icon

Deti a odmietanie rúšok.

zdrexa
24. mar 2020

Ahojte😊mám problém s dcérkou má 1,5roka a nechce si nasadiť ruško.kedze bývame v paneláku nechcem s ňou ísť vo výťahu alebo po schodoch bez ruska.Skusali sme šatky nakrcniky dokonca kuklu..nič nechce..farebné alebo ruska s postavičkami jej obľúbencov nemajú šancu.tak ako aj básničky atď..Ruska strháva aj nám má z nich strach .skúšali sme sa s nimi hrať..nezáujem..neviete mi poradiť fintu ?vďaka 😊

Strana
z2
fokuska
24. mar 2020

@zdrexa Zachytila som tu nejake basnicky ohladom rusok a tiez niektori z tych umelcov na styl speivankovo, hrajk ci zahrajka ci ako nahrali pesnicky na tuto temu - pohladaj na youtube.
Bud ju budes motivovat takto pozitivne, alebo negativne - nemas rusko, nesmie sa ist von. Uz to je nariadene aj vladou.

evkakozickova
24. mar 2020

@zdrexa aj ja mám ten istý problém vôbec nechce nič mať na tvári a takto ho asi vonku ani zobrať nemôžem

evkakozickova
24. mar 2020

@fokuska môj zase nerozumie že čo je to musí....je strašne tvrdohlavý

yasemin9
24. mar 2020

@zdrexa presne toto robi aj môj 🤦‍♀️

meluela
24. mar 2020

@zdrexa noo, moja v tom veku sa nedela presvedcit na nic .. vyhoda je mensia sila, takze v nudzi asi latkova plienka nasilu cez usta a nos a ide sa 🙂 pri starsich sa uz da vymysliet nejake pekne rusko (ja rozmyslam napr. spravit macickove s nufakom, pusou a fuzami)
Toto vsak plati len na prechod chodbou/vytahom ... kebyze chces aby mala rusko aj vonku, co uz vlastne teraz ma byt, tak smola ... asi fakt jedine ze sa nepojde von bez toho

kiwi3
24. mar 2020

inak neviem, ako sa budu tie deti riesit. co som bola vonku cca posledny tyzden, tak ziadne dieta do tych troch rokov rusku nemalo. takemu dietatu sa to vysvetlit neda, zial. jedine okrem toho este zaviazat ruky za chrbat... ;)

evkakozickova
24. mar 2020

@kiwi3 presne tak aj keď mu dám na silu tak on to aj tak strhne dole a už mu aj chýba ísť trošku vonku

denkabemommy
24. mar 2020

Povedala som malému že bez rúška von nejdeme 2 dni trucoval na tretí pochopil popri tom som mu recitovala básničku o rúšku tak sa smial von som mu ukazovala ľudí vravela som mu o neviditeľných chrobáčikoch ktoré nám môžu ublížiť 😁 stále vymýšľa ale vždy mu poviem že bez rúška nejdeme von a zrazu je s tým v pohode.. ale má takmer 2.5r tak sa s ním ľahšie pracuje

zdrexa
autor
24. mar 2020

@denkabemommy vďaka ale moja tomu este nerozumie🙂

sunny8
24. mar 2020

V takom veku nepresvedčíš lebo dieťa tomu nerozumie. Tiež neviem ako to riešiť tak ju beriem len tu na ulicu pred dom bez ruska 🤷 akú mám inú možnosť ? Nemôžem s ňou byť zavretá doma

ro_manka
24. mar 2020

naša bola tiež v tom veku dosť tvrdohlavá. teraz má 2,5r. a už ho nosí, aj keď vraví, že jej to vadí, už sa jej to dá vysvetliť. ale k veci, možno Spievankovo má pesničky, kde sa vysvetľuje, prečo sa nosí rúško, alebo majú aj rozprávky s Mackom Rúškom. Alebo aj táto pani (https://www.youtube.com/channel/UC5H-y4vfi7Trvr...) robí divadielka pre detičky o Lienke a vysvetľuje sa tam, prečo treba nosiť rúško, umývať si správne ruky... aj malým deťom sa to páči. Môžeš skúsiť takto. Inak viem, čo to je a som rada, že sme už za tým tvrdohlavým obdobím :D

zdrexa
autor
24. mar 2020

@meluela vďaka len ona tomu nerozumie že nedáš nejdeš..aj ja rozmýšľam že nasilu :/

zdrexa
autor
24. mar 2020

@evkakozickova ešte možno skúsiť kočiar s fóliou (bez otvoru)

vulka
24. mar 2020

@kiwi3 A to ste z akého vidlákova? Tu na Orave aj trojočné deti rúško na ústach a nose majú normálne. Keď sú kdesi von v prírode s rodičmi, tak ho majú dole a ak sa blížia k civilizácii", tak rodič normálne nasadí.

kiwi3
24. mar 2020

@vulka z bratislavy

meluela
24. mar 2020

@zdrexa vsak ano .. pozname 😀 len som myslela ze nasilu sa da len na chvilu - vytah, chodba ... vonku uz tazko budes hodinu drzat nasilu nieco na hlave ... moja bola extremne jedovite dieta, fakt si neviem predstavit ze by som jej v tej dobe dala nieco dobrovolne na tvar. teraz trochu lepsie, usila som jej rusku co sa jej pacila, dnes si ju hrdo dala ale je mozne ze zajtra uz chyti rapel a nic

aristka
24. mar 2020

Mamicky pouzivaju kuklu , supluje to capicu a rusku a deticky si to aj nechavaju alebo ju daj do kocika, zatri striesku a prehod plenu cez strechu.

brezza
24. mar 2020

@zdrexa moj ma rok a dva mesiace a rozhodne s tym na tvari nevydrzi, aj capicu si stale stahuje z hlavy. A takemu malemu sa to neda vysvetlit. Kocik prikryt nemozem. On chce sediet a pozerat von. Toto je zrovna taky vek, ze dieta nedonutis mat nieco na tvari ked nechce.

scorpionflower1
24. mar 2020

@zdrexa Teraz pozeram spravy. Kazdy ma mat povinne rusko, ked opusti byt. Ja mam 15-mesacne decko, moja suseda 3-mesacne. Tiez sa pytam ako to zabezpecit. Moja mala jednoducho to rusko mat nebude, strhava si ho z tvare. A ked mi niekto napise, ze nemam s nou chodit von? Uz teraz chodim raz za 3 dni, byvame v bytovke v BA. Tento stav s koronou moze trvat kludne aj do konca roka, nemozem s nou byt zavreta v byte vkuse. Ja tiez neviem ako si s tym poradit.

evalin88
24. mar 2020

Ja som pre maleho 2 rocneho najprv neriesila, myslela som, ze to nebude chciet nosit. Do prirody mame blyzko a von chodi kazdy treti den na hodinku. Potom som videla aj mensie deti s ruškami, tak reku vyskušam... včera mu vravim: objednala som ti ruško,aj ty budeš mať ako tato keď pojdeš von. Reakcia ma uplne odrovnala. Maly zobral čistu utierku prilozil si ju presne tak ako na byt ruško, pridržal si to rukami a lietal s tym po kuchyni 🙂 ale u neho pomohlo, ze videl, ze ich maju chlapci od susedov, s ktorymi sa kamarati. Tak potom ho chcel aj on. My mame s mužom ušite čierne a tiež sa najprv zlakol..

scorpionflower1
24. mar 2020

@evalin88 2-rocnemu uz ako-tak vysvetlis, ale s mensimi je problem.

evalin88
24. mar 2020

@scorpionflower1 a nemaš neaku šatku na jrk alebo tunel??? Maly to použival namiesto ruška resp bol na to od jesene zvyknuty a len mu to vytiahnem vyššia kym sme na ulici... prijemne to samozeejme nie je... aj nam dospelym sa v tych ruškach horšie dycha... takže deti aj celkom chapem...

scorpionflower1
24. mar 2020

@evalin88 jasne, ze sme to uz skusali so satkou aj s nakrcnikom, kym prejdeme po schodoch, tak ju nejako donutim, ale ked sme vonku tak si to hned strhne. Byvame nastastie v takej casti, kde sa nepohybuje vela ludi, sme tu taka osamotena bytovka, okolo je les, takze aspon to. Medzi ludi ju vobec neberiem, takze ak by aj bola prenasac nema sancu nikoho nakazit.

lucyluv
24. mar 2020

Moja ma 2r a 8m a teda ani som sa pri jej povahe nepokusala dat rusko :D par mesiacov trvalo aby vobec zacala nosit capicu :D

lucia.t
24. mar 2020

Mam ten isty problem s 15 mesacnou :( Nijako ju neviem donutit nosit rusko, aj ked starsia, 3-rocna ho uz nosi. Urobim co bude v mojich silach aspon vytahom a ked vyjdeme z bytovky, tak proste pojdeme tam, kde bude minimum ludi, alebo ziadni...Inak to nevidim. Chodime von kazdy druhy den, nezostaneme kvoli tomu uplne izolovani v byte, deti predsa potrebuju byt aj na vzduchu. A tento stav moze ozaj trvat este dlho.

sara07
24. mar 2020

u nás zabralo u najmenšieho rovnáka ruška ako mám ja a surodenci sa zapojili, taku veselu detsku ju máme, baba bola fajn a ušila mi aj dospelácku verziu,

evalin88
24. mar 2020

@scorpionflower1 myslim, ze za deti v tom veku sa pokuty rozdavať nebudu... veď moj ani netuší prečo nemože isť von 2x za deň ako predtým ( už vobec nie prečo nesmie na ihrisko) . Stoji pri okne v obyvačke a kričí tam, tam... alebo pri vchodovych dverach 😫

scorpionflower1
24. mar 2020

@evalin88 ano aj moja stale vykrikuje tam-tam pri okne ☹ no musime nejak vydrzat...

evkakozickova
24. mar 2020

@zdrexa Vidíš to má nenapadlo ale môj ma taký malý otvor

ciernysokol
24. mar 2020

@zdrexa daj mu cukrik. Ak vydrzi mat cestou von a cestou hore do bytu ruskk. Inak vsetky sladkosti zrus, nech mu je to vzacne.

Strana
z2