Chodíte s deťmi von, aj keď veľmi fúka?
Ahojte,dnes mam dilemu,ist,ci neist...Chodime sa hojdat,zbierat listy.No v takomto pocasi si neviem predstavit,co robit vonku.Ako to robite vy?Sme z okolia Ba...to len pre ilustraciu pocasia.🙂
Ked fuka, nechodim. Nevadi mi vietor, dazd, vadi mi fujavica, ked som obkolesena stromami. Vkuse v Ba vidiet popadane stromy, obrovske konare. Doma sa da tiez zabavit.
Byvam v kosiciach. Keby ze nechodim von za vetra, nechodim von nikdy 😭 NENAVIDIM TO. Vpohode zvladnem mraz -15, lejak.. ale toto ma zabija.
Ked dam decku ciapku v lete ked je vonku 35.. 😬
@diewcatqoo v Trebišove dokáže tiež riadne fúkať. Košice ku svojmu VKV došli svojou polohou. V Košickej kotline sa ten vietor riadne rozbehne, hlavne keď fúka od severu. Legendárna veta z predpovedí počasia je "v Košickej kotline čerstvý vietor severnych smerov" v preklade znamená, že v nárazoch to bude aj 70 kilakov a bude to trvať minimálne 3 dní.
Ako nejdem sa o tom nejako hadat, pisem cisto dojmovo, mozno je pravda niekde inde. Cely zivot som prezila v Ke a par rokov v Ba. Kazdopadne, v Ke som nemala pocit toho sialeneho vetra, ale za to v Ba sa ani sarkan pustat neda, lebo vam ho urve 😂 v Ke som za cele roky nezazila pady stromov, za to v Ba vidim kazdy rok aspon 3 krat taky riadny stromisko vyvrateny,vacsinou niekde v skole, skolke, na ihrisku, na aute 😂
@jabadabadu A ako inak by som hovorila, než som hovorila? Ja som nehovorila nič o tom, kde fúka viac. Práve preto, že neviem, ako fúka v Košiciach. Len mi príde smiešne toto škôlkarske dohadovanie: "U nás viac!" "Nie! U nás!"
ano vzdy sme chodili. Ale s dobrym oblecenim a schovanymi usami. Ale len na 20 minut, nic vazne.
Samozrejme za každeho počasia s oboma deťmi od narodenia
Som z BA, chodíme v každom počasí aj doobeda aj poobede (aspoň sa snažíme, samozrejme keď je chorá tak nie). Neexistuje zlé počasie, iba zle oblečený človek 🙂 treba nacibuliť drobca a šup vyvetrať 😀 moja by bez “vyvenčenia” asi skákala po lustroch…aj keď to robí aj keď je vybehaná 😅
@jana_eyre_2 aj ja som veľmi skrotla, keď mi vietor išiel prevrátiť kočík a staršej dcére (3 roky, 12 kg) podrážalo nohy. Fúkalo aj predtým riadne, ale odrazu taký nárazový. Odvtedy som na toto opatrná a do veľkého vetra nejdem, keď nemusím.
@betka233 ano neni mozne, zeby v kosiciach fukal silnejsi vietor ako v irsku :D tu fuka bezne cez 20 kilometrov za hodinu, bezvetrie nie je, taky silny vietor je 30 -40 a pamatam, ze boli casy kedy boli tie hurikany z uk, tak to slo aj na nas a to vtedy hlasili vystrahu a bolo 50- 60, ale teda ja som v meste, na dedinach je to horsie, tam aj elektrika nefunguje pri takom vetre, aj nieco lieta. A pri takom silnom vetri 40+ ja 80 kilova mam problem, ze zorbim par krokov dozadu alebo dopredu.
chodim, ale ked su vystrahy, tak sa tomu prisposobim. dnes bola v BA prva vystraha vietor, tak sme nesli do lesa, ale do centra a potom pomedzi domy aspon sa prejst + na ihrisko. doobeda zo skolky neboli vonku (lebo vystraha), tak by mi bolo blbe nejst ani poobede. ale keby bola druha vystraha, tak asi nejdem, to uz zvykne fakt fucat.
Ahoj, keď veľmi fúka, tak sme doma, zase ísť von za každú cenu, to niee...
@gwenna no nemyslim, sice nezijem na sk, ale ked sme na dovolenke, skoro nikdy nefuka, u nas fuka normalne aj v lete a do toho aj pada dazd :D kazdopadne slovensko ma zatvorene skoly kvoli vetru? lebo v irsku sa to stava kazdy rok, pred mesiacom- dvomi muz siel na aute z prace a ked siel, tak no natriasalo... ja zijem priamo v cente hlavneho mesta, mimo su aj 100 km vetry
my teraz mame vlastne cez 30 vietor, sice nie kazdy den, ale kvoli 30tke my nemame vystrahy :D az ked je 40-50
Ja som raz bola v strasnom vetre este s prvym synom, mohol mat tak 1,5 roka a strasne mi ochorel, aj ked obleceny bol dobre. Ja som tiez citliva na vietor, tak ked nemusim, nejdem alebo nie na dlho. Ani dazd, sneh, zima ako taka nam nevadi. Ale vietor je moja smrt...🤷♀️.
Musis vyskusat.
keď je vonku škaredo- fuka, každú chvíľu prší, nie- nechodím za každú cenu s deťmi von, nerobím nič nasilu a dokonca ani môjmu 4,5 ročnému synovi sa nevhce, keď je škaredo. Vtedy robím s deťmi x aktivít vo vnútri, a ideme von- alebo teda manžel ide popoludní, keď sa vyčasí...Aby boli aspoň 1x za deň vonku. Nič nesilím...
Boli sme dnes na kolibe(BA) a nezdalo sa mi to nejak extremne. Ak by bol vonku hurikan, nejdeme, ale pri standardnom pocasi chodime
V silnom vetre som nechodila s malymi von...jedine ze pustat sarkana vtedy
Čím väčší vietor, tým lepšia kvalita vzduchu, takže áno. Samozrejme, nie pri hurikanoch, cyklonoch a pod. extrémnom počasí

Inak, k tomu VKV.. zila som v KE, viem, ako tam zvykne fukat. Zijem momentalne na juznej morave a tu tiez teda zvykne poriadne, mam pocit, ze to mozno predci aj legendarny VKV. Takze nie, ten vy**bany vietor nie je len v Kosiciach, ale kdekolvek, najma v rovinatych oblastiach. To len Kosice si spravili patent na vietor 🙂