Časté budenie dieťatka v noci

tinky84
5. okt 2015

Ahojte mamicky, mate tiez taky problem, ze sa vaze dietatko stale v noci budi? Nas maly ma 6 mesiacov a kazdu hodinku a pol je hore. Kojim. S manzelom sa musime v noci striedat ked chcem aby sme sa aspon trochu vyspali. Cez den odsavam a v noci mu to odsate mliecko manzel dava. Neviem co robit alebo co skusit aby nam prespal dlhsie. Nemate niekto skusenosti? Budem vdacna za kazdu radu. Dakujem

timea7
5. okt 2015

@tinky84 moje bolo tiež dojčené, je pravdou, že som ho kúpala neskoro, až okolo pol deviatej, deviatej, nakojila a spal do take pol druhej, kedy som ho nakojila a spal do rána, do piatej, šiestej. Od štyroch týždňov spal celú noc, napriek tomu, že bol len dojčený, prvé ráno som chytila šok, či žije, keď už bolo ráno a on sa nezobudil 😎 Takže nie je to dojčením alebo nedojčením, každý drobec je iný. Ešte som čítala zaujímavý postup, že je dobré dať mlieko prvý krát až po polnoci (samozrejme, ak sa dá dieťatko utíšiť inak, nie ho nechať plakať až sa steny trasú 😒 ), postupne tento čas posúvať.

marianna162
5. okt 2015

Kojila som 2 roky a 4 mesiace s radosťou, boli lepšie a horšie noci aj dní,niekedy sa zobudila dvakrát niekedy stokrát,, keď som ju odstavila to som začala s nočným odstavovanym tak ze som jej namiesto mliečka dala čajík alebo vodičku, po troch nociach si zvykla že mliečko v noci nebude samozrejme bol aj plač ale zvykla a už nepýtala ani čajík aj sa prestala budiť,, ale ty máš ešte veľmi malinke tak vydrz určite sa to mení, vždy sa to mení, spánok trápi veľa mamičiek

luvika
5. okt 2015

@tinky84 no ved presne ako u nas...to su take tulive deticky. Kamoska mala taku dcerku, trvalo to do jej 6.tich rokov...napr.moja dcerka spala od pol roka sama v detskej a prespala od 21.00 do 7.00 rana (teraz ked moze, aj do deviatej) :D ale drobec, to je ina kapitola...nalepi sa na mna a ked moze, bud okopiruje moje telo svojim a ak nie, hlavu si oprie o moju a drzi ma okolo krku...je to niekedy unavne, hlavne ked clovek fakt potrebuje uz vyspat sa...ale uz to beriem ako fakt a verim, ze raz sa dockam :D

marianka0101
5. okt 2015

@tinky84. Ja napriklad ked som prestala dojcit, tak som v noci nic nedavala uz. Iba ked sa zobudili tak som opakovala ze treba spinkat, je noc a v noci sa spinka. Ak bola horsia noc, ok, glg cistej vodicky a hotovo. Ziadne cajiky, stavicky.,. Lebo na to sa lahko zvyka a budete tam kde teraz.. ked sa uz rozhodnes, ze v noci sa nepapa, nepije ale spinka, treba si za tym stat. U nas kasa na veceru teda tiez nepomohla ☹

magmolatus
12. okt 2015

@tinky84 Skuste si ho davať do postele s Vami, možno mu chýba "živočíšne teplo".
Mi akonáhle zaregistrujeme že má malá bolačky (zubky). Malá má skoro 10 mesiacov a má 8 zubov a momentálne sa jej tlačia dalšie 4, tak jej dávame na noc nurofen (ak na nu idu teploty), ponatierame pastou aby jej to stiahlo a automaticky spi s nami. Ak zamrnká v noci, len jej strčíme nazad do úst dudlik a ona spi dalej a mi tiež.
Mliecko asi baby myslia tvoje, nie krabicove na krupice a kašičky. Pokial viem tak kravske mlieko sa moc detom do jedneho roka neodporuča.