Cesta za rodinou s novorodencom
Ahojte, išli by ste cca 2000km do zahrančia (na 5týždňov takže žiadna cesta "na otočku") za rodinou s 3týždňovým dieťatkom? Je lepšie ísť autom s pravidelnými prestávkami a ubytovaním na noc alebo lietadlom? Čo sa týka lietadla z toho mám obavy keďže nemá žiadne očkovanie a teraz počas sezóny je na letiskách veľa ľudí ale na druhej strane by to bolo neporovnateľne rýchlejšie a menej komplikované.
Nesla. Ja mam 2 tyzdnoveho, tiez to mam domov okolo 2000km, velmi tuzim ist na SK, ale radsej nie. Pride rodina k nam. Sice len najblizsia, aj ostatni velmi chybaju, ale radsej si pockame.
nesla by som..babatko je malicke, cesta pridlha
Choď lietadlom. Ja som išla z latinskej Ameriky so 4 tyzdnovym, úplná pohoda. Takým malým je to jedno
Isla by som autom najskor. S tym ze v polke niekde prespat
Tak malé dieťa by nemalo byť v autosedačke dlhšie než pol hodinu. Takže nešla.
Nesla. A som za to...ze cim mensie dieta..tym mensi okruh...
Nešla ani lietadlom ani autom
Nie nešla, take malé bábätko potrebuje kľud a takisto nemá byt hodiny vo vajíčku.
nejde le o doetatko trojtyzdnove ale aj o teba. a sixe sestonedelie naozaj ma vyznam. potrebujes sa zahojit zladit s babatkom. rozbehnut dojcenie a rezim. co ak pride nejaky zapak prsnika kde by ste po ceste zohnali pomoc? akoze ak uz by som mala idem az s dvoj trojmesacnym po prvych oclovaniach a lietadlom
ak mas potrebu ist taku vzdialenost kvoli par tyzdnom chod jedno ci autom alebo vlajom. dieta nemusi byt v autosedacke (hoci ta je najbezpecnejsia) su aj vanicky cestovne, dieta to prezije len aby si ty nebola vycerpana z dyskonfortu
Nie prepana, sestonedelie, matka a dieta maju byt nacapene na sebe, lezat v posteli a naberat sily
Ani omylom s 3-tyzdnovym takú diaľku. Nijakým dopravným prostriedkom. To je strašne skoro.
lietadlom by som v pandemii nesla. v takomto pripade by som v nutnosti volila auto, s prespanim a cestovnu vanicku, ktoru by som striedala s vajickom. a prestavky podla potrieb dietata vzdy, ked sa zobudi.
Tie, ktore nie su zvyknute cestovat, resp cestuju malo, tak ti povedia nie. Podla mna v pohode, ale auto (kvoli pandemii). 2 hodiny babo vo vajci prespi, potom pauza a zase. Bude to sice na nervy, lebo to bude nekonecna cesta, ale prespala by som v polke. Skor by som povedala, ze zariad sa podla seba. Ak si ok, tak chod... My sme pri prvej sli po 2 tyzdnoch na otocku do ba 200 km tam a 200 spat.
Som dobrodruh. So 7m sme mali road trip 2.500 km, ale s 3 tyzdnovym celkom urcite nie. Nemalo by sediet dlho vo vajicku, prevazat ho. Potrebuje stabilitu, bezpecie, pokoj aj s maminkou na nabranie sil po porode. Sestonedelie ma uz oddavna svoj zmysel. Nic neujde.
Rozhodne nie. Take male babo chces trepat v tychto horucavach taku cestu???
Paneboze 🙉🙉🙉
Nesla by som
@guiseppinka vies co, ja som zvyknuta cestovat a nejdem. Keby uz mal aspon 2 mesiace, tak by som nad tym realne uvazovala. Alebo to aspon posunula po 600 nedeli. Sice som ok po porode, energie mam ako nikdy, ale predsa len sa treba s tym drobcom zladit. A nejde len o tu cestu. Ale napr. kebyze pridem skoro po 2 rokoch domov, to by boli len navstevy, ci od rodiny ci kamaratov a nebol by cas na nic. Len by som maleho uplne rozhadzala. A teda nehovoriac o korone. Ano, tu mozeme dostat aj doma, ale radsej ju riesit doma, kde mam statne poistenie, ako sa natahovat s poistovnami.
Nešla by som. My sme nešli ani 400 km so 4 mesačnou na oslavy môjho otca (okrúhle) Pediatrička takú dlhu cestu neodporúčala do pól roka. A povedala že ak by bolo nevyhnutne pre niečo cestovať tak len autom odporúča a minimálne každé 2 hodiny treba dieťa vybrať z vajíčka lebo inak hrozí SIDS. Klíma v aute tiež nie je dobrá pre take malé dieťa.
@amelie2017 Nieco hovor o cestovani... V maji sme kvoli korone dosli prvykrat s najmladsim na svk, tak to bolo tyzden u nasich, par dni u svokry a mojej babci. Teraz sme navstevy spravili tak, ze aby dosli ostatni... Kym sme nemali deti, tak to bolo tak, ze sme za tyzden obehali celu rodinu a najazdili len po rodine okolo 600 km a to este sme riesili ako co najekonomickejsie to spravit... Vianoce pred svadbou boli skuska z time manazmentu a logistiky😂 mali sme 3 sni na to, aby sme pozvali tych najhlavnejsich osobne... To bol masaker vtedy🙈😂😂😂
Určite by som nešla..
nesla by som
Nesla. 3 tyzdnove babatko potrebuje mamu, otca a tam to konci. Ten vylet by bol pre vas a pre vasu rodinu, ale rozhodne nie pren.
V autosedacke je to prilis dlho aj ked by tam teda spal, mozes mu zarobit na problemy v dospelosti. A v lietadle su tlaky ktore si ono este nevie korigovat a v uskach ich to vraj brutalne boli, preto tolko deticiek v lietadle narieka.
Poviem to sprosto - keby v tom zahranici nebol niekto na smrtelnej posteli, ani by som o tom neuvazovala. Odhliadnuc od korony, su aj ine virusy ktore na takeho mrnusika cihaju, doprajte si to 600nedelie.
Baby ona sa nepyta ci by ste sli s tak malym babom ale ci by ste sli autom alebo lietadlom. Ja by som nesla lebo tak male to by som stravila 90% casu v cudzej izbe kojenim . . Ona ale ist chce Mozno da flasku a dieta uspi na rukach aj otecko. Ist autom a zastavit sa na kazdej pumpe stretnu rovnake ..mnozatvo ludi ci sance nakazit sa covid je v podstate rovnaka ak nie vacsia . Lebo na tie pumpy a odpocivadla moze ist kazdy. Na letisku ludia s negativnym covid testom este im meraju teplotu. Dalej 2000km autom maju xx vacsiu sancu na to ze sa nieco stane autonehoda alebo sa moze aj auto pokazit a ostanu niekde trcat. Autom to mà minimalne 20hodin realne 2dni jednu noc. Lietadlom za 2.5h ( ak kojis babatku das pri starte prsnik nebude mu zaliehat v uskach a ten vrkot motora ho hnet uspi ) si uvedom ze autom zabijes hore dole 4dni a budes unavena akoby si nesedela cely cas na zadku.lietadlom ovela lepsie . Pre mna bola v teho s malym dietatom lahsie letiet z kanady do viedne ako z Ba autom do Kosic. A to mas 14h ci 16h od nasho domu k babine .. a Ta cesta autom len 6ci 7h no nekonecno 🤣
dieťa - bez problémov, moje dieťa v tom veku spalo väčšinou v autosedačke (nie, nemá teraz najmenší problém zaspať sám v posteli) a je jedno kde bola umiestnená (auto, vlak, lietadlo...)
ja - ani náhodou 🙊
PS: ale ak myslíš to DO ZAHRANIČIA niekde k moru, tak zajtra by som sa balila a išla 😎
@zuzka102 jaj tak sorry som to pochopila ako recnicku otazku . Ved Jasne ze 90% zien by neslo. Ked 70 alebo viac by neslo nikam ani do roka nie to este par tyzdnove. Ona by sa mala riadit sebou . Kto vie ? Mozno bude s 3t babom revat doma do podusku s baby blues alebo poporodnou ..
@miadi Ale pýta. Hneď prvá veta ke aj presne táto otázka.

Isla by som lietadlom autom urcite nie. Bude vo vajicku mozes dat bavlnenu plienku na vrch kym sa usadite. Pravdeppdobne celu cestu alebo pol prespi.