icon

Cesta za rodinou s novorodencom

23. júl 2021

Ahojte, išli by ste cca 2000km do zahrančia (na 5týždňov takže žiadna cesta "na otočku") za rodinou s 3týždňovým dieťatkom? Je lepšie ísť autom s pravidelnými prestávkami a ubytovaním na noc alebo lietadlom? Čo sa týka lietadla z toho mám obavy keďže nemá žiadne očkovanie a teraz počas sezóny je na letiskách veľa ľudí ale na druhej strane by to bolo neporovnateľne rýchlejšie a menej komplikované.

Strana
z2
deti95060810
23. júl 2021

obdivujem ťa že nad tým rozmýšľaš...
keď mala jedna dcéra cca 2 mesiace, na poradni si všimol pediater že bábo je nejaké opálené. S hrôzou v očiach sa ma opýtal že kde som sa trepala s tým malým deckom na dovolenku.... no nikde pán doktor, ona celý deň - alebo väčšinu dňa prespí vonku pod orechom.... 😉
Takže asi na Sk nie je bežné s tak malým bábom ísť niekde na dlhšie vzd..... 😉

miadi
23. júl 2021

@zuzka102 no s 3t by sa to stale dalo lahsie predstavit v lietadle tie 2h pospinka Popripade ho moze nakojit ., v aute musi zastavit a moze kojit 15-30minut kazde 2-3h Takze by cesta trvala fakt minimalne 2dni. Videla som aj take mimino Mozno mesacne v hoteli v mexiku .S malou som letela od 10m v pohode. Maly mà 18m a nikde nebol vdaka covid . Ona este k tomu bude krvacat cistit sa po porode Takze taka cesta autom vlozky plienky urcite aj nervozny šofer.. lietadlo mi pride ako mensie zlo. S malou sme lietali dost a nikdy neochorela hoci aj pomali vsetko olizala tam aj ked 3t nema ziadnu imunitu v tom vajicku je ok a ostatni maju ruska v lietadle. Nesla by som s 3t ale ked uz musi tak za mna to lietadlo je mensie zlo.

evaachesa
23. júl 2021

Išli sme so 6 týždňovým 400km autom. Každú hodinu sme urobili prestávku. Už z toho som mala stres a na dlhšiu cestu by sme určite nešli.

zuzka102
23. júl 2021

@miadi za mňa s 3-tyzdnovym ani jedna možnosť, už aj 3-mesacne je fest rozdiel než 3-tyzdnove... A ze pospi.. Tak sú deti co prerevu 20h z 24..
Ale tak každý nech si spraví jak chce.

nikpa
23. júl 2021

Nie, neisla by som nijako. Jedno horšie ako druhé. Bála by som sa takej dlhej cesty autom aj keď s prestávkami, vo vajíčku dieťa nemá byť dlho, hrozí zastáva dýchania a predpokladám, že tak často ako treba by ste prestávky nerobili. No a lietadlom si si vymenovala dôvody sama. Nič by mi nebolo presnejšie ako dieťa, cestu by som odložila.

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
gabika128
25. júl 2021

My teda nie sme žiadny domasedi, cestujeme s malým od narodenia, ale s 3 týždňovým bábätkom 2000km do zahraničia za rodinou by som nešla. Teraz v lete už vôbec, horúčavy, klíma v aute, na letisku, v lietadle. Ale to som ja, ty ak sa cítiš super a chceš ísť, tak choď.

Strana
z2