných natoľko, že nechajú všetko tak a začnú si vás natáčať na mobil, niekde to zverejnia a celé dni sa tým budú zaoberať? A čo si ty nejaká celebrita? Aj keby si bola, nikoho to nezaujíma, Ľudia majú svoj život, si im ukradnutá. Vždy ma zarazí, keď si niekto myslí, že okolo neho sa točí svet.

doriiis
17. jún 2025

Však vyvádzas ja k nenormálna.Ty si fakt myslíš,že niekoho ty a tvoje urevane dieťa zaujíma? Až natoľko,že si to natočí a dá niekde hore? Vrestiacich deti vidno denno denne milion,nic nové
S takýmto nastavením neviem jak chces vychovať dieťa.Vsak ty budeš troska nervov najbližších 15 rokov

7komorova
17. jún 2025

Ahoj, ja mam este male babo. A uz sa bojim tohto “vzdoru”. Neboj nic, dobre bude. Je to normalny priebeh rodicovstva - netrap sa nad tym.

kaca222
17. jún 2025

Vieš koľko krát sa to ešte stane? Pravdepodobne veľa. Kto v dnešnej dobe rieši čo si o ňom druhí pomyslia? Na tomto popracuj, lebo to je v tvojej hlave.

rivini
17. jún 2025

Dieta az v 2 rokoch vie chodit tzv. za ruku, no a amok ti bude davat do puberty a dlho potom😂

kristinka92
17. jún 2025

Si normalna? 😂 Čo riešiš? Každý kto ma deti, sa v duchu iba teší, že momentalne nehučí to jeho dieta, ale susedove..a v duchu ta poľutuje. Ja milujem tie súcitne pohľady, ktoré si vždy iba vymením s takými mamičkami😃 je to taký pocit spolupatričnosti

ivana11155
17. jún 2025

prehanas. Iba teba si ludia vsimali? To fakt? Ludia by si nevsimli ani keby niekoho okradli alebo neviem co este a nie tvoje dieta, ktore utekalo na inu stranu ako ty a pritom kricalo a hucalo.

mimaapeto
17. jún 2025

😂 pamätám si že manžel nechcel v tomto období chodiť s dcérou do obchodu lebo raz mu to urobila v obchode a on prišiel taký zhrozený 😅 pre mňa to bola klasika a neriešila som ju nechala som ju tam kde sa hodila... raz sa mi hodila v zime pred dverami do potravin... za overal som ju len zošuchla do obchodu( klzka dlažba dieťa netrpelo) nechala som ju pri vozíkoch 😅( malé potraviny v dedine) išla si nakupiť v klude... každú tetku ktora sa jej prihovorila že chúďa čo sa stalo ( moje dieťa o to viac ručalo) som poslala do riti od toho dieťaťa.. nakupila zaplatila.. stala som pri dverách pýtam sa ideš či ostávaš.. mala sa postavila.. sople utrela do rukáva a povedala idem... od vtedy to prestala robiť.. nevšímať si a ona potom zistí že to nemá zmysel robiť... ani ma nenapadlo že to niekto natočí... skôr som sa bála že niekto zavola socialku ked som kričala na ňu z wc že kde sa zase štverá do riti😅 lebo v tomto období hned ako som odišla z miestnosti brala stoličku a liezla na stôl sporák to bol hartkor... a ten rev ked som ju dole dávala 😲 takže vtedy som sa bála ale toto hádžuce sa dieťa si natáčať no načo ...

mimikarol
17. jún 2025

Autorka prosím ťa....vieš koľko takýchto situácií ťa ešte čaká.... Moja pravidelne keď nebolo po jej ľahla na zem a vrešťala. V obchode, na ihrisku....hocikde. Ešte aj zo škôlky sme chodili domov z vreskotom a revom.
Teraz keď takéto niečo vidím tak len rodiča v duchu poľutujem a myslím si aké to bolo lážo plážo oproti puberte čo mám teraz doma.

glade22
17. jún 2025

Ty nie si tá, čo mala pocit, že každý, kto drží mobil v ruke si ju a jej dieťa natáča?

gladys_07
17. jún 2025

“potrebovala som niečo len zobrať a pokračovali by sme ďalej ( popri tom som potrebovala na 1 minútu zavolat )”

Ako toto mohlo 1,5 rocne dieta nepochopit?? Si si ista ze nema nejaku diagnozu? Nezanedbala si nieco?

(Sarkazmus)