icon

Dieťa je po nečakanej agresivite apatické a nechce jesť

23. dec 2022

No ženy začínam mať dosť strach, som v strese..... maly mal problemy v skolke, ktore riesil agresivnym spravanim, velmi ale ozaj bol totalne agresívny, bil ma, hryzol, kopal, hovoril ze som hlupa rical hrozne stale tichooo, odmietal absolútne obliect sa, no horor.......po cca 3 dnoch je ustup no zacina sa opacny pripad.....malý odmieta úplne jesť, ani ráno mliečko ani vodu, včera zjedol 1 ks kocky maska, potom na večer ho muž kus varoval a zjedol 2 okruzky chleba....dnes nejedol a nevypil vôbec nič...správanie prestáva byť agresívne ....skôr je už úplne vyčerpaný, od rána obcas hovorí že som hlúpa neustále to opakuje asi hodinu, ale tak inak bez kriku, a len hovorí ze ticho, ticho, ticho.... je apaticky....chvíľu sa ku mne prišiel povarovat a potom mu vravím ze ideme urobiť krupicu a Po chvíli ze nie zdvihol sa a išiel do izby tam leží už asi hodinu, chodím ho pozerať a len tak leží, nič nevraví......úplne z tej agresivity prešiel do apatie.....ako ho obalamutit aby papal????normálne dieťa, nebijeje, v čase obrovskej zlosti, som ho asi 2krat capla ale tk bola skôr sebaobrana....včera som mu len opakovala to nesmieš to nesmieš sa to zlepšilo a dnes toto.....ja som už ako zombie 🤢v rodine je všetko ôk, žiadny stres, s mm sa mame radi, nič zlé, v skolke mal stresy, deti sa mu smiali, že je pomaly a bol z toho frustrovaný, takže jedine to inak nič, boli sme u logopedicky, padol pre týždňom aký dlhý taky široký, ale potom sa správal ôk, žiadne prejavy.....
Jedine sa to začalo takým rozkazovanim, toto povedz a začal počítať DK 20 a všade hľadal čísla, na domoch, koľko mame rokov, tk robiill nonstop

Strana
z2
drzaopica
25. dec 2022

Odkedy hlada tie cisla na dome?mne pripada ako Asperger

althejka
25. dec 2022

Ja si netrufam tu z brucha hadzat diagnozy, ak zazil nieco v skolke a jeho spravanie a reakcia bola taka silna , ze si prefiltroval tu bezmocnost na utok na teba, to by sa este dalo pochopit, stale je maly. Nechut do jedla unava moze byt aj pri nastupujucej chorobe, netlacila by som nasilu s jedlom. Nechat ho oddychovat , prechadzka mozno, popri tom sa skusat porozpravat co ho trapi . A po sviatkoch ak by to nepreslo a ani neochorel by som zvazila pomoc psychologicky , ako s tym dalej.

autor
25. dec 2022

@drzaopica asi tak mesiac, aj my s mužom sme už mali debatu, či to nie je niečo takéto....len to nie je také ľahké si to pripustiť

autor
25. dec 2022

@althejka snažíme sa, ma úplný kľud, no lepší sa to len v intenzite *keďže ho necháme tak* ale stále je taky nepríjemný

Dnes a zajtra mame ísť pi návštevách, si neviete predstaviť aký mam stres ak tam začne toto vystrajat

autor
25. dec 2022

@tykat ďakujem, tak to áno, robí všetko predné naopak truck, truc-necgce s kúpať, nechce jest, nechce ísť von, nechce si umyť zúbky, nechce mi pomáhať s pečením co predtým bola naša krásna činnosť, nechce darčeky co mu doniesol Ježiško, nechce nič, je to na zufanie

althejka
25. dec 2022

Musi to byt riadna zaberacka, urcite nechcem nic zjednodusovat. Ja by som asi navstevy zvazila, lebo podla mna ste teraz vystresovani vsetci. Nemohlo sa stat este nieco o com neviete? Ze az tak ho to vzalo? Drzim velmi palce , nech to vyriesite

drzaopica
25. dec 2022

Podľa mňa má normálny vzdor a vy chodíte okolo neho po špičkách.Netreba ho nechať tak, ale zabaviť, zobrať von vybehat

matkamirko
Autor odpoveď zmazal
daniela1911
25. dec 2022

Mne to zas nepríde na nejakú diagnózu. Proste vzdor. Nehovorím, že to treba podceniť, vyšetrenie nič nepokazí. Ale možno toto vaše tichučke našlapovanie to ešte “zhoršuje”, resp. ho utvrdzuje.
V škôlke by som posmešky riešila s učiteľkami, či jeho stav s tým súvisí alebo nie/

majka1921
25. dec 2022

Ja by som na navstevy nesla. Zavolaj, ze syn sa neciti dobre - ved je to pravda - a ostante v klude. On tvoj stres vyciti a ak je to naozaj "len" vzdor, mozu sa tvoje obavy naplnit. Pokial to nie su navstevy, kde by si dokazala byt ok a s chladnou hlavou aj v pripade mozneho hysaku, netlacila by som na pilu. Drzim palce

Strana
z2