icon

Bábätko odmieta byť v autosedačke a aj v kočíku

nika1020
24. júl 2013

Ahojte, mám dcérku - spokojné bábätko 4 mesiace, ale odmieta sedieť v aute v autosedačke, už od malička. Potrebujeme sa presúvať autom aj mimo mesta a je to hrôza. Keď sa narodila, tak som ju nakojila a uložila do vajíčka a spinkala. Teraz keď vníma, musím ju vziať na ruky, nakojiť priamo v aute, potom opatrne položiť za jazdy, občas pospí 5 - 15 minút..a potom sa hráme...a zas začne plač, pučí sa, plače a skončí zas na prsníku.. potom dokáže spať aj hodinu, ale mne na rukách. Vyskúšali sme všetky finty. Som úplne nespokojná, pretože to nie je bezpečené a úprimne závidím maminám, ktoré môžu napríklad s babätkom šoférovať a ono si spinká, len čo ho uložia do autosedačky. To náš prípad nie je. Ja som od jej narodenia ešte ani nešoférovala. Autosedačku- vajíčko máme vhodnú aj auto, o tom nechcem diskutovať.., Autosedačka je v protismere jazdy, s tym nič neurobím, lebo nemá vek na otočenie jazdy..každý výlet v aute je pre nás stres, krik. Spokojná je len na rukách.Ako to riešite vy? Inak to isté je aj v kočíku...ďalej ako 100 metrov od paneláku sa radšej nevyberiem.. čiže žiadne relaxovanie počas kočíkovania u mňa nepripadá do uvahy, to riešime nosičom,ale v aute je to horšie..Každú radu a diskusiu ocením o tom ako to riešite vy.

hradnapani
24. júl 2013

@nika1020 presne toto sme zazili aj my, a teda, nie je to ziadna slava.
Ja som si vsak nikdy netrufla vyberat dieta zo sedacky za jazdy 😒 Radsej som ho nechala chvilu poplakat a hned pri najblizsej moznej prilezitosti zastavila. Dost nam pomohla aj vymena sedacky za vacsiu/ sirsiu - t,j, pohodlnejsiu. Ale moje dieta malo aj silny reflux, preto mu bolo zle aj v autosedacke a o kociku ani nehovorim. Vo vajicku mi vydrzal len ked bolo nakliknute na konstrukcii kocika a mohla som s nim takto aspon do obchodu alebo na kratsiu prechadzku. Nechapem, preco ho v aute nezniesol. (A ano, som strasna mater, vozila som takto dieta vo vajicku/kociku, lebo by sme sa nedostali nikde 😝 Alebo potom ten nosic, ten nas celkom zachranil.
Univerzalna rada asi neexistuje, ale jedno je iste: vyrastie z toho 🙂 Mozno o mesiac to uz bude vsetko inak 😉

sashabb
24. júl 2013

@nika1020 prve ma napadlo či nemá reflux? autosedačku neviem ako vyriešiť, nakoľko vajička su všetky rovnaké, no kočík by som možno vymenila - možno športová časť - naklápacia, kde už môže byť take male mimi by jej vyhovovala. Nebola by v lahu a možno by to pomohlo

matozazzo
24. júl 2013

Nikdy nesedim s detmi vzadu, vzdy vpredu... Tym padom sme vyberanie pocas jazdy nikdy neriesili... Niekedy sa zlostila, vacsinou sme dali hlasnejsie radio 😀 a viseli jej tam hracky... Na kratke vzdialenosti nikdy nespala, len na dlhsie. Co sa tyka kociara, tam nezabralo nic, vzdy bol krik, az ked som ju dala do sportoveho a mohla pozerat vonku (lezala, ale mala sikmejsie opierku)...

ketrinka17
24. júl 2013

@nika1020 To iste sme zazivali aj my a zazive doteraz a maly ma rok. Mne kym bol maly vo vajci tak ja som vajco otocila (vzadu) v smere jazdy a bola pri nom aby aspon nieco videl a bol relativne spokojny, ale na ruky ho stale musim niekedy vziat , zastavit auto nech sa ukludni a dalej pokracujeme.On nieze place ale rici, reve az sa mu flaky na tvaricke robia a mne je ho strasne luto ☹ je to strasne mne ani v kociku neposedi stale v nom len skace 😝 a teraz mu kazdu jazdu sa snazime davat novu hracku a novu zabavku aby aspon trosinku vydrzal ked ideme po meste..

katyxq
24. júl 2013

Máš dvě možnosti - buď nechat dítě v autosedačce brečet anebo ho vozit na rukách, kdy ti hrozí pokuta a dítě není zabezpečené pro případě nehody, my brali v potaz informaci, že řízení při plači dítěte se vyrovná řízení ve stavu opilosti, tak zvaž, co je rizikovější 😉. Vlastně je ještě třetí možnost - nejezdit autem.
Každopádně změna nastala ve chvíli, kdy malá vyrostla a začali jsme používat autosedačku ve směru jízdy, to už v ní vydrží realtivně dlouho spokojená.
Podle toho, co popisuješ, tak más hodně kontaktní dítko, doporučuju nastudovat si něvo o kontaktním rodičovství (vzťahová vyćhova, attachment parenting) - nošení dětí (v šátku nebo ergonomickém nosítku - my od dvou měsǐců jen nosili, kočárek jsme pak už nepoužili), společné spaní, atd.

nika1020
autor
24. júl 2013

@katyxq
Vdaka katyxg, no ja nešoferujem, chvalabohu.. a ani by som si to netrufla.. presne ako píšeš, kým sme mali nové auto musela som ísť predať auto osobne.... lebo som majiteľka, no bol to des, strašné, neviem ako som došoferovala.... malá ričala na zadnom sedadle ako ....
naštudujem si samozrejme aj tvoje tipy...naša malá je skor ako mačka a vybera si geopatogenne zony, nikdy nespí na tom istom mieste , na to som prišla po mesiaci.. a spí pravidelne,poriadne a od večera do piatej ráno... postieľku má len na spanie večer a podobne...zrejme to isté platí aj o autosedačke.. asi predpokladám..

nika1020
autor
24. júl 2013

@sashabb
.. snažím sa autosedačku vajíčko aj mierne naklopiť...reflux nemá...a kočíky má už dva...a ako som napísala..vyberá si kedy zaspí podľa nálady... prišli sme na to, že v nosiči ju upíme a potom šup do kočíka.... a jedeme...spí aj dve hodiny...To vymslel jej oco.. a s nim takto vydrží 3 hodiny na prechádzke...v aute... otras, čaká nás cesta asi 300 km, kvoli rodinnej záležitosti, pred týždňom sme to už absolvovali...spala mi na nohách vo vankúši na kojenie od Ružomberka do Bratislavy, inak rev, plač, státie, striedavé driemanie.. prišla som unavená ako koň, urobila som si aj fotku na pamiatku, vyzerala som zdemolovaná ako keby som mala dieťa, ktoré nespí.....nikdy...nohy strpnuté...ale išli sme...

katyxq
24. júl 2013

@nika1020 a pak dobré plánovǎní cest autem - na dobu, kdy je předpoklad, že bude spát, prostě dítko uspat na rukách, u prsa, jakokoliv jinak uspáváte, spící vložit do autosedačky a ujet co největší vzdálenost, dokud spí

kattrin5
24. júl 2013

Ja mam navesane hracky v autosedacke a mala sa hra a jazdu v kocikociku tiez ma rada ale musi sediet

niente321
24. júl 2013

Nas syncek a 6 mesiacov a zazivame podobne. Vydrzi spat tak pol hodinku aj ked ideme v case, ked doma by spal cca 1,5-2 hodiny.Ked sa zobudi hned plac. Hracky pomahaju chvilu, potom mu spievam. Problem je ze sa nemoze ponatahovat. Takze po cca 15 minutach protestov zastavime, vybereme a znova spat, to funguje max 2 krat... 😒 ale dame tak dalsi pol hodinu az hodinu ( s 2 pauzami). V zime to bude horsie 😖
Pevne nervy prajem 😅

jana776
25. júl 2013

Ahoj, moja mala bola taka ista. Ani kocik, ani autosedacka, iba na rukach. Von sme chodili vlastne vylucne v nosici, kocik zacala akceptovat az ked mala dva roky. V aute dokaze sediet v klude bez placu asi od 2 a pol roka.... Dovtedy sme cesty obmedzovali na minumum, a ak uz bolo treba, tak som sedela pri nej, nahla sa a dala jej prso. Takto sme chodili aj na vychod k rodicom, po 5hodinovej ceste som bola uplne dolamana kedze malicka chcela byt skoro celu cestu nacucnuta 🙂
Soferujem s nou v aute az od toho jej dva a pol roka. Dovtedy to bolo nemyslitelne.
Taktiez som nikdy nemohla ist s nou niekam si sadnut na kavu, alebo podobne, to absolutne nevedela vydrzat.
Prajem pevne nervy a mysli na to ze z toho vyrastie.

simca06022011
25. júl 2013

toto sme mali s malou stale, nikde sme autom nechodili, proste pucila sa v tej autosedacke ako neivem co aj doma, ked to vajce videla tak hroza.. az som sa ja vyzbrojila trpezlivostou, priatelovi som skoro zalepila usta a mala tam proste musela ostat, ci sa paci alebo nie.. preslo ju to a potom v klude pocestovala vo vajicku... ale zdravotne jej nic nebolo, v kociku bola v pohode.. nikdy mi tam sice nespala, ale pekne tam lezala... nikdy som ju na ruky nebrala a nenosila nikam na kolenach v aute

bianca2
25. júl 2013

Ahoj @nika1020, moja mala ma 18 mes. a v autosedacke vydrzime do najblizsej dediny🙂 vsimam si ze vekom sa to zlepsuje...od narodenia malo cestujeme kedze stale chce byt len na rukach a uz teraz ked je vacsia tak stoji,lozi atd.ona nikdy chvilu neobsedi.najdalej chodime do mesta 18 km...ale aspon menej minieme na benzin.v kociku spala len parkrat,potom som ho zrusila kvoli refluxu a od 6 tz bola len v satke vo zvislej polohe do cca 11 mes.teraz uz spi na posteli ale sme spolu,na cicke stale a takto spi raz na den a aj v noci spime spolocne...mame velku postel 220 cm.ja tomu nechavam volny priebeh,tj je to ma nej,som s nou ked ma potrebuje.deticky nam rychlo rastu tak si uzivame spolocny kontakt.vyplakat som ju nikdy nenechala.ked chcela na ruky vzala som ju.v postielke spala 20 min top, v satke aj 4 hodky. Dobra kniha Koncept kontinua, odporucam. Teraz v autosedavke uz trosku posedi,ked je kludnejsia tak ratam ze onedlho dojdeme aj do mesta tych 18 km,mne sa zda ze to ide s vekom.sedim vsak stale pri nej.soferovat budem opat ratam okolo 3 rokov haha,ale obcas sa s manzelom prestriedame.vela trpezlivosti prajem.🙂

mishka11
25. júl 2013

Ahojte, moja dcera , akonahle sme ju dali do vajicka, nevedela sa utisit. Myslim, ze to bolo tym, ze nic nevidela. Potom sme prisli na to, ze zaberaju pesnicky, ktore som si nahrala do mobilu. A najviac tie, ktore som ja pocuvala este pred jej narodenim. Tie ju vedeli uplne upokojit. Takze, ak si jej pustala pesnicky pred narodenim, skus jej ich pustat v aute 🙂 Nam to zaberalo.Pri druhom dieťati sme autosedacku dali na predne sedadlo - mame male auto, ja som nemala odvahu nechat ho vzadu a nevidieť na neho a traja sa na zadne sedadlo nevmestime. Maly je spokojny, pretoze vidi na mna. Predpisy to dovoluju, len treba mat vypnute erbegy. Ak ti nic nepomoze, tak vydrz, kym nevymenis sedacku v smere jazdy a potom to uz bude fajn. S kocikom to bolo to iste pri obidvoch detoch. Syna som od 4,5 mesiaca davala do sportoveho, na lezato a lebo do mierne vyvysenej polohy... Videl svet a bol spokojny. 🙂 Drzim palce, urcite to takto nebude na stalo 🙂

nika1020
autor
25. júl 2013

Vdaka vsetkym maminam...krasne prispevky...vyskusam kazdu jednu.ak pridem aj na nieco...napisem..
Pekny den.

barbi210
5. jan 2024

@nika1020 dobrý deň, prosím vás prešlo vám to? Ja ti zažívam s malým teraz a uz nevladzem