icon

Balenie bábätiek naširoko

14. jún 2023

Je podľa vás nutné baliť 24hodin denne? Dcérka je z toho taká mrzuta.

Balenie bábätiek naširoko
katuskacicuska
14. jún 2023

Aj moja bola, priznam sa že som to zanedbávala lebo sa jej to nepáčilo, bolo leto, horúco, a na ďalšej kontrole sme skončili v Košiciach a hrozili nám remence , riadne som si bila hlavu o stenu …… takze baliť baliť a baliť

martul
14. jún 2023

,, podľa nás "?!!!
Ja by som robila tak ako mi káže doktor.

majka176
14. jún 2023

Áno, je to potrebné, určite treba baliť na široko, ja som balila obe deti od narodenia do cca 3 mesiacov.

cervenaruza123
14. jún 2023

Keď lekár káže baliť naširoko, tak treba. Ja som chodila k rovnakému lekárovi ako moja kamoška. Ona musela dieťa baliť naširoko na celý deň, chodili často na kontroly a dosť dlho. Mne lekár kázal baliť na hodinu či dve denne, aj to zdôraznil, nech ju nebalím až príliš naširoko, na kontroly sme chodili menej často a po dosť krátkom čase sme už ani chodiť nemuseli. Pokiaľ je lekár dobrý, tak to vie posúdiť, nakoľko je to potrebné.

sabina19933
14. jún 2023

Podľa Vestníka MZ SR 2008 sa neodporúča preventívne široké balenie novorodencov. Indikované je iba v ojedinelých prípadoch v rámci liečebného procesu.

123miaa123
14. jún 2023

Určite baľte... Aspoň na noc...a počas dňa do kočíka napr...a postupne sa bábo naučí na celodnove nosenie...ja som používala abdukcne nohavičky rýchlejšie sa s tým manipuluje len sa to odopne a nemusíte sa zakaždým trápiť s latkovymi plienka mi

vkatush
14. jún 2023

@123miaa123 tiež sme používali t-tomi, super boli

erika5025
14. jún 2023

Určite odporúčam balit ako káže doktor
Dcéru som balila papmpers plus 2 plienky a ortopedicke nohavičky.sem tam som ju nechala bez ale inac poctivo sme balili na široko.

maryetta
14. jún 2023

Ja co sa toho tyka lekarom neverim.
Pri prvom kazal balit. Aj nejake cviky.
Na kontrolu sme isli ale k inemu dr a ten sa za hlavu chytal. Ze odkial toto mam.
Potom prisla druha dcerka. Lekar ortoped v nemocnici len z dveri na dcerku pozrel ze to je uz druhe dieta? Vravim ano. A prve dieta ako bolo? Vravim ze v poriadku. Aj toto je v poriadku. Dalsi…. Proste oci von ze vazne?
Tak sme isli znovu k tomu druhemu dr na kontrolu a on sa vyjadril ze-balenie na siroko neublizi. Pomoze. Resp ze nie je povinne ale je ok ak aspon prve tyzdne aspon par hodin-kedze dcerka sa narodila uprostred leta cez horucavy. I ked bola iba v plienke tak mala tam vsetko zaparene.

rebrambora
14. jún 2023

Ved si bola u lekara. Mas to v sprave. Tak snad ti vysvetlil preco a nenapisal to zo srandy.
Ako mame vediet aky je zdravotny stav tvojej malinkej?

cookie29
14. jún 2023

My sme nebalili, mne preventivne balenie na siroko pride zbytocne (moj nazor), ale pri oboch detoch sme boli v 1m na USG klbikov a obe boli v poriadku.

V pripade nalezu, a teda odporucania, ako mate Vy by som sa rozhodne riadila odporucanim ortopeda.

andreakotesova
14. jún 2023

@cookie29 a takto to je aj oficiálne, len podaktorí lekári nečítajú vyhlášky MZ 🙂 dieta už má "choré " kĺby v maternici, nepokazí si ich nebalenim naširoko, ak ich ma v poriadku od narodenia.

unicornlady
14. jún 2023

Nám nekázali a všetko v poriadku, tiež sme boli na kontrolo sono nožičiek. Podľa mňa to už dávno nie je povinné.

54tinka54
14. jún 2023

No ak nie je vyslovene nejaký problem tak preventívne balenie naširoko je už názor väčšinou ortopédov ktorí sú ešte “stará škola.”
Mne pri synovi v nemocnici ortopéd povedal ze všetko ok, netreba baliť naširoko. Potom sme šli na kontrolu do ambulancie iného, staršieho ortopéda a on povedal ze teda všetko ok, ale že preventívne ho mám baliť naširoko, ze to pomôže vývinu jadierok. Ja som ale syna nebalila, bolo horúce leto a mal problem ešte aj s kolikami. Jadierka aj klbiky má v poriadku aj bez balenia 🙂

marianarem
14. jún 2023

Aj moj bol nespokojny, snazil sa to striast. Neviem ani, nakolko to bolo ucinne, kedze po kazdom spanku to mal aj tak vzdy skopane a zdeformovane. Ja som sa uz nevedela dockat, kedy sa toho zbavime, ale balila som, nechcela som nieco zanedbat. Nam to kazal ortoped po prvom sone klbikov.

bylinka25
15. jún 2023

Ja síce mamička nie som, ale pamätám si, ako som balila moju neter a synovca.
Jedna látková plienka trojuholník, pri neteri taký náročnejší skladanec, do toho sa vkladala ešte jedna plienka, poskladaná do obdĺžnika, pod to celé tie poštolky, zabalila som naširoko, ak si dobre pamätám, tak do pol roka sme ich takto balili.

andreakotesova
15. jún 2023