Cesta za rodinou s novorodencom
Ahojte, išli by ste cca 2000km do zahrančia (na 5týždňov takže žiadna cesta "na otočku") za rodinou s 3týždňovým dieťatkom? Je lepšie ísť autom s pravidelnými prestávkami a ubytovaním na noc alebo lietadlom? Čo sa týka lietadla z toho mám obavy keďže nemá žiadne očkovanie a teraz počas sezóny je na letiskách veľa ľudí ale na druhej strane by to bolo neporovnateľne rýchlejšie a menej komplikované.
@zuzka102 no s 3t by sa to stale dalo lahsie predstavit v lietadle tie 2h pospinka Popripade ho moze nakojit ., v aute musi zastavit a moze kojit 15-30minut kazde 2-3h Takze by cesta trvala fakt minimalne 2dni. Videla som aj take mimino Mozno mesacne v hoteli v mexiku .S malou som letela od 10m v pohode. Maly mà 18m a nikde nebol vdaka covid . Ona este k tomu bude krvacat cistit sa po porode Takze taka cesta autom vlozky plienky urcite aj nervozny šofer.. lietadlo mi pride ako mensie zlo. S malou sme lietali dost a nikdy neochorela hoci aj pomali vsetko olizala tam aj ked 3t nema ziadnu imunitu v tom vajicku je ok a ostatni maju ruska v lietadle. Nesla by som s 3t ale ked uz musi tak za mna to lietadlo je mensie zlo.
Išli sme so 6 týždňovým 400km autom. Každú hodinu sme urobili prestávku. Už z toho som mala stres a na dlhšiu cestu by sme určite nešli.
Nie, neisla by som nijako. Jedno horšie ako druhé. Bála by som sa takej dlhej cesty autom aj keď s prestávkami, vo vajíčku dieťa nemá byť dlho, hrozí zastáva dýchania a predpokladám, že tak často ako treba by ste prestávky nerobili. No a lietadlom si si vymenovala dôvody sama. Nič by mi nebolo presnejšie ako dieťa, cestu by som odložila.
My teda nie sme žiadny domasedi, cestujeme s malým od narodenia, ale s 3 týždňovým bábätkom 2000km do zahraničia za rodinou by som nešla. Teraz v lete už vôbec, horúčavy, klíma v aute, na letisku, v lietadle. Ale to som ja, ty ak sa cítiš super a chceš ísť, tak choď.

obdivujem ťa že nad tým rozmýšľaš...
keď mala jedna dcéra cca 2 mesiace, na poradni si všimol pediater že bábo je nejaké opálené. S hrôzou v očiach sa ma opýtal že kde som sa trepala s tým malým deckom na dovolenku.... no nikde pán doktor, ona celý deň - alebo väčšinu dňa prespí vonku pod orechom.... 😉
Takže asi na Sk nie je bežné s tak malým bábom ísť niekde na dlhšie vzd..... 😉