Čo dávať, keď dieťa nechce UM ani obyčajné mlieko?

soniqe22
25. nov 2019

Ahojte. Mam 16 m. synčeka, ktorého na spanie ešte kojím. Chcela by som ho pomaly odstaviť. Skúšala som mu dávať aj kravské mlieko aj umelé ale vôbec nechce. Dá si 1 hlt a viac ani za svet. Skúšala som mu aj kakao zarobiť, aj med dat do mlieka, banán do toho pomixovat.. .... Nič nechce. Co by som mu mohla dat namiesto MM (ide mi hlavne o noc keď sa preberie). Ďakujem za každú radu.

zuzkalujza
25. nov 2019

ešte by som ho neodstavovala, skús chvíľku počkať a skúsiť to o nejaký čas

martinajurkechova
25. nov 2019

Z materského by som radšej prešla na umelé až potom na kravské. Niektoré um sú fakt odporné. Ja som bola spokojná so sunarom. Má podľa mňa dobrú chuť. Nič iné mi už nenapadá. Čaj si neskúšala? Viem že ho to nezasyti, ale možno bude stačiť.

ikissedagirl
25. nov 2019

16mesacne uz podla mna by mohlo vydrzat v noci bez papania. Ak nechce UM, tak by som dala len vodu. A pristup, ze ak nechce ciste mlieko, tak mu dam kakaove alebo bananove, je podla mna uplne nespravny. Matka rozhoduje co a kedy dietatu ponukne a nemala by sa nechat manipulovat dietatom a ponukat sladke, ked laskavo nechce obycajne mliecko.

blumie
25. nov 2019

Kolko krat za noc sa ti budi? Moja 12mesacna sa budi az o 5, niekedy aj neskor cize v podstate prespi noc. Nedavala si instantne kase? V niektorych byva uz mlieko, podla toho by si sa mohla rozhodnut ake by mu chutilo. Ja tiez este kojim, ale uz cez den davam aj UM po troske, mojej chutili kase od Nestle, takze som hned brala Bebu a chuti jej. Mozes skusit aj caj v noci, moja ale ked nedostane mlieko tak zacne vrieskat.

evittam
25. nov 2019

@soniqe22 V noci voda, čaj. Ak nechce mlieko tak jogurty, ine mliecne výrobky.

mogaa
25. nov 2019

@soniqe22 je uplne jedno čo mu dáš - on chce prsník a nie preto žeby bol hladný🙂ale mama...je to pre neho pocit bezpečia...

soniqe22
autor
25. nov 2019

@zuzkalujza len čakáme ďalší prírastok preto ho potrebujem odstaviť

soniqe22
autor
25. nov 2019

@evittam cez deň papa jogurty, syr, mäsový chlebík aj všetko nemá problém len akurát cez tu noc.

evittam
25. nov 2019

@soniqe22 V noci ma tráviaci trakt oddychovat a nie tráviť jedlo. Ano mlieko je jedlo. Cize voda, caj ako som uz písala.

evittam
25. nov 2019

@mogaa Pocit bezpečia a mama je možné aj bez robenia zo seba dudel a "cicmania".

mogaa
25. nov 2019

@evittam ved ano, ale čím je dieťa staršie a rozumnejšie tým sa ťažšie odúča od prsníka😉 malému dáš náhradu - dudel, flašu a zvykne si,,,pri staršom to chce len pevné nervy mamičky😉

majamat
25. nov 2019

treba skusit viacere a ked nebude chciet, nic neurobis. moja dcera nepila ziadne mlieko 8m ( medzi 14-22m ). takto neiekdy reaguju deti s laktozovou intoleranciou. no samozrejme to nemusi byt dovod.

maris5
25. nov 2019

Odatavit a na noc ponuknut len vodu. Mozno casom bude chciet aj mlieko ked zisti, ze mm nedostane. Prve dni budu narocne kym ho odstavis.

tatanka1
26. nov 2019

@soniqe22 v DM majú ryžové mlieko s kalciom, ma skoro rovnakú chuť ako materské a aj konzistenciu. Skús to. Ja som toto dávala cca 2-3 mesiace a potom prešla na kravské plnotučné.

brita7777
26. nov 2019

v noci by ti uz 16mesacne nemuselo pit praveze...skus ho pred nocou dobre najest presne skus ine varianty syr, jogurt...a skus aj mliecko ponuknut, my pouzivame hipp combiotik...na ranajky, pred obednym spankom...davas mu to mlieko este z flasky ci pouzivas tie pre starsie deti
bez cumlika ? mozno aj to je problem ze nema cumlik...flasku by som mu davala docasne tak, ze by som ho drzala ako pri kojeni, nech ma ten pocit, ze je blizko...
flasku pouzivame cumlikovu mam