Čím sa prikrývajú novorodenci?
Myslíš pri nočnom spánku? Nezakrývať
Ideálne uložiť do postieľky /bez hniezda/ v spacom vaku
Ak potrebuje byť, zavinuté - stačí tenká zavinovačka
Teraz v lete? Len pyžamko.
Nezakryvaju, to je nebezpecne. V perinke-zavinovacke ked je chladnejsie, v lete ma len polodupky a body. Alebo tenky spaci vak
Ak je veľmi horúco, tak nič, len overalik. Alebo keď je chladná noc, tak zavinovačku alebo ulitku.
moje v perinke.... a potom keď bolo teplo, tak na perinke ležali a cez bruško som previazala jednou šnúrkou...
potom ak boli väčšie - tak sa prikrývala detským paplónikom
@patka06 budem mat septembrové bábätko konkrétne 15 september tak neviem teda ..čiže stačí úplne spací vak ? A keď sa jej nebude páčiť ani spací vak ani perinka ? Aby neprechladla 😟 a čo jej obliecť ? Bodynko ?
Tiež mám septembrovú /08.09/ od začiatku spávala v bavlnenom overale, bez prikrývky. Neskôr - koncom novembra spací vak bez rukávov a body do toho.
Perinku neznášala už v pôrodnici
Ked ju mam pri sebe v posteli a nahodou je chladnejsie, zakryjem ju po nozicky bavlnenou plienkou, ale samozrejme davam pozor aby si ju nestiahla na seba. V noci jej dam dupacky ak je chladnejsie a ked bola malicka normalne bola v perinke a mame aj hniezdo. Hniezdo nam teraz pomaha, pretoze sa nepretaca na brusko, to ju budilo. Mame monitor dychu takze som v klude a vzdy ju aj napriek tomu kontrolujem kde ma nostek, sby mohla spokojne spinkat a dychat
Je lepšie keď je babatkam chladnejsie ako horuco, aj lepšie spia. Moja sa odkopavala hádam do 5 rokov, inak nespala 😅 zato teraz keď ma 11 je v piatich dekach obalena

Novorodenci sa nemajú prikrývat. Stačí spací vak. Nedávala by som hniezdo vôbec a zavinovacku len ak by bolo bábätko bez nej nepokojné..