Deti ma neposlúchajú a robia si čo chcú
Ahojte, zas raz idem po radu tu na MK lebo mi parádne radite. Naozaj aj ta téma ktorú som založila minule že nič nestíham posledné dva dní praktizujem niekoľko rád a všetko stíham. Ale k veci moje staršie deti lebo ich mam 3.Syn 8r a dcérka 5r.strasne ma nepočúvajú pred ľuďmi keď niekde som alebo je u nás niekto na návšteve ci už cudzí alebo rodina no katastrofa, poviem slušne prestaň, nerob nepomáha, kričím nepomáha, čapnem po riti nepomáha. Úplne si robia čo chcú. Alebo syn dnes úplne ne hapacka bola som s deťmi bon, prišla k nám švagriná a syn na ňu že Chod mi kúpiť dačo... A ja Darki to ako sa správaš a on ešte horšie drzo... Ani von ma nepočúvajú si robia čo chcú som z toho na nerv v normálne stále rozmýšľam co som spravila zle.... Tak dievčatá moje radite mi 😉🤟❤️
@kittykat22 To asi aj ja budem musieť takto
@lauriema moj stryko s manzelkou vychovavali 4 chlapcov "na divoko". Zili na dedine, vecne vonku niekde lietali. Chlapci mali respekt z otca, z matky dobry den. Najskor si tu mamu doberali, a trosku drzejsi boli, a neskor ta jej autorita uplne upadla. Mali spolu "kamaratsky" vztah. Okolo puberty zacali ist ostro proti otcovi - dokonca ho napadli. Boli nekontrolovatelni. Neskor zacali hulit, flakat sa - nedokoncili skoly. Len ten najstarsi ledva skoncil gympel. Toho najstarsieho bola skoda, pretoze mal vyborne vysledky na ZS, dobre vyzeral ale ako nemal vychovu tak to islo vsetko do haja. Keby ti rodicia dbali na vychovu a skolu, tak mohli mat fajn zivot. Teraz robia niekde vo farbrike alebo v zahranici tazku pracu. Maju tazky zivot. Ja si spatne myslim, ze je to blbou vychovou. A je to skoda.
@lauriema Dievčatá zlaté, ďakujem Vám všetkým za reakcie, určite si z nich veľa vezmem. K veci syn dnes opäť správanie hrozne, plače, nechce čítať. Dcérka opakuje správanie vravela ráno že zavolá babke a povie ze som jej dala bitku.... Som smutná, sklamaná a horšie je ze si za to môžem sama. Nechám syna teda sedieť za knihou celý deň, mne je to jedno nech trucuje. Dcérke dám nejakú prácu somnou v kuchyni. Idem variť obed polievku mam od včera hrstkovu a idem piest cuketové placky. Posielam Vám objatie ❤️❤️❤️
@lauriema - daj synovi čítať čo ho zaujme nie nasilu lebo takto sa vytvorí len celoživotný odpor k čítaniu a nič iné nedosiahneš. Má 8 rokov ozaj potrebuje ešte denne cepovat aby čítal? Kúpiť spolu knihu akú si vyberie a nech číta. K láske k čítaniu treba nenásilne učiť, to sa nedá nasilu.
Nastolit pravidla a byt dosledna...ak nieco zakazes, nesmies polavit...sadni si so synom a vysvetli mu, ze sa ti nepaci, ako sa sprava....a dohodni sa s nim na treste....aby vedel do predu, co ho caka
@lauriema mňa by zaujímalo ako ss to u vás zmenilo ? Zlepšilo? Mame niečo podobne doma a začína to byť vážne...zákazy sú mu už jedno už si zvykol z dlhodobých trestov a zákazov ma to na háku

@lauriema moja kamaratka ma podobny problem ako ty, a je j nej to preto, lebo sa boji konfrontovat deti od utleho detstva na verejnosti alebo pred rodinou. Ma strach z kritiky verejnosti. Robila to tak odjakziva, a tie deti to uz vedia ako su starsie a veselo toho zneuzivaju. Napriklad zlostia na verejnosti a su drze - a sice kamaratka ich zvozi alebo zahuci, ale maju z nej cirkus humberto. Chlapci maju 5 a 7. Situacia zacala byt teraz v lete neusnosna, a ona sa rozhodla ze uz nepolavi. A minule jej starsi syn nieco hnusne povedal, tak mu taku flakla na ulici 😂 ze sme vsetci ostali v soku 😅 Na nu nezvyk. Maly tam zostal stat uplne v soku bez slova 😅