icon

Cvičíte s deťmi?

16. nov 2021

Tak mi napadlo že moj 4rocny syn nema skoro žiadny pohyb okrem toho keď sme von a hráme futbal,naháňame sa, prechádzame atd (čo teraz moc nie je, kvôli počasiu). (Športové krúžky pre take male deti u nás nie sú, do MŠ ešte nechodí) Dnu si obcas hádžeme hopsalku a pri tom skáče a hýbe sa. Tiež obcas vydrží celkom dlho tancovať keď si púšťame pesničky. Ale aj tak sa mi to zdá malo, preto sa chcem spytat, cvičíte nejako s deťmi/ resp. cvičia vaše deti?

dskjhfdlkdjhl
16. nov 2021

Ziadne cielene cvicenie sme doma nerobili, ale chodili sme von za kazdeho pocasia-dva-krat denne aspon po dve hodiny, takze pohybu mali moje deti vzdy dost. A doma tiez nezvykli posedavat (max. pri legu), ale nebolo to nejako cielene, ze pod, ideme teraz cvicit.

simca06022011
16. nov 2021

ani tearz nie je take zle pocasie, aby ste sa nemohli nahanat, prechadzat, v 4r uz moze bicykel, odrazadlo, kolobezku a kopu inych veci. ja som nijak cielene s dcerou necvicila, ako 4-5r som ju nosila na gymnastiku, nech sa potrapi trochu s detmi, ale to bolo tak 1-2x do tyzdna, a samozrejem pohyb v skolke... tam mali uz rozcvicky a aktivity. Keby toto nemala, co je vas pripad, tak taku obyc rozcvicku by sme skusili, alebo 5 tibetanov pre deti, alebo nieco... len aby vedel co to je :D

zafir01
16. nov 2021

my sme celkom sportovo zalozeni.. prvorodeny ( teraz uz 10 rocny ) aj mladsi, onedlho bude mat 4 . sa hybu stale . cez vikendy turistika na horach , pripadne od jari do jesene cyklistika. este minuly tyzdne boli na bycikloch ( ja mam pred porodom , tak uz doma teraz sa gulam ) . inak mavam svoje treningy bezecke, na ktore som vedela bravat na oval bud jedneho, alebo druheho syna a vzdy sa ku mne pridali . pripadne, ked som sla behat, mladsi siel na odrazadle a starsi na bicykli . a doma ked mam silovy trening, ci kompenzacne cvicenie, alebo jogu , tak sa vedeli pridat, aspon mladsi, starsieho bavili len cinky dvihat .

starsi, ked mal 4 som ho prihlasila do detskej atletickej skolky " spartankovia" a tam som ho vozila 2 krat v tyzdni pooobede , ja som si zatial nakupila, alebo som tam s nim cvicila . dnes uz vacsinou v kazom meste je nieco take, kde ucia deti k pohybu, aspon u nas v okoli maleho okresneho mesta

ak sledujes, ze toho pohybu je teraz, najma v zimnejsom obdobi malicko, tak kludne nech tancuje na pesnicky, pripadne hrave pohybove aktivity s loptou na chodbe . my mame doma celkom dost rozneho naradia.. deti clekom bavi bosu a na nej cvicia stabilitu ( vlemi dobre na posilnenie ich jadra tela, chrbatik, rovnovahu )
aj fit lopta . potom rozme mostiky skusaju, a predbiehaju sa kto co dokaze..
dalej ked som cvicila rozne vyzvy ( napriklad stojka o stenu na rukach, a pocas stojky vyzliect tricko a znovu obliect na seba ) tak chalani to strasne opakovali po mne, a mali sme z toho cleovecerny program ,

dalej 4 rocneho bavi aj hranie sa na vojaka, ide o to, ze sa musi plazit, zadok n azemy co najviac, hrame sa na furik ( drzim dietatu nohy a on ide vpred , muz zas drzi synovi starsiemu a maju zavody )
je toho neskutocne vela, co sa da aj vnutri robit .

annm81
17. nov 2021

Štvorročné dieťa nepotrebuje cielený tréning, ale potrebuje veľa pohybu. Takže naháňanie, tanec, futbal sú fajn, ale musia byť dennou záležitosťou. My chodíme denne von. V lete kým dieťa nechodilo do škôlky sme travili vonku denne minimálne 5 hodín. V zime a daždi 2x denne na trištvrte hodinu-hodinu, hoci sa len prejsť. Využívame odrážadlo, bicykel, kolobežku - takto chodieva aj do škôlky, pokiaľ neprší. Veľa chodíme na ihriská, do lesa a cez víkend na túry. Ako trojročný už trocha lyžoval, ale nebolo veľa príležitostí učiť sa. Teraz ako skoro 5 ročný začína s plávaním. A teda ak sa niečo udeje a zo dva dni sme len doma, vidím veľkú zmenu v správaní, ako sa nevie vtrepať do kože. Neviem, či inak chodievate na nejaké ihriská, alebo je to len o tom behu a tanci, alebo či jazdí na bicykli. Ak nie, skúste si v okolí nájsť nejaké vhodné miesto, aby si potrénoval aj hornú časť tela, aby sa naučil rúčkovať, zošmykmúť sa po tyči, liezť do výšky, pohybovať sa v teréne po kameňoch, rovnováhu a pod.

erikama8
Odpoveď bola odstránená
jana_eyre_2
23. sep 2022

V 4rokoch úplne stačí normálny bežný pohyb, len treba aby ho mal každý deň a dostatok.. so staršími som v tomto veku iba normálne žila aktívne, iba s najmladším som chodievala na cvičenie, ale to preto že on je od malička veľmi spoločenský a keď starší chodili do škôlky, tak ho to zabavilo.. teraz už mám veľké deti, (10,9,6) chodia na tréning 1x do týždňa na enklave, budeme celá rodina chodiť raz do týždňa plávať, bicyklujeme, turistikujeme a každý deň starší chodievajú do a zo školy pešo čo je cca 3km pohybu.. inak som s nimi cvicievala aj doma, hlavne keď bola korona, tak sme cvičili každý druhý deň, neskôr to bol smsystem.. teraz to hlavne ja flakam a dobiehame to počas víkendov..

krstn003
25. sep 2022

pre akčné deti treba zabezpečiť veľa pohybu aby mal kde tu energiu mínať