icon

Dá sa mať režim s 5-mesačnou?

17. júl 2023

Ahojte. Dá sa mať vytvorený režim co sa tyka spánkov?
Ma to niekto tak? Napr. 7:00 vstane, o 9:00 prvý spánok, o 12:30 druhy, atď... Ze každý jeden deň (ak nerátame doktorov atď) dávate dieťa spať v tu istú hodinu a zaspí, funguje to?

asdfka
17. júl 2023

Ja mam 3 mesacnu, a funguje to. ale staci mensie narusenie harmonogramu, uz sme v keli 😁

simik22
17. júl 2023

Samozrejme. V 5 mes mali moje deti super režim už

mamamasama
17. júl 2023

A prečo nie? Aj ked dietatu nenastavujes velmi rezim ty. Mozno tak vecernu rutinu. Mam 3 deti a ukladala som ich, ked boli unavene. Polrocny zacne zivat po 2,5-3 hodinach. Vecer stale rezim rovnaky. O siestej kúpel, pyzamko, mliecko. Spi do siestej rano. Cez den zaspava vzdy priblizne v rovnakom case.

svokrinjazykmonika
17. júl 2023

Ja som jej žiadny režim nerobila, vždy som sa riadila dcérou, nebudem ju nasilu hodinu uspávať keď nechce. Ona sama pekne fungovala že si pospala v pravidelných intervaloch ale nie presne na hodinu. Napríklad teraz má 9 mesiacov. Spí dva krát denne, vstáva väčšinou o 6:00 a spať ide o 9:00. Ale ak si pospí až do 7:30 tak o 9:00 mi nebude ešte unavená, nebudem ju uspávať len pre to, že je na to čas. Ale teraz je to už celkom pravidelný režim, v piatich mesiacoch to ešte nebolo dokonalé.

pininka1
17. júl 2023

Áno, ja som veľký zástanca režimu. Mam tri deti a nikdy sme nemali problém, vždy som dávala spať rovnaký čas a dodržiavala som to, prispôsobovali sme tomu aj výlety a pod.

ropucha6
17. júl 2023

Moze, ale u mna nefungovalo to, ako dlho bude spat a potom poobede uz sa to rozbilo 🙂

ivangeline
17. júl 2023

Do 6m nejdem hodinovo...Idem odkedy sa zobudi a cas bdenia. Kolko asi by malo bdiet. Ci vyzera unavene. U nas tp je 45min/hodina (ma 3m).

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
milanemila
17. júl 2023

Nemala som rezim s prvou a nemam ani teraz pri 3,5 mesacnom. Jedine teda vecer ho vzdy davam spinkat medzi 20-20:30.
Ja nechapem vyznam rezimu a pozerania na hodinky, kedy moze a nemoze spat, pripadne este zboznujem reci o kojeni kazde 3 hodiny. Ked vidim, ze je babo unavene ide spinkat, ked je hladne dostane papat, ved aj ja jem a idem spat, ked som unavena, nie podla toho, kolko je hodin.
Kazdemu ale vyhovuje nieco ine, pre mna by bol nejaky presny rezim skor obmedzujuci.

cervenaruza123
17. júl 2023

Ja som sa snazila, ale u nas to nefungovalo. Absolutne si nezvykla na ziaden rezim, mala nejaky svoj vnutorny rezim, priblizny, zavisel od viacerych veci a sice casom som uz vedela odhadnut co a ako, ale ked som sa snazila nasilu nastavit rezim, tak to neslo, aj tak jednoducho nezaspala ked som chcela. Ja mam rezim rada, vsetko mam rada naplanovane, ale nefungovalo to. Myslim, ze to zavisi od dietata. Ja ked som svoju nutila do niecoho, este viac sa jej skomplikoval aky taky rezim co mala. Ked som ju nechala v jej rezime, tak bola spokojna, aj spavala lepsie.

jj298
Odpoveď bola odstránená
cookie29
17. júl 2023

Podla mna zavisi od dietata. Kazde je ine. A kazde sa vyvija inak.
Uprimne, ked bola zla noc a u nas byvala casto, tak dieta zalomilo aj rano, potom sa posuval obed ci poobednajsi spanok. Ak bola noc dobra, tak dieta rano v pohode, stihali sme obed a spalo poobede (uz cosi vacsie)... ja som sa prisposobovala dietatu, nebudila som, ak som nemusela... a podla toho aj zvysok. Ale su deti, ktore su tabulkove.

anna_maria1
17. júl 2023

Vsetko sa da, ked sa chce 🙂 Treba to len dako proste zosynchronizovat. Mozno sa mi to lahko hovori, lebo mne mala prespala celu noc uz odkedy mala polroka, takze 😀 Ale aj tak si myslim, ze to pojde.

autor
17. júl 2023

No ja by som chcela mať vytvorený režim, len akosi nám to nejde. Večerný mam asi od druhého mesiaca. Aj keď ju dávam spať v tu istú hodinu, max pol hodinku neskôr, vstáva ako sa jej zachce. Niekedy o pol 6,niekedy p pol 7, dnes napríklad skoro o 8...asi to ma dočinenia z dennymi spankami neviem.. Denne ma občas 3,obcas 4. Snažila som sa dvaatt na prvý spánok o tej 9 cca, no keď vstane o pol 6, do 9 nevydrží.. Asi moje dieťa nie je stvorené na režim denný, alebo sa na to musím pozrieť nejak viac, fakt tie denne spánky napraviť atď.. Len mne je ľúto budiť.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal