Dieťa nechce spať v postieľke. Máte podobnú skúsenosť?

petulla01
15. nov 2015

Dcera bude mat o 2 tzdne rok. Je stale kojena cez den 2-3x a v noci 2 max 3x podla zobudenia. Zaspavame tak ze jej dam flasu s UM to si vypije v nasej posteli ja si k nej lahnem a tak zaspi. Hned potom ju prelozim do postielky. Co sa tyka kojenia vzdy som to robila a aj to robim tak ze v noci nakojim a putuje naspat do postielky. Ked mi vsak pri kojeni nezaspi musim pockat kym sa uspi a potom ju az prekladam lebo ako nahle zisti ze je v postielke hned sa posadi postavi a zacne plakat. Dam ju spat lahnut a znovu si sadne a neskutocne place. Cez den mame 2 spania. Doobeda a popoludni obe este zaspava na prsniku pri mne v posteli a potom ju prelozim do postielky. Tam sa vyspinka a hotovo. Uz som ju vecer skusala dat do postielky som jej povedala ze to je jej postel a mamina si liahne vedla na svoju ale nezabralo v pribehu pol minuty sa postavila. Najradsej by som bola keby ju dam do postielky a tam sama zaspinka ale nedokazem ju to naucit tak ze ju necham nevyplakat nemam to srdce staci mi 5min a uz utekam za nou.
Neviem ci ma teraz len take obdobie ale je to mamin cicik. Zaspavat nechce ani s tatinom iba so mnou. A podvecer uz mame taku situaciu ze je zavesena iba na mne.. sa vzdialim na WC a neskutocne reve ...Postupne ju uz budem chciet oducat od kojenia ale to si tiez neviem predstavit ako ona sa v noci este 2x budi a normalne sa napapa...ja by som jej uz nechcela davat v noci UM ked ju odstavim...nech sa nauci ze v noci musi brusko oddychovat len neviem ako to zvladneme...ona je taky maly papco..
Dakujem za kazdu radu.

siska53
15. nov 2015

Mala ma 3,5r.,doteraz je to tak,ze ju prekladam az po uspati. Maly robil to iste.
Malubsom dojcila dlhsie,ked mala soplik,tak spala automaticky pri mne. Vtedy bol vacsi predpoklad,ze sa v noci zobudi.
Do roka sa budievala raz,kzd sa zobudila,uz som bu neprekladala,lebo som vacsinou zaspala i ja.
S nocnym papanim asi neporadim moji v noci nezvykli velmi papavat. Maly s apo 3.m.zobudil sporadicky a dcerka teda cca ten 1x,obcas tiez vobec.
Ale kamoskine obe deti na UM sa pravidelne do vyse 2r.budili presne o 1 v noci na svoju davku mlieka. V tomto je dojcenie pohodlnejsie. V polospanku prelozis,prilozis a zaspite. Aspon teda moja skusenost.
Vy si to asi odplacete,ak to chces takto riesit. Ja osobne by som jej MMponechala. A radsej ju mala pri sebe,ak sa castejsie budi. Nasa mala cca 3-4noci,ze sa castejsie budila,no mala som ju u seba,tak mi to nevadilo,dokonca som bola vyspata. Vsetko v takom polospanku.
A aj nasa mala je taky mamin cecok. Len mama,mama. Zvlast vecer,no casto aj cez den. Hoci uz sa to zacina trosku obcas menit.

8291
15. nov 2015

Ročná by uz mala prespinkat noc.sprav jej na veceru kašu to ju viac zasýti a bude ti kludnejsie spinkať.no a stou postielkou,naša mala do roka nemala problém absolútne s postielkou vedela ze je to jej miesto ale od roka každé ráno o piatej cestuje k nám do postele,vypije si mlieko a spinka ďalej.naspat do postieľky ju už ani nedavam,vzdala som to po týždni lebo to revalaaaa a už samozrejme nespala.a od piatej byť hore no to hohoho.tak ju nechavame medzi nami a spinka do 7-8.hod.ale zasa prespinka celu noc v postielke len ráno tam už nechce byť.

rebroza
15. nov 2015

ahoj, moja do pol roka spala v postielke, potom sme nejak presli k tomu, ze spala len s nami v posteli, postielka bola akoby za trest, akonahle som ju spiacu prelozila, bola hned hore. nechcela v nej spat ani cez den, len v nasej posteli alebo v bratovej (cez den bol v skolke). Vydrzala som do roka a potom sme kupili velku postel do detskej, bola tam s bratom a postupne sa naucila sama zaspavat. ale doteraz obcas v noci dobehne k nam, uz sa vie prikradnut tak, ze sa ani nezobudim 🙂
Syna som mala v postielke do cca 2,5 roka a postel sa kupovala, az ked mu bola postielka "mala".

danula.ch
15. nov 2015

tak to nesil, nechaj si ju pri sebe. ani nebudes tak unavena, ked nebudes musiet byt v noci v strehu, ci uz spi, potom vstavat z postele, prekladat, pripadne uspavat.....takto v polospanku nakojis a bude 🙂 . chce byt pri tebe, ako pises tak hlavne v noci, lebo vie, ze vtedy spis aj ty. cez den spi v postielke v pohode, lebo zase vie, ze ty nespis a tak sa nema kam stahovat. na toto neexistuje univerzalny recept, kazde dieta je v tomto ine.
jedna kamoska to urobila tak, ze postupne oducila zaspavat pri kojeni, maly zaspaval pri nej. druhy krok bol dat dole z postielky bocnicu, male ulozit do postielky a lahnut si vedla neho na postel. v dalsom kroku isla bocnica na postielku, v dalsom kroku ona sedela pri postielke na stolicke a postune sa po par dnoch posuvala na tej stolicke ku dveram. zdlhave, ale citlivejsie a ine. mna to zaujalo, ak budem mat este dieta, vyskusam to takto 🙂
co sa tyka odstavenia, mozno to pojde same. moje deti sa obidve v roku odstavili same. mladsia dokonca z hodiny na hodinu, neviem co jej preplo v hlave. vecer som ju normalne nakojila, ale v noci aj ked sa zobudila, nechcela papat a potom uz nikdy. starsi to mal postupne, ale tiez sam. mozno je celkom fajn cesta postupne sa snazit mat co najmenej mliecka. namahave tahanie deti demotivuje, myslim, ze s mojim starsim to bolo prave takto. ked sa to leje bez namahy, nemaju dovod na odstavenie

maslenka47
15. nov 2015

Prepac, ale podla mna si si to dieta strasne rozmaznala. Nepride mi normalne, aby rocne dieta muselo v noci, dokonca 2-3x JEST. Jej daj poriadne najest cez den...

Nas maly napriklad zhruba od roka spal v normalnej vlastnej "dospelackej" postlei bez "mreze". Mozno by aj tvojej pomohlo spat v posteli, z ktorej sa vie spojpomocne dostat von aj sama.

janicaopica
15. nov 2015

Ahoj. My sme pri oboch dcerkach postielku nevyuzili vobec. Ani jedna tam nechcela spat, tak sme k manzelskej posteli pripojili tretiu postel a spavali tam. Starsia spavala az do 3 rokov s nami, az potom sme ju naucili spat v detskej izbe. Mladsia ma 15 mesiacov a tiez nespala v postielke an raz. V noci stale papa UM 1-2-3 x, ale vypije ho a spi dalej. No keby ju dam do postielky tak tam nebude, lebo ona sa mrvi a beha po celej posteli v spanku. Ale mne to vobec nevadi a neriesim to, a som aj rada, hocikedy sa ku mne prituli alebo ja ku nej a pekne spime. Ved cas tak rychlo leti, zachvilu bude mat 15 a kopne ma do prdele a nebudem ju zaujima 😀. Ked to teraz vidim tych teenagerov.

tjaden
16. nov 2015

no rozhodne si ju nerozmaznala, ja som k malej bola drsna nechala som ju aj plakať, skúšala som ju uspať a tak ju tam dať, či ju tam rovno dať a odísť z izby...no nič. Poznám ročné deti čo sa budia aj 10x za noc. Malá mi na posteli spala pekne celú noc budila sa raz alebo vôbec, v postielke sa budila niekoľkokrát za noc, nie od hladu, ale pretože ona je taký cestovateľ v spánku lozila, normálne lozila so zatvorenými očami a keď sa tresla tak sa zobudila, bolo jedno čo do tyčiek či do mantinelu. Tak som si povedala pre koho to robím? Kvôli xxx žene ktorá mi povedala, že dieťa musí spať v postielke? Ja nechápem prečo dieťa "musí" spať v postielke. Čo je to do riti v biblií? Keď mala niečo cez pol roka kúpila som jej do detskej izby posteľ, pripevnila som jej tam dlhšiu časť z postielky ako zábranu, večer som ju ta uspala a mohla som ísť. Sem ta sa stalo, že sa s plačom zobudila 1či 2x do jedenástej potom už prešla do tvrdého spánku až do rána, ale približne od 9mes pohodička :D Spí vo svojej detskej na svojej posteli a spokojne sama. posteľ je veľká ma kde loziť a ešte ani raz nespadla! Spí od deviatej do osmej rána.Teraz ma pomaly rok a pol a posledné týždne ma ani nevola, ráno začujem len hračky s ktorými sa hrá 😀 a neverila by si ale stále sa nájde žena ktorej sa to nepáči...no veď oni raz budú musieť odnaučiť deti od postielky a učiť ich spať na posteli a v detskej ...ja už tento problém riešiť nemusím :D

meusicka
16. nov 2015

ahoj, moja starsia s nami spavala v posteli a nikam som ju ani neprekladala. potom ked sa mali narodit dvojicky sme ju zacali ucit spat vo vlastnej posteli a zvykla si. dvojicky so mnou spali tiez. a budili sa aj sa budia v noci dodnes hoci ich davam uz spat do vlastnej postele. a potom v noci idu spat k nam do manzelskej.
dieta vobec nerozmaznas pokial ho nechas spat pri sebe, prave naopak, pocituje viac istoty a to je predsa dolezite. ja osobne si ani neviem predtsavt ze by som napr. aj male babo davala spt do inej izby ako som ja. dietatu je najlepsie pri mame.
co sa tyka nocneho papanie, tak to by som uz ale zrusila. treba dat sytejsiu veceru a v noci uz len vodu. nic sladke. a potom si od toho same odvykne.
inac co sa prespavania noci tyka, pekna je teoria, ze rocne alebo dvojrocne dieta by uz malo noc prespat.... moje uz budu mat poamly 4 a stale sa este zobudia. jednu dokonca sama davam v noci na nocnik lebo nevydrzi do rana bez cikania. takze kazde dieta je ine a ano , kazde dieta sa vie naucit spat, ale kazde dieta si to nacasuje same ako chce, resp. ako vie.
pokial to tebe nevadi, ze s tebou mala spava, resp. tvojej polovicke tak ju kludne nechaj hoci aj do rana. casom sama bude mat uz potrebu bit velka a potom sa rozhodne spat v postielke sama.

sabina1975
16. nov 2015

@maslenka47 nie kazde dieta spi celu noc mam tri deti a kazde bolo ine prvy bol vcelku o.k.az na to ze som ho uspavala na rukach druhy kde som polozila tam spal a teraz mam dceru od narodenia v postielke revala az modrala nepomahalo nic teraz ma 2 roky a sice prespi uz celu noc ale vecer si lahneme spolu a ked zaspi tak ju prelozim a spi v postielke pokial si nejdem lahnut potom hned sa preberia a pyta sa kumne a tam spi do rana nevidim na tom nic rozmaznane je to proste len potreba toho dietata byt s matkou nic viac A dokonca moja dcera asi do nejakeho 3-4 mesiaca spavala tak ze ja v polosede a ona na mne kvoli silnemu refluxu

meluela
16. nov 2015

@petulla01 moj bol tiez taky, od 6m postielka len zavadzala v izbe, spaval pri nas a zaspaval pri kojeni, v noci pil podla potreby, niekedy raz a ked bol suchy vzduch alebo bol chory tak kazdu chvilu ... od 3 rokov je v pohode vo svojej izbicke 😉 deticky vedia co potrebuju ... ak ti to velmi nekomplikuje zivot, tak to neries .. a uz vobec nie tym vyplakavanim, to je pre detsky mozog vyslovene devastujuce

vonava007
16. nov 2015

Ahoj, presne viem o čom hovoríš. U nás to bolo presne ako u Vás. Dokonca malá nechcela spať ani v kočíku. len na cici🙂 Bola som totálne už zúfala. Asi tak okolo rok a pol keď mala som ju už chcela odstaviť, lebo to nočné cicíkovanie ma už nebavilo, nevyspala som sa, niekedy som mala už riadne nervy. Skúšala som snáď všetky osvedčené rady a ona si aj tak urobila po svojom🙂 Odstavila sa sama 3 dni pred druhými narodeninami. Jupí. Ale poviem ti, spávame doma všetci štyria na 3 spojených posteliach a vobec to už neriešim. Keď bude mať malá tri roky, skúsim ju namotať na svoju posteľ, zatiaľ nám to nevadí, sme spokojní🙂

timea7
16. nov 2015

ja nebudem tvrdiť, že si ju rozmaznala, ale si jej vytvorila nesprávne návyky, čo sa týka zaspávania. Zaspávanie na prsníku je spočiatku milé a príjemné, no časom môže matku veľmi obťažovať, preto je lepšie, ak je kojenie a zaspávanie oddelené. Nakojiť, pomojkať a dať spinkať - do postieľky. Neodchádzať ale zo spálne a v žiadnom prípade nenechávať vyplakať. Ľahnúť si vedľa, hladkať, šepkať, ale nebrať z postieľky von. Tebe sa drobec budí preto, lebo ho uspíš v posteli a prekladáš do postieľky až keď spí, čiže ona má zafixované, že zaspávala s tebou a keď sa počas plytšieho spánku preberie a zistí, že nie je pri tebe, ale v postieľke, tak začne plakať, lebo chce tú situáciu, ktorá bola, keď zaspávala. Nechci od nej všetko naraz, aj aby zaspávala v postieľke, aj aby prestala v noci s mliekom. Bolo by to veľa zmien naraz. Píšeš, že nechce, aby ju uspával manžel, no práve to by mohlo pomôcť. Skúste byť pri nej pár dní počas uspávania obaja, potom len manžel. Položiť do postieľky, ale neodísť preč, ostať pri nej. Nevadí, ak sa postaví, o chvíľu si ľahne, ak nie, pomojkať, uložiť, postupne si zvykne. S mliekom podobne, len by som nejaký čas ešte počkala, skrátka nie je a hotovo. Keby si musela ísť do nemocnice, tiež by nejako musela zaspať a prežiť noc aj bez mliečka. Drž sa.