icon

Aký je váš názor na takýto vývin charakteru?

elina25
29. dec 2013

Včera som bola s mojou princeznou na prechádzku,pridala sa kamarátka a jej známa....Padla reč na "všetko sa ti vráti na tvojom dieťati" na to som poznamenala že veľa robí výchova,známa mojej kamarátky na mňa pozrela akoby som jej deti na raňajky pojedla....Ale čo sa stalo potom to mi rozum zastavilo...V kočiari mala 2-ročné dievčatko a 5-ročného spratka (prepáčte nemám na neho slov....To bolo hrozné dieťa,prve začal to dievčatko šticovať na to som mu povedala či jemu by sa páčilo keby tak jeho deti šticovali,tak mu jeho mama nedala cukrík začal sa o zem hádzať.....S pod kočiara mi vytiahol čaj a všade ho rozlieval...Upozornila som na to jeho mamu a,ta mi povedala že to je normálne že takto sa dieťaťu rozvíja charakter....Samozrejme nastala vymena názorov...No zdá sa Vám to normálne?

Strana
z6
didi19
30. dec 2013

@elina25 no tak chlapi sa musia držať proste nakrááátko 😀 😀 😀 učí sa to od malička

dejnas
30. dec 2013

@vejula vidíš, napokon sme sa predsa zhodli 😀
obe by sme zrejme jednali inak, než spomínaná mamička a je tiež pravda, že ja by som jej postoj natoľko neriešila, hodila by som to za hlavu, je to predsa jej dieťa 😉
(ale aj tak tu denne vzniká xy tém, kde niekto rieši niekoho iného, to už je taká tradícia 😀 )
ja práveže chápem, aj to čo si písala, že ponechať deti riešiť si konflikty a ver tomu, že to praktizujem.... ale zatiaľ ich nechávam riešiť si šarvátky a iné vzniknuté situácie len v rámci ich "detského sveta", t.j. s rovesníkmi..... tam mi príde zásah rodiča častokrát úplne zbytočný, prehnaný (nie vždy, ale často)....
v "dospeláckom svete" ich ešte usmerňujem, pretože to považujem momentálne za správne... isteže im za riťou nebudem behať celý život, ale v ich veku mi ešte tie usmerňovania prídu vhodné, správne 🙂
takisto nemám nič proti tomu, ak im niekto cudzí za spôsobenú škodu adekvátnym spôsobom dá najavo, že sa to nepatrí, že to nesmú.... vôbec sa tomu nebránim .... zväčša som ale s dotyčným minimálne v očnom kontakte, kedy on chápe, že ja s pokarhaním z jeho strany súhlasím a dotyčný fakt reaguje veku deťom primerane.... 😉

prajem kočky aj vám všetko dobré do nového roka a veľa radosti z tých našich drobcov 🙂 🙂

mimake
30. dec 2013

@elina25 Dakujem, aj tebe vsetko dobre.... 😉

zuzkaanicka
30. dec 2013

@elina25 podobne, vsetko najlepsie v novom roku 😉

hoblinka13
30. dec 2013

@elina25 baby maju pravdu a kasli na to.neocakavaj od ludi pre teba nedolezitych ospravedlnenie.zbytocne ta zozieraju pocity krivdy.zivot je tazky aj bez toho,tak naco si ho kazit a komplikovat

Strana
z6