icon

Dali by ste 7 mesačné kojené dieťa svokre na popoludnie?

khika
11. nov 2011

Svokra chce na cele popoludnie maleho, aby sme jej ho doniesli a vecer prenho prisli, problem vidim v tom ze ho chce na cele popoludnie a maly ma len 7mesiacov a s prikrmovanim sme zacali v 6mesiaci, t.z. ze mi poobedny olovrant este kojime a nepapame ovocie, lebo mi ho poobede odmieta a ak si vezme tak sa potom pyta este na kojenie, dalsi problem vidim aj v tom ze malemu idu zubky a tak je z toho aj nervozny. Svokra je vsak toho nazoru ze poobede na jednom banane vydrzi , ze ona sa s nim chce hrat a ze jej ho nechcem dat preto ze jej nedoverujeme. Prosim poradte mi ako sa mam zachovat nakolko som povedala ze im ho mozem doniest tak na dve hodky a nie na cele poobedie, kedze mame svoj zauzivany rezim a maly poobede aj spava.

koniarova
11. nov 2011

Ty jej ho dať nechceš, si o tom presvedčená a len hľadáš výhovorky. 😉 Ty si mama, ak nechceš, nedaj, keď máš byť potom celý deň nervózna, čo tam tá s tým tvojim chúďatkom porába. Lebo zorganizovať sa dá všetko, aj kojenie. 😉 Ale plne ťa chápem, ani ja by som nedala, je ešte maličký.

sirinka
11. nov 2011

urcite nie, pekne sa s nou dohodni, ze ho moze mat na hodinku-dve, ty si zatal skoc nakupit, ku kadernicke alebo co uz by si chcela a staci...ono si myslim, ze jedno popoludnie by jej aj stacilo, keby jej babatko cely cas namiesto spolocneho hrania preplakalo 😉
alebo nech sa pride ona s nim hrat k vam domov...ty si porobis, co potrebujes a ona sa moze starat o mimi...to nie je o dovere, ale o respekte k potrebam toho babatka....

nelinka0401
11. nov 2011

no ja by som určite nedala.pekne jej vysvetli aký má režim..ked ho tak chce,tak nech príde k vám a tam sa s ním hrá.ty si oddýchneš a ona sa mu môže venovať ked nebude spinkať 😉

zajo79
11. nov 2011

ked je kojene, by si ho ani nikto nemal odvahu zobrat... 🙂))

jabadaba
11. nov 2011

jeminacku, a to je co za svokrusa? Vsak ked dietatko kojis tak asi ho nemozes len tak odlozit svokre nech sa nim pohra, a co to je hracka? To ho ona nakoji? Jednoducho jej povedz, ze veci sa maju tak, ze jednak kojis a ona Ta v tom nezastupi, za dalsie ste zacali s prikrmami a rada by si si nasla nejaky rezim v podavani stravy a aj m. si zvykla prikrmy pripravovat. Povedz jej, ze jej maleho rada zveris ak sa vam tieto novoty utrasu a ked uz maly bude vediet vydrzat bez davky MM dlhsie. Ze to nie je otazka dovery v jej schopnosti, ale prirodzene prisposobenie sa potrebam dietata a tie maju momentalne prioritu pred jej dojmami a pocitmi. Dieta je vo veku kedy sa treba prisposobovat jemu, jeho rezimu a potrebam. Lahsie by to bolo ak by si nedojcila, predsa len, dsvku umeleho by svokra asi zvladla zarobit aj podat malemu. Ale ked dojcis, tak neni o com.

hoogy
11. nov 2011

urcite nie. povedz svokre ze jej ho das na dve hodinky lebo mate rezim. alebo nech pride k vam sa s nim pohrat nechaj ich samych ale motkaj sa naokolo. ja mojho maleho ani teraz nenechavam u svokry tak dlho. mna moja svokra takto nicila ze ona chce maleho chodit kocikovat. on neznasal byt v kociku tak sme chodili len na pol hodinove mini prechadzky. raz som jej ho teda na vela dala. a co sa stalo maly jej preplakal cely cas. odvtedy nepytala 😀

tea333
11. nov 2011

nedavaj babatko svokre na cele popoludnie len preto, ze ona chce! Jednak dieta potrebuje dojcit, takze jedine ze by si bola blizko,a za druhe, preco by o niecom takom mala rozhodovat tvoja svokra?
je to tvoje dieta a svokra sa musi naucit respektovat, ze bude vzdy podla teba a tvojho muza. ak sa rozhodnete ze s nim nebude nikdy sama, tak proste nebude!
ja som od 7 mes syna odbiehala len na par hodin pomedzi dojcenie, ale mojej svokre velmi verim a mame super vztah, s malym to perfektne vie. teraz ked je vacsi a nedojci sa, ideme sem tam aj na viac hodin prec (napr. 4) a o maleho sa nebojim.

mbrazd
11. nov 2011

odpoviem ti naspat otázkou: vlastnej mame by si ho nechala?

zebra41
11. nov 2011

nie. a ani by som sa za to neospravedlnovala a neriesila. potrebuje kojit a hotovo!
A medzinami mnohe svokry by sa potesili aj tym dvom hodinam 😀

sante81
11. nov 2011

na celé poobedie určite v 7mes nie, maxim 2-3hod, nech si príde babka vziat drobca už napapaného, potom sa pohraju a za tie 2hod ho vráti. aj my sme to tak robili. dieta si zvykne postupne ked bude vačšie, bol to popis na nezaplatenie, ked som mohla potom pár hodin mat len tak vylozené nohy na stole a venovať sa len sebe.
a toto by mala svokra rešpektovať, ty si jeho matka, ty vieš aké potreby ma tvoje dieta
ja so svokrou vychádzam veľmi dobre, takže som neičo podobné nemusela riesiť

luna22
11. nov 2011

Ja stále kojím, mám vyše ročné die´ta, dávam baviť aj svokre aj mame. Na to su nie? Ale vždy tak na 3 hodky, raz som surne musela na 5 hodín a z výplazeným jazykom som prišla. Dala by som na dve hodky s vysvetleným, že postupne budete dlhšie dávať.

rolak
11. nov 2011

moju malú som nikomu nechcela dať a teraz s nikým neostane a ja som už toho niekedy na nervy... pomaly skúšaj nechávať s inými,ale prečo hneď na celé poobedie??????? nemôžeš na dve hodinky? veď malý nie je hračka,že on sa má svokre prispôsobovať...

miti
11. nov 2011

Podla mna je to subjektivna otazka a mnohe odpovedaju AJ podla toho "za co maju svokru". Alebo sa mylim? 😵

tinki
11. nov 2011

Ak máš obavy, nedávaj. Zbytočná otázka. Malý bude hladný a tak dlho bez maminky mu bude smutno.

butrus
11. nov 2011

ide o to, co chces ty. pokial mas pocit, ze to nie je dobra volba, tak to nerob, lebo sa budes len stresovat, ci je maly ok. takisto ide aj o to, aky mas vztah so svokrou, ci jej doverujes, suhlasis s jej nazormi na vychovu a pod. je to tvoje dieta a ty sama najlepsie vies, co je prenho najlepsie. nikde nie je napisane, ze vnucata musia travit cele popoludnie so starymi rodicmi a starí rodicia si musia uvedomit, ze vnucata nie su hrackou, ktoru dostanu od deti, ked si zmyslia, ze sa chcu pohrat. Ty si si ho 9 mesiacov nosila v brusku, ty mas zanho zodpovednost a ak mas pocit, ze on a ani ty nie ste pripraveni na taketo odlucenie, tak nesuhlas. A ked budes mat takyto pocit najblizsich 10 rokov, tak vitaj v klube "zlych neviest" 😀

jahodka11
11. nov 2011

nie, urcite nie! 🙂 ja aj teraz dam len na par hodiniek, max 2.. 😉

martineckac
11. nov 2011

Supermatky nechcú dávať svojim svokrám, len preto, že sú to svokry. My ostatné normálne maminy by sme aj dali svokre dieťa. Mliečko sa dá odsať, môže mu dať aj nejaký príkrm. Ja v tom až taký problém nevidím. Nie je to predsa týždňové bábätko. Deti si musia zvykať aj na iných ako len matka.
Teraz mnohé z vás nechcú dať a potom budete plakať, že chcete dať ale už milé svokry nebudú chcieť.

sisinka76
11. nov 2011

ja by som ISTO nedala. a nech si svokra mysli co chce. to je co za blbost,ze sa chce hrat,ze jej ho nechces dat? vsak je to dieta,nie hracka na poziciavanie,navyse je to fakt male dieta. musis si ale ty povedat,aby svokra pochopila, co moze a co nie.
a mimochodom,neviem,aku staru mas svokru,ale moja ma 65 a sama mi povedala,ze to s detmi nevie, ani si ich "nepyta" a a chalani sa k nej tiez nehrnu. nie,ze by ju nemali radi,chodime tam,ale sami u nej nebudu.

andreaka11
11. nov 2011

preco nie? ved existuju odsavacky mlieka. ja by som sa potesila, keby mozem svoje deti na par hodin niekomu dat a ja by som si oddychla.

janka_pn
11. nov 2011

fuuu a co robia v krajinach, kde maju matersku pol roka? daju cudzim opatrovatelkam ☹ .... teda ja by som na pol dna svkre ani mame nedala, ale ked si predstavim, ze moja mama bola na materskej pol roka a potom ma fukla do jasiel, lebo sa povinne musela vratit do prace, je mi z toho smutno. ale som tu 🙂 ziva a zdrava 😉

salma22
11. nov 2011

nie nedala len v nevyhnutnom pripade ak by mi trebalo ist k doktorovy a termin by sa nedal presunut by som sa v tom pripade velmi ponahlala domov ja som malu nechcela dat k svokrovcom asi zo polroka ak nie viac a byvame v jednom dome

petruci6
11. nov 2011

nech svokra vydrzi,za rok dva ti dobre padne,ked si ho niekto zoberie na cele popoludnie 😉
ona moze 2hod kocikovat a priniest ti ho domov na papanie,mate svoj rezim a to musi akceptovat
zach ta uz potrebovat nebude a potom si ho moze zobrat,my sme dokonca od 2 rokov nechavali malu u nasich aj na noc,aby sme konecne niekam vyrazili sami a dobre to padne,potom si ho uzije az az 😉

jedina30
11. nov 2011

NIE,.ja by som ho svokre nedala,ani vlastnej mame..je malinky,dojceny..este sa ho napestuje dost..ani by som nad tym uvazovala....snad keby chcela ist s nim na prechadzku,tak to by bolo nieco ine.. 😉 ..co sa chce hrat na matku??? 😅

sladkasue
11. nov 2011

kasli na svokru a povedz si svoje! je to tvoje dieta. my mame uz 14 mesiacov a stale ho kojim a ani sa nechystam ho niekomu nechavat na cele poobedie, ani mame, ani svokre ani nikomu inemu, ked nahodou odbehnem - tak na 4 hodinky a aodst, ale my uz sme mali rok!!!
kludne sa kvoli tomu aj pohadaj, budes mat neskor klud v rodine a nemusisi robit ustupky donekonecna

lussy23
11. nov 2011

Myslím, že celé popoludnie je veľmi dlhá doba. najprv by si mal zvyknúť na svokru, takže taká hodinka , dve. Mliečko sa dá aj odsať,, no píšete, že mu idé zúbky. V tom prípade by som nedala.

stanislavao
11. nov 2011

urcite by som take male dieta nikomu nedala. akoze a co ma dieta pit ake mlieko, ked dojcite? blbost. nenechajte sa nahovorit na nieco, co by ste potom lutovali. znama dala 2 rocneho svokre na pol dna a od vtedy, ked sa povie, ze idu tej babke, tak maly reve, ako by ho z koze drali. samozrejme, ze svokra nepovie, co sa stalo. urvite jej ho nedavajte. bez vasej pritomnosti istotne nie.

gwenni
11. nov 2011

nie, nedala a ani keby bol od narodenia na UM

sampo
11. nov 2011

ja by som nedala. Ako sa chce hrat so 7-mesacnym dietatom 😉 ? Nestaci jej navsteva? co s nim chce robit tak dlho sama? moze si ho predsa bravat, ked bude vacsi. Moja pri svokre doteraz nevydrzi.. nie je zvyknuta a svokra si ju ani nikdy nepytala, ma "dolezitejsie" vnucata 😝

vianne
11. nov 2011

myslim, ze je to na tvojom dobrovolnom rozhodnuti, kedy komu a na ako dlho das svoje dieta niekomu varovat. ak mas pocit, ze maly este nie je pripraveny na poldnovy vylet, ze by mu to naburalo rezim, alebo proste ze to teraz nie je vhodne, s pokojom ale dorazne povedz nie. mozete sa trebars dohodnut, ze to neskor skusite (o mesiac dva..ked mu vyjdu zubkyy...a pod.) je dobre ak mas niekoho blizkeho kto sa vie o dieta na nejaky cas postarat, nikdy nevies kedy ti to fakt bodne. ja osobne neznasam, ked mam niekomu, zvlast svokre, s ktorou byvame, neustale vysvetlovat, co preco a ako robim...navykni ju ze bude tak ako si poviete vy dvaja a nie ked si to ona vydranka....

irsina83
11. nov 2011

nie nikdy....lebo predsa je na tvojom mliecku a ty poznas jeho rezim 😉 moja mala do roka bola len somnou a kojime sa do dnes 😉 ale cez den uz ma pevnu stravu tak chodi k babicke ale do roka som malu nikomu nedavala...ine bolo postrazit na 2 hodky...