Čo robiť, aby dieťa spalo celú noc?
Chcem sa spytat ci mi niekto nevie poradit ze co mam spravit aby mi maly spal celu noc.ma 5 mesiacov a asi 4 krat sa v noci zobudi aby sa napil cajiku
Kojila som do 8 mesiaca, dovtedy sa mi budila aj 10 krat za noc, naozaj neviem presne kolko, nemala som ku koncu ani sil to pocitat. Ked som uz nemala dost mlieka rohodla som sa razne jednu noc odstavit. Brala to uplne v pohode, akurat som ju musela priblizne tri noci drzat v naruci vedla seba a tak sme obe spali. Predpokladam, ze v noci chcela viac ako mlieko, citit maminu pritomnost. Odvtedy spinka v noci pekne, vo svojej postielocke, cca kazdu druhu noc sa zobudi a ked sa na nu pozriem, len ukaze prstom smerom k nasej posteli, prelozim ju, nestihnej ju ani zakryt a spinka dalej, takze od vtedy sa nam vsetkym trom doma krasne spolu pokojne spinka. 😉
A este som chcela dodat, ze cajik som sa ani nepokusala podavat, pitie v noci je zvyk, takze ak si na to nema ako zvyknut, nebude pytat...a este ani raz nepytala
Ak sa nestane zázrak, tak až keď bude mať také dva roky plus mínus... Alebo ho to môžeš aj naučiť, existuje tu téma - Každé dieťa sa vie naučiť spať.
moj maly my prespi od 2mesiaca celu noc :D ale zato cez den spinkame maximalne pol hodinku 🙂
Môj syn má 15 mesiacov, a stále sa budíme asi každú hodinu, niekedy aj častejšie. Celú noc ešte neprespal. A myslím, že to ani tak skoro nebude. Ale mne to nevadí, som rada, že mám ku komu vstávať, čo by zato dali iné ženy, ktoré nemajú to šťastie ☹
tak mu daj mlieko a nie caj.....dufam ze aspon nesladeny negranulovany caj mu davas,,,,
mozno je hladny daj mliecka a bude lepsie....
podla mna je malicky ....moje deti sa budili kazdu 1.5-2hodky ked boli krpci...a to som kojila a teraz maly uz neni kojeny a dostava um mlieko spava od 7dmej a o takej 3tej uz moze byt kludne hladny tak ked moc krici ked sa prebere dostane svoje mliecko a my spime dalej spokojne...
starsi syn spal celu noc od 3 mesiacov dotreaz s nim nemam problem, mladsi neprespi stale, ma 15 mesiacov, dokonca som mu dala postielku k mojej posteli teraz ked mal rok, aby som sa vyspala aspon trochu... je to velmi individualne...
moja mala mi spava od 3 mesiacov celu noc do tej 6tej alebo siedmej rana prislo to tak samo zaockovali ju a o tri dni uz nam prespala celu noc
u starsieho sa spanok radikalne zlepsil vo dne aj v noci po odstaveni (cca.1,5 roka), zobudi sa obcas aj teraz, ale to uz je v pohode, za minutku poriesime co potrebuje a spime dalej
Môj malý začal prespávať celú noc keď ešte nemal ani tri mesiace. A to som ho pritom kojila. Ale zlaté časy sa mi skončili, keď mu začali ísť zúbky.To bolo asi v šiestich mesiacoch. Dnes má skoro osem a stále sa budí tri štyri krát. Stále čakám, kedy sa jeho spánok vráti do starých koľají, ale zatiaľ nič 🙂 Ale nevadí, vydržíme....
moja mala bude mat 16mes, a takisto sa v noci budi napit sa,alebo sa prevracia,ked sa nevie ulozit,vtedy ju potom musim ja. ale nevadi mi to,som jej mama a staram sa o nu vo dne v noci 🙂 ako kazda ina...
Keď to tu teraz tak čítam, uvedomujem si, koľko maminiek na celom svete v noci pravidelne utišuje svoje deti, na rukách, na prsníku, alebo len tak vo "veľkej" posteli 🙂 noc patrí maminkám, tak si to užime a buďme vďačné, že máme zdravé deti, ktoré "iba" nespia..
CO to je?Spat celu noc!Naposledy,pockaj...hm,hm,posledna noc,pred tym ako som zistila,ze meskam,...a potom ,bohu zial.Nervozita,tehotenstvo,dieta-krmenie,neskor 2-3hodky hrania,teraz uz len mliecko,a hned spi,zistila,ze hrat sa da aj cez den...uvidime,co prinesie buducnost 😉
Ako nič v zlom, ale nemôžeš chcieť od 5 mesačneho babenka aby spalo bez prebudenia. Potrebuje sa aj uistiť, či nie je samo, či si pri ňom, potrebuje kontakt, dotyk aj v noci..nie je to len o piti čajika.. Moja malinká prespala bez kojenia od 9 mesiaca, teraz jej tak cca raz za noc dam vodičku, pohladkám a spinká ďalej
mne sa nezdá, žeby to bola smiešna otázka...tiež sa niekedy pýtam kedy prespí celú noc... môj trojmesačný chlapček sa zobudí prvýkrát medzi pol jednou a pol treťou a druhýkrát okolo piatej... t.j. dvakrát...a stalo sa párkrát, že sa zobudil až o piatej...rátam to ako keby prespal celú noc... dávam ho spinkať medzi ôsmou a deviatou...je pravda, že každé dieťa je iné ale aj napriek tomu si myslím, že spaniu sa dá pomôcť... niesom nervozna, ked sa zobudí...zasvietim len malú nočnú lampu...dám papať a hlavne nerozprávam sa s ním, nezabávam ho...aby vedel, že je noc, že treba spinkať....niekedy si ho preložím k nám do postele a spinká hned... to považujem za normálne a za prespatú celú noc... čítala som, že každé dieťa sa v noci budí asi 10 krát a len dvakrát z toho naozaj precitne... podľa mňa by sa dieťa nemalo budiť viac ako trikrát...je to asi veľa...aj pre dieťa aj pre maminu...
My mame 17mesiacov a neprespime celu noc.kazdu jednu sme hodinku az dve hore,co si moja dcera mysli,ze uz je den a okrem toho sa samozrejme budime kazdu noc na sny,na cumel alebo len tak ma potrebuje objat a uistit ze som tam.A to vstavame teraz o siestej a cez spime v priemere 50minut.Takze ja tuzim aspon po tom,aby pochopila,ze je noc a nemala tie nocne hodinove pripadne dvojhodinove pauzy🙂
mo to ani moje dieťa v 5 mesiaci nespalo vždy dola minimálne 2x hore. Nechcela piť len proste potrebovala asi vedieť či som pri nej. Vždy keď sa zobudila dala som si postieľku k mojej posteli a chytila som jej rúčku a potom spokojne zaspala 😉
Jeej, mi ked sa zobudime len 4krat, tak to je ta lepsia noc a rano som ako rybicka.. Lebo za inych okolnosti sa kojime 1-2krat za hodinu.. aj ked to podla mna nie je hlad, ale chce sa uistit, ci tam je maminka.. Jemine, ved s tym sa musi ratat 😉
no môj synček doteraz neprespí celú noc, min. raz sa zobudí, skúšame už všeličo možné, nič nezaberá 😠 😠 😠 .Veľmi sa teším na prvú prespatú noc po viac ako dvoch rokoch 😀
moj maly prespi celu noc uz od narodenia to skor ja mam problem zo spankom , ale poradit neviem asi to bude v genoch ja mam styri deti a zo ziadnym som v noci a vlastene ani cez den nemala problem drzim palce aby si sa toho co najskor dockala pa
moja mala spinka celu noc od 3 mesiacov, nie je kojena papa Nutrilon... Ale kamaratka koji a jej mala ma 9 mesiacov a je 4x za noc hore. Myslim si, ze to moze byt aj tym, ze moja mala v 3 mesiacoch papala na noc 200ml mlieka a to jej stacilo na celu noc lebo Nutrilon je hustejsi ako materske mlieko. A teraz ma skoro 7 mesiacov a pridavam jej vecer do mliecka 3 PL ryzovej kase, aby mala mliecko sytejsie...
musim ta sklamat,ale moja dcera sa mi budila v noci do 2 a pol roka 😒
Moja má 4 roky a ešte minimálne raz v noci ideme pišať..a tá mladšia vstáva 3 krát na kojenie a o 5.30 je už vyspatá. Keď máš dieťa, tak skoro sa nevyspíš. 😒
Ja neprespím doteraz celú noc. 😀 No a? 😀 😅
Ja mam dve dcery, prva ma 9 rokov a ta mi spala od pol roka od 18.00 vecer az do 8.00 rano bez zobudenia a druha ma akurat dnes 5 mesiacov a spi od 18.00 do 5.00 rano, o piatej jej dam flasu s miekom a spi este cca 2 -3 hodky .... ale to bude v tom, ze ja som taky spac, ked mozem spim aj do 11.00 doobedu 😀 😀 😀 😀 😀 😀 ... zeby geny 😨 😨 ..ale je pravda, ze ine su deti, ked su kojene a ine ked su na umelom mlieku.
Máme 2,5 roka a je to ako kedy, niekedy spí celú noc, inokedy je aj 5x hore. 🙂
syn od roka prespal celu noc ale raz sa budil iba na mlieko. to som mu dala v polospánku a spal dalej, a dceru stale kojim a to mame kazde tri hodiny. ale uz sa na to tešim ze sa niekedy vyspím 😀 😀 😀
takze 5 mesacne babo...hm...tak vela trpezlivosti prajem 🙂 😀
ja som bola nadsena ked mi hned po navrate z porodnice maly prespal 6 hodin a viac...ale odvtedy sa to len zhorsovalo 😀
teraz ma 9 mesiacov a skvele noci su u nas ked sa zobudi 3-4x na papanie.../kojenie/
odkedy sa narodil tak som tusim 4 hodiny v kuse nespala...ale zena je uzasne vymyslena a zvladne to....takze ja neriesim kedy to bude ze prespi celu noc ale rozmyslam ako sa asi budem citit 😀 a ci sa ten cas neda inak vyuzit ked sa to zvladnut aj bez 8 hodin spania v kuse...skoda casu, nie? 😀
my spinkáme celú noc od 4 mesiaca, neviem čím to je, ale je to tak 😉 a v postielke
Moja dcéra bude mať 19 mesiacov a ešte som celú noc nespala. 😀 Ked sa zobudí 4x, tak som vyspatá doružova.Teš sa, že ťa drobec zobudí a máš ho pri sebe 😀Ked bude mať 20 rokov , tak budeš rada, že sa v noci zobudíš a chalan bude vo svojej posteli a nie na diskotéke, či na žúre. 😀 Ver mi, nočné vstávanie k malým zdravým deťom je ten najmenší problém ...Ked nebudeš v noci spávať pri pubertiakoch a budeš sa triasť, kde sú a či sú v poriadku, toto až budú neprespané noci 😀 😀 Tak si malého užívaj a teš sa, že je ešte malý... 😀

tak moja malá prespinká celú noc ... a to bude mať v o 3 dni 3 mesiace ... sú noci ked sa zobudí raz a sú noci a tých je viac ked sa nezobudí vôbec .... večer ju dám spinkať a ráno bud sa zobudí tak medzi piatou a šiestou alebo o pol osmej ... úplne ju milujem .. aj cez den si pospinká ... niekedy sa až nudím... tak uvidíme ... každé dieťatko je podla mna iné nedá sa povedať že odvtedy sa už v noci nebudí... :D