Dcérka má po príkrme jedlo aj na krku
Ahojte,dievcata,robim nieco zle,ked dcerka ma po papani,aj ked jej dam dva podbradniky,od prikrmu aj cely krk?😊alebo je to normalne.
@jane0123 😀 😀 😀 zaujimava tema.
Nuž asi ju zle krmiš, alebo ja neviem. Ako je možne, že ma jedlo na krku a nie v krku? 😝
Ja napr. nechápem aj tie fotky, kde je dieťa komplet špinavé okolo ust, nosa, pomaly aj oči ma špinavé a to ho kŕmi matka a pod fotkou koment "naše prve jedenie" alebo "ochutnali sme mrkvičku" 😕 😕 😕 to su tie matky asi neschopne, že vlastne dieťa nevedia nakrmiť a chuďa ostane hladné, len nech všetci vidia, že "sme skúšali papať" 😝
-------
Nuž rada pre teba, skus dať lyžicu dieťaťu, možno sa naje lepšie samé 😀
@sashabb No asi si genialna mat. 😕 My ostatne to musime odkukat od Teba, tak daj navod.
Nasa Mima ked dostala prvy krat mrkvovu polievku tak najprv pekne otvorila pusu, ja som tam supla lyzicku polievky, potom nastala kratka pauza na ochutnanie a potom nastalo drrrr.... a polievka bola na mne, na podbradniku a aj na stene vedla stola 😅
ale zas take neschopne nemusia byt, ci ty si jedna z tych super matiek?
nase prve prikmy boli riedke a kedze mala bola predtym len dojcena, tiez nevedela len tak nacistucko prehltnut. jazyckom to vytlacala aj von a tak sa stalo, ze nam stekalo. aj neskor ked jedla sama, tak sa az tak dokonalo netrafila lyzickou do ustociek, zeby nebolo nic spinave. ja som to neriesila, hladna urcite nebola a naucila sa pekne jest casom 😉
No moje boli, niekedy aj za usami, hlavne ked mi zacali s papkanim pomahat. A v pohode vyrastli (aj zakydane). 😵 Dnes maju 35 a 30 (rokov).
Nasim tiez stekalo za krk 😝 a kedze boli obidve baculate s faldikmi, bola to zabava povytierat potom 😀
Tak ale ozaj je pravda, ze nebyvali nejak extremne upatlane..
dakujem za prispevky, tak nie som jedina 🙂)
no to veru nie si 🙂
Veru nie si 🙂) nasa je tiez zakydana vselikde a ked sa zazenie rucickou, tak aj okolie je okraslene 🙂) a syns a uci jest sam, este stale mu to nejde dokonale, takze ten tiez vyzera po papani! Kedze uz plastik nechce, tak sa po papani prezliekame 🙂))
Oni z toho vyrastu.
@sashabb máš deti? ja ja dávam pozor ked krmim dieťatko aj vypluva jedlo steká mu snažim sa ho lyžičkou zobrať ale aj tak ma okolo pusky. dieťatko nesedi rovno ako dospelý, že dáš do ust požuje a prehltne (hlavne na začiatku ked sa uči s puskou pracovať potravu ktoru necucá ako mliečko ale je to už pevnejšia konzistencia napriklad tá prvá mrkvička).
@jane0123 my ked sa krmime tak aj vlasky mame spinave. Ona ma z toho neskutocnu radost ked si jedlo zacne vyberat z ust a mna ide porazit z toho 🙂
Je to normalne, takto sa uci kazde dieta,skusa,objavuje a skuma ze ako to jdlo vyzera ked ho ma uz v pusinke 🙂
No a nasa obcas aj rada fuka ustockami .a ked ma plne usta pri jedle,tak je to fakt sranda😊
@siska53 No ja som to riesila tak, ze sme mali natrhane velke kusy starych postelnych navliecok. Take kusiska aby zakryli vsetko od krku az po stolicku (podbradnik je o nicom) a aj tak sme obcas ostali zagebreni.
Fakt z toho vyrastu a ked budu dospelatći budete im s laskou pripominat ako ste im lovili spenat z ucha 😀
@zita19 ja obcas pouzivam plienky, len ona si take lubi strhnut z krku. Ale oblubila si plastovy zberny podbradnik, teraz pouzivam ten. Len ziaden kus textilie jej nezabrani zaspinit sa na tvaricke, to by musela mat burku ci ako sa to vola u moslimov. S otvormi na oci a pusinu 🙂.
@zita19 jezis, to sa mi minule stalo s kasou! Tiez som to nezistila hned, az dakedy rano! Ona to tak mala, ze v uchu a aj za uchom a pri tom umelom osvetleni som to nejak nepostrehla..
Len dobre, ich umyjes, vyriesene plastikom, plienkou, navleckami.ale.. castokrat som zaprplana i ja! A ja zas tolko domaceho oblecka nemam! Asi sa zakrutim do plachty i ja 🙂)
moja mala najlepšie jedla na začiatku ... krásne otvárala pusinku, skoro sme vôbec nemuseli umývať. Ako je väčšia a všetko musí vidieť a preštudovať tak sme zababraní až až. no ale čo, ju umyjem prípadne aj prezlečiem, stoličku umyjem, dlážku tiež. Veď je to dieťa... a som dokonalá matka práve tým, že seba nestresujem a dieťa neterorizujem. Ona je jednoducho zvedavá a ja sa z toho teším 🙂

@jane0123 je to normalne 🙂 steka jej to po bradicke na krk, casom sa nauci papat 🙂