icon

Ako zvládnuť vzdor u 1,5-ročného dieťaťa?

8. dec 2025

Našu 1,5r dcéru chytil neskutočný vzdor. Vsetko je nie, všade piští, jačí, hádže sa o zem (aj na ulici, keď prší, aj priamo do mláky). Hádže hračky, packa nás, ťahá sestru za vlasy, robí napriek. Ja som z nej už šedivá. Pri staršom dieťati sme to vôbec nezažili, ona bola odmalička veľmi rozvážna, dajú sa jej vysvetliť veci, veľa komunikujeme. Ale mladšia je presný opak. Ja už fakt neviem, čo robiť, keď všade urobí cirkus a x krát denne sa švacne o zem.

zuzinka888
9. dec 2025

Setrit si nervy na neskor( na pubertu). S kludom a trpezlivostou pockat kym to prejde, zabranit/nedovolit aby ublizila sebe alebo inym( psovi,macke, auticku, babike....). Ono sa to zlepsi ked zacne rozpravat a komunikovat svoje potreby. Ved musi to byt frustrujuce ked chce "jablko, nevie to povedat ani inak vysvetlit a ty jej davas brokolicu" no aj teba by piclo od zlosti.🙊

anonym_2b2abd
9. dec 2025

@anonym_autor treba to len prežiť, neustúpiť, ona časom pochopí, že sa nič nezmení, ani keď sa treskne o zem, ale ešte je príliš maličká, aby dokázala zvládnuť svoje emocie, Nedovolila by som jej ma capnúť, chytila by som jej ruku s dôrazným nie, aj keby sa vzápätí hodila o zem. Snaž sa byť kľudná, viem, že je to ťažké, alw kľud a pevný denný režim, určené hranice, ktoré sa nemenia, vnášajú so sveta dieťaťa pokoj. Ak sa ti šmarí o zem na ulici, nerieš mudrlantov, ktorý také dieťa nezažili. Pevné nervy.