icon

Aký je váš názor na takýto vývin charakteru?

elina25
29. dec 2013

Včera som bola s mojou princeznou na prechádzku,pridala sa kamarátka a jej známa....Padla reč na "všetko sa ti vráti na tvojom dieťati" na to som poznamenala že veľa robí výchova,známa mojej kamarátky na mňa pozrela akoby som jej deti na raňajky pojedla....Ale čo sa stalo potom to mi rozum zastavilo...V kočiari mala 2-ročné dievčatko a 5-ročného spratka (prepáčte nemám na neho slov....To bolo hrozné dieťa,prve začal to dievčatko šticovať na to som mu povedala či jemu by sa páčilo keby tak jeho deti šticovali,tak mu jeho mama nedala cukrík začal sa o zem hádzať.....S pod kočiara mi vytiahol čaj a všade ho rozlieval...Upozornila som na to jeho mamu a,ta mi povedala že to je normálne že takto sa dieťaťu rozvíja charakter....Samozrejme nastala vymena názorov...No zdá sa Vám to normálne?

elina25
autor
29. dec 2013

@jankapiknova moja neter je tiež živá ale aby ubližovala,a šticovala iné dieťa?tak to nie....

jankapiknova
29. dec 2013

@elina25 ??? ja take niečo nehovorim,teda ani nepišem.... o ubližovani,prave naopak,pišem že neubližuje... 😉

elina25
autor
29. dec 2013

@jankapiknova také deti sú potom v živote veľmi sikovné a citlivé,aj naša je taka hyper-divoška 😀 ale tu ten chlapček zámerne robil zle 😒

jankapiknova
29. dec 2013

@elina25 možno sa chcel len predvadzat a uputat pozornost , na druhej strane možno mu to toleruju už dlhšie vie že si to može dovolit...to už nezistime, to už je na rodičoch 😒

mimake
29. dec 2013

@horana keby tak potiahol mojho psa tak uz nema ruku a vynadanie do sliepok by bola ta najmansia starost. to m pripomina ako sa mamicka cudovala ze som na nu vybehla ked som ju nacapala ako hovori svojmu malemu synovi - neboj sa len chod pohladkat psikov..... keby ze akurat nevychadzam z obchodu tak jej dieta nema ruku, ale kto by za to mohol ta matka alebo moj pes jasne ze moj pes

elina25
autor
29. dec 2013

@jankapiknova no prave ale kazdy vychovava ako vie,mna len zaskocil postoj mami a to ze ani tomu panovi nepovedala prepacte take trapne to bolo

elina25
autor
29. dec 2013

@mimake presne je pes a pes!!!!

jankapiknova
29. dec 2013

@elina25 rozumiem čo mysliš... 😉

keram3053
29. dec 2013

Ja si myslim ze ten chlapec nema urcene hranice a to urcite nieje spravne.Ja mam dvoch a tiez kadeco povyvadzaju ale toto a este k cudzej osobe si nedovolia. Rodic je na to aby dieta usmernoval a upozornoval ked robi nieco nespravne inak sa to moze velmi lahko obratit proti nemu.Vychovat spravne dieta nieje urcite lahke a zaruka ziadna.Ja som inak povyvadzal veci za ktore sa este stale hanbim,ale mama ma zas viedla spravne. Do vychovy sa sice nikomu nestaram ale mysliet si mozem svoje 🙂 Neznamena ze bude chlapec lotor aj v dospelosti,ale takym postojom rodica vytvara k tomu vacsie predpoklady.

jankapiknova
29. dec 2013

treba aby mal pes nahubok ked chodi medzi ludi a bude všetko ok 😉

elina25
autor
29. dec 2013

@jankapiknova ale rodič nemá čo púšťať pohladkať psa bez povolenia majiteľa,či má alebo nemá náhubok

jankapiknova
29. dec 2013

to mi je jasne že nema , ja maleho nepustim,lebo sama sa bojim 😀 ale nahubok by podla mojho nazoru vždy mal mat...

elina25
autor
29. dec 2013

@jankapiknova náš má ale je to nemecký ovčiaka nedovolím hladkať lebo on je jašidlo teší sa a môže nechtiac škrabnúť 😉 Ale druhého srnčieho ratlíka áno 😀

ress
29. dec 2013

Ja sa vyjadrim len k casti, ked vam ten pan vynadal. V tomto pripade mi prides naozaj prehnane vztahovacna, pan konal v amoku, presne tak ako by konal kazdy jeden psickar. Co keby pes toho maleho pohryzol? Jediny, kto by mal preblem by bol on. Vinou matky samozrejme, nie tvojou, to ze vam "vynadal" obom bolo mozno prilis, ale preboha si dospela, aj ty niekedy nereagujes s chladnou hlavou, tak sa nemusis hned takto urazat.
5-rocne dieta ma byt pod kontrolou matky, nech sa deje cokolvek, to, ako reagovala jeho mama nejdem komentovat, raz chlapec naozaj prekroci hranicu a potom bude darmo plakat.
Co sa tyka toho, ze ti zobral caj - ked nekonala jeho mama, mala si ty. V ziadnom pripade by mi na nase veci nasahalo cudzie dieta, tak ako moje nenici veci druhych.
Uplne suhlasim s @bubelko

laila22
29. dec 2013

@elina25 ukamenovat psickara, nedokonalu mamu aj jej spratka...

elina25
autor
29. dec 2013

@ress ja mám sama psíkov mohol to povedať aj inak,a pokial mama mala v paži že mi rozlieva a uteka s mojím čajom,a ona "mala nechať svoje 2-ročné dieťa samo v kočíku" tak isto som nemohla ani ja to moje....

elina25
autor
29. dec 2013

@laila22 to som nepovedala čitaj medzi riadkami a čítaj čo som napísala

ress
29. dec 2013

@jankapiknova Preco by mal kazdy pes mal mat vzdy nahubok? Ziaden pes nezautoci bez dovodu a ked mu dovod niekto da, je prirodzene, ze sa brani, presne tak ako by som sa branila aj ja, aj ty.
Ale chapem, ze uz asi takmer vacsina majitelov psov je taka drza, ze necha neovladatelnych psov na volno, vsak ved co ked vsetkych okoloiducich otravuju, to stve aj mna a viem, ze ked ma clovek male deti, boji sa dvojnasobne. Ja aj ako psickar v takychto pripadoch vzdy volam policiu, kludne aj kazdy den, lebo kvoli takym idiotom trpia aj ti slusni, co si na psov davaju sakra pozor.

laila22
29. dec 2013

@elina25 je to spravne, nie je to spravne? co sa nudís? psickar nebol nenormalny, lebo ti vynadal do hydiny, koli cudziemu nevychovanemu decku.. matka, nebolanenormalna, lebo neusmernila svopje dieta podla svojich predstav.. chlapec nebol nenormalny lebo vylieval caj.. Mozno to cele bola iba zhoda nahod... 😎 Ja mam tiez princeznu a hravaju sa s nou 😎 tiez princezne a nie je to vzdy podla mojich predstav 😎 , ale nebudem tu zakladat temu ci je normalne, ako sa sprava ta ktora princezna a ci su 😎 vychovne metody jej matky spravne... co je prijatelne pre jedneho, nie je prijatelne pre druheho... Co ti je luto toho vyliateho caju? mala si mu schmatnut flasu a konat a nie sa prizerat a teraz lamnetovat na MK aka je ta mama a akeho ma spratka.. Este nevies co Ti pripraví tvoja princezna ked bude mat 5 rokov.. Nekric hop kym nepreskocis... 😉

elina25
autor
29. dec 2013

@laila22 o moju nudu sa ty neboj,a nezažila si situláciu

mimake
29. dec 2013

@jankapiknova asi nie si psickarka, lebo by si poznala nahubky ktore sa pouzivaju pri cvecini psov na chodzu pri nohe. tieto nahubky vyzeraju ako klasicke ale pes dokaze otvorit tlamu, nie natolko aby pohrazol silno ale dostatocne na to aby dokazal ublizit. a je na zodpovednosti matky predchadzat takymto situaciam. je jedno ci pes ma alebo nema nahubok, s takym kovovym nahubkom dokaze vacsi pes rozbit dietatu aj hlavu. tolko na tom ze ta matka mala svojho syna zastavit pri takomto konani a ked uz k tomu doslo tak sa aspon ospravedlnit

laila22
29. dec 2013

@elina25 ved to...🙂 nezazila som situaciu...

mimake
29. dec 2013

ale aby som bola objektivna ani ten chlap sa nemal zachovat tak ako sa zachoval

jankapiknova
29. dec 2013

jasne nie som psičkarka a reagovala som na chovanie deti , ten pes bola už len reakcia na rekciu na moju odpoved(sice som psov nespominala v 1 prispevku) ale to je jedno, čo sa tyka psov už nekomentujem,lebo ano nerozumiem tomu 🙂 a po pravde ani ma to niejak nezaujma 😀
myslim že aj tema je o niečom inom :D

mimake
29. dec 2013

a co sa tyka temy a zakladatelky temy...., aj ja som uz mala zopar krat chut spytat sa ci su taketo situacie normalne ale v podobnej diskusii som bola za vadnu ze nenecham dieta sa samo " rozvijat" nepochopim niektore vychovne metody ( deti mozu vsetko ved sa len rozvija ich charakter) podla mna si sa zachovala spravne ze si jej nieco povedala a nebola ticho. vacsina matiek by len prevratila oci a komentovala by to az po odchode matky. ak sa jednalo o tvoje veci mala si to najvacsie pravo zasiahnut. ja by som si vypytala jej caj, nech sa teda ma z coho moje dieta napit ked moj caj ma jej syn 😉

elina25
autor
29. dec 2013

@mimake ale ma baví že povedia:čo si neutekala po svoj čaj,ona mala svoju dcéru nechať samú? a ja som tam dcéru nemala?a fakt keby ten pes ho pohrýzol,oškriabal alebo zhodil to by bolo tiež normálne?samozrejme na vine je pes a majiteľ! a ja ako psíčkarka stále vravím ak sa ma neopýta mama-otec či nemôže jeho dieťa pohladkať môjho psa nemá čo k nemu chodiť! to čo za výchova chod pohladkať psa bez majiteľa....

tanapeta
Autor odpoveď zmazal
mimake
29. dec 2013

no jasne mala si asi nechat svoje dieta a utekat za tym chlapcom a najlesie ho laskavo poprosit o tvoju flasu, a keby ti ju nedal tak sa este ospravedlnit mamicke ze si si ho dovolila vyrusit v jeho hre..... podla niektorych existuju dobre deti a existuju zle deti ( od prirody, cize hyperaktivita atd. ) samozrejme matky tych dobrych deti maju byt ticho lebo mozu byt stastne ze nemaju take problemy so svojimi detmi..... moj nazor existuju vnimave deti ziadne ine len vnimave ktore vnimaju to co povolene maju a co nie. kazde dieta skusa pokial moze zajst, staci ak sa to raz prepiskne ( napr. raz ma povolene buchat mamku lebo sa sali a onokedy napr. v nakupnom centre ho za to matka vykrici ) a problem je na svete. take male dieta nedokaze rozoznat preco je rovnaka blbost raz srandou a inokedy niecim zlym, ale dokaze pochopit ked ma nieco jasne zakazane a povolit sa to nepovoluje nikdy. Tot moj nazor

elina25
autor
29. dec 2013

@tanapeta som chcela názor nie kritiku,a tu ani nešlo tak o chlapca ako o ľahostajnosť mami

elina25
autor
29. dec 2013

@tanapeta čítaj poriadne a tak kritizuj !!! a moja princezna tiez nepocuva a ju upozornim!!!