Dávate dieťaťu vitamín D?
AHojte,chcem sa spytat,ci tu je niekto,kto nedava dietatu od narodenia vobec vitamin D,preco a ci to nemoze mat nejake nasledky...
Dakujem
ja obidvom dcerkam od narodenia davam fluorove kvapky na zuby s vitaminom D ale len v zime, v lete staci slniecko 🙂
vitamin D pomaha aj k rychlejsiemu uzatvaraniu fontanely , pomaha k chuti do jedla, cize k celkovemu prospievaniu , a k motorickemu vyvinu ...
Ano dávam mu tento vitamín
ahoj, rozhodne treba byť opatrný - my sme mali cca pred 3, 4 mesiacmi podľa krvných testov (robili sa z iných dôvodov) D málo - lekárka poradila dávať 2 miesto jednej kvapky každý deň - keď prišlo leto dohodli sme sa, že ak ju nenatieram netreba dávať ak je slniečko- t.j. dávala som sporadicky 1,2 kvapku keď napr. bolo zamračené, pršalo, neboli sme vonku. Posledný mesiac dcéra, ktorá nebola veľký jedák odmietala stravu ešte viac, hoci bola aj dojčená pribrala cca 10 g za ten mesiac. Zopakovali sa krvné testy a keď som volala o výsledky tak som skoro odpadla - dcéra má 3násobne vyššiu hladinu D ako má byť - a vraj ten test viackrát opakovali. Proste za dva mesiace dieťa predávkované aj keď som dodržala dávkovanie. 😠 Ja žiadne D neberiem ani multivitamíny. Teraz máme D úplne vysadené. A ako som sa dozvedela predávkovanie spôsobuje nechutenstvo a neprospievanie dieťaťa nadbytok sa ukladá v obličkách a pečeni - s ktorou sme my mali problém. Pre doplnenie dcéra má jedenásť mesiacov - my nedávame a dávať budem až by to lekárka odporučila na základe krvného obrazu by to išlo rapídne dole.
my davame jednu kvapku kazdy den...doktorka povedala ze aspon kym sa nezatvori fontanelka..
davam 2kv.za den a budem davat do 2-3 rockov.urcite to nie je na skodu,hlavne teraz v zime...
u nas na Slovensku sa to detom proste dava, odporucaju to lekari a tak davame, ano, od narodenia, uz rok. D sa dava kojenym aj nekojenym, to este navyse K sa dava kojenym. Nekojene ho maju v UM mlieku.
Milé mamičky,najvhodnejšiu tekutú formu vitamínu D3 na báze olivového oleja pre bábätká - Swanson D3 Drops 400 IU / výživový doplnok/,registrovaný v SR, mozte objednat na stranke www.serrapeptaza.sk. Cena :13,50 EUR
Mne ostala zatvorena flastička Vitaminu D3 od Swansonu. Dam vam ju za 13€ aj s postovnym.
Áno dávam a k tomu papa aj rybky od 8mesiaca
No malá má 8 mesiacov ale este son jej jo nedala ale premyslam ze jej ho zacne dVat

urcite davat. ved preco by nie?