Bábätko si stále pchá ruky do úst a nevie kvôli tomu zaspať

18. okt 2022

Ahojte nasa 3 a pol mesacna dcerka si v poslednom case pcha casto ruky do ust a obcas si obzuva rukavy. Je to problem hlavne kvoli tomu ze potom nevie zaspat, napr. pri vecernom zaspavani to robi aj polhodinu az sa rozplace lebo chce spat...Pomaha jedine zavinovacka, ale od tej ju chcem uz odnaucit. Prejde to same, alebo co mam urobit aby si tie ruky vkuse neobzuvala ? Urcite sa jej z toho vyhodi ekzem ak to bude takto pokracovat dalej...

lalala94
18. okt 2022

Prečo ju chceš odnaučiť od tej zavinovačky? Moja robí to isté, objavila si ruky a pchá si ich do úst, rukávy detto. Vadia jej väčšinou nad ránom (potom nevie zaspať). Dám jej ich do zavinovačky a vybavené. To dieťa nebude v zavinovačke večne, samé sa tam prestane cítiť komfortne a bude ju odmietať.

Inak, to je až taký pálčivý problém, že tému zakladáš anonymne? 😀

nika23t
18. okt 2022

Moje inak nevedeli zaspať, keď neboli zavinute. Takmer pol roka som im na noc rúčky zavinula. Keď som videla, že už samé seba nerušia rukami a vedia spinkať, pomaly sme zavinovačku odložili. Trápiš samu seba aj malú, kľudne jej rúčky zavinuj aj ďalej, ešte je malinka. Ešte dodám, že ťažko ju odbaucis, musí podrásť a sama s tým prestane. Ešte jedine ze pri nej budeš celý čas a budes jej rúčky jemne pridrziavat. Ale to nie je cesta.

beata_k
18. okt 2022

Moj strasi si tak skrabal lice. Musela som mu drzat ruku. Uz ani neviem po akom case, ale prestal s tym.

autor
18. okt 2022

@lalala94 no tak ona neni rada v zavinovacke uz teraz, resp. musim ju tam uz dat taku kludnejsiu....a zavinovacka sa odporuca max. do 4 mesiaca, uz sa aj sama z nej vyhrabe vacsinou . No a dalsie je samozrejme to ze jej to drazdi rucky, tie kyseliny v slinach. A s tou anonymitou - nie nie je to palcive ale otazky davam vzdy anonymne :D

januska12323
18. okt 2022

Zaviaž jej len ruky, netreba celé telo ak jej to vadí.

nikpa
18. okt 2022

A cumel nema? U nás to zabralo keď si syn objavil ruky. Ekzemu sa neboj, zo slín sa jej určite nevyhodi.

andreakotesova
18. okt 2022

Cumlík nepomôže?

autor
18. okt 2022

@andreakotesova cumel neznasa
@nikpa
@januska12323 ked zaviazem iba ruky hned si to rozmota - je dost silna...

andreakotesova
18. okt 2022

To je chyba. Mala si ju naňho naučiť. Teraz bude mať ako náhradu ruky, prsty.

nwnw
18. okt 2022

Na cumle sa vykasli. Za tie ti bude akurat logopedicka nadavat. Ak nie je hladna, tak ju nauc na hryzatko.

marianarem
18. okt 2022

My sme sputavali ruky az do nejakych 8 mesiacov. Predtym ked sme skusali bez, tak to neslo, nezaspal. Mali sme taku super ulitku, z ktorej sa nevymotal.

selena_luna
18. okt 2022

Chapem ze ju ruky vyrusuju az nezaspi ale je to pre nu mimoriadne dolezite pchat si ich do pusy -vyvija sa a prave kalibruje koordinaciu oka a ruky - teda vidim a chytim. Nezakazuj ani ju to neodnaucaj. Nemozes tento vyvoj preskocit.
Ked moju vsetko rusi, pevne si ju priviniem- to jej pomaha zaspat.

autor
18. okt 2022

@selena_luna tak jasne ale nemusi to skusat este aj ked potrbuje spat...cez den nech si ich ozuva kolko chce

lulaby1982
19. okt 2022

Vaše bábätko si vytvára bezpečie ,keď Vás necíti. Simuluje pretekmi,že saje mlieko a je na prsníku ,to mu pomáha ,aby si naplnilo potrebu bezpečia a istoty.Male bábätko si našlo spôsob ,ako riešiť túto obrovsky stresujúcu situáciu. Pozrite sa ,aká je maličká,ona s Vami takto komunikuje, je to prirodzené správanie dojčata .

Ak potrebuje takto niečo do pusinky a urcite nebude Vás prsník stále na porudzi ,tak sa musí nejako o dva postarať. To ,že žuje svoje oblečenie ,je znak nervozity,takto získava kontrolu nadtym ,čomu ešte nechápe.

Tak mu dajte do úst dudlik ,čo vyvoláva u detí sanie z matkinho prsníka,zoberte ho ruky a dávajte mu spätnú väzbu, že ste tu a nikam ste neodišla.

veronika3110
19. okt 2022

Moja ma 6m a musim zavinovat… nájdi takú, z ktorej sa nevymota… nevidím dôvod zbaviť sa zavinovačky, keď to očividne dieťaťu nerobí dobre… na odporúčania by som sa vykašľala.. každé dieťa je iné a každé niečo iné potrebuje.. napr.. sú ľudia, ktorí neodporúčajú zavinovacku vôbec.. ani pre novorodenca.. a cumlíky su aj biofunkcne, ktoré nenarúšajú tvar zubov ani čeľuste… napr curaprox.. takisto stačí len nájsť ten správny..

andreatytler
19. okt 2022

Objavila zuzlanie ruk a musi to trenovat stale aj nariek tomu ze je uz unavena a chce spat. Tak to bude pri vsetkom novom co sa nauci. Tiez je mozne ze ju zacinaju trapit zuby a takto si masiruje dasna - skus to hryzatko ako poradila @nwnw. Netrapila by som sa koli tomu. Vela deti si ozuzlava ruky v tomto veku ako zdravy vyvojovy stupen a o par mesiacov s tym prestanu, lebo objavia nieco ine.
Nezvazovala by som ju ak to nechce. Nas syn mal odmalicka problemy sa skludnit pri vecernom zaspavani. Tiez som dieta iba tuho objala ako @selena_luna (aj ked velakrat protestoval) a do 5 minut spal.

petkasaurus
19. okt 2022

Moja to iste, dam jej dudlik a je po probléme.. Skus ju naucit na ten ortodonticky.

fiafia
19. okt 2022

Zavinovačku by som nerušila. Moja dcéra bola raz taká veľká ako zavinovačka, trčali jej nohy ale trup a ruky sme museli zavinovat inak nezaspala