Deti a hryzenie
Prosím vás je tu nejaká mamka, mamička,mamulienka ktorá mala problém z dieťatkom lebo nechcela žuť, hrýzť len hltalo???ako ste to riešili???ja už som z nervami v koncoch chytí hodí na zem a hraje sa s tým ale do úst to nedá nedaj bože žeby odkusil
Vyhľadala som lekársku pomoc respektíve logopedicku ale páni doktorka mi nedala ešte termín má mi volať možno vďaka vašim skúsenostiam to nebude potrebné a začne sám pomôžte mi budem vám len vďačná synček má 1,5r
Ďakujem
@marianarem ďakujem vyskúšam všetky radi uvítame len už aby začal lebo toľko mám kusancou od neho že až
@marianarem ahoj dnes som bola u logopeda povedala som jej situáciu založila mi kartu mám jej posielať videá na ktorých je malý ako sa hrá papá a ako vlastné postupuje pri chrumkach má mi dať vedieť ako ďalej či je potrebné aby tam malý chodil alebo nie
@m226 Super, to ste sa tam celkom skoro dostali. A nenastal odvtedy ziadny pokrok? Daj potom vediet, ak sa nieco zisti alebo pohne k lepsiemu. Kedze sme si s tym jedlom tiez celkom uzili, tak ma tato problematika zaujima.
@marianarem zatiaľ sa pohol len v Tom že už začína jedlo oblizovať ale nehryzie!!!
Dám vedieť určite ďakujem
@m226 Oblizovanie je uz nahodou pokrok 👍 Tak sa drzte 🍀
@marianarem ahoj malý už zahryzne ale odkusit ešte nevie zatiaľ keď ju oslinta tak áno ale pomaličky 8.3 ideme k logopedovi uvidíme ale veľmi sa rozhovoril len mama mama mama baba a len lozi na stoličku a na stolík
@m226 Jej no tak sa zda, ze zacina robit pokroky 👍 Asi to rozpravanie a hryzenie ide ruka v ruke, v obidvoch sa posunul, to som rada. A ako ste to dosiahli?

@m226 Ahoj, pisala som ti uz vcera. Super ze si kontaktovala logopedicku, ta by mala vediet posudit, ak by bol nejaky problem s ustami alebo tvarou.
Kazdopadne ak chces zatial nieco skusat, tak mozes vyskusat nejake hry. Ja teda nie som odbornik, len mama byvaleho velmi problematickeho jedaka, ktory nechcel dat do ust ani zakladne veci ako chlieb, pecivo a cestoviny. Dost som si o tom vtedy citala. V prvom rade mi pomohlo, ked som sa ukludnila a ujasnila som si, ze to nie je moja chyba. Ani ty nemusis stresovat, maly raz hryzt bude, nejake riesenie sa najde. Z dlhodobeho hladiska az tak nevadi, ked to bude aj za pol roka alebo aj neskor.
V jednej knihe som citala pripad chlapca, ktory este na zakladnej skole vyhradne cucal kapsicky (mama to dovtedy neriesila) a aj on sa naucil jest. S takymito detmi sa zacina napriklad len olizovanim jedla v ramci hry, ze sa hraju na hada alebo tak. Dieta si zvykne na ten pocit mat to na jazyku, citi aj chut a ta ho casom moze zlakat a ochutna. Alebo dieta skusa chytit kus jedla zubami ako psik (opat nemusi jest, je to len hra, ale casto zahryzne a zapaci sa mu chut). Moj nakoniec dal cestovinu do ust tak, ze krmil svoju oblubenu hracku. Prezentovala som to zase len ako hru, cize ziadne ze ide sa jest. No a ja som za hracku hovorila, ake je to vyborne a on nakoniec neodolal a dal si aj on.To bolo ale az po viacerych pokusoch a na prvykrat zjedol jednu cestovinu, ale aj to som oslavovala 🙂 Alebo moze maly krmit teba.
Samozrejme ak ma nejaky fyzicky problem, tak to nemusi zabrat, ale mozete pocas cakania na logopedicku skusit takto nejako.