icon

Dieťa nevie hrať: Ako mu pomôcť?

22. jan 2024

?

autor
Autor odpoveď zmazal
zapalkazapalkova
22. jan 2024

Neviem aku radu cakas, ale ked pojdes s nim ku psychologovi urcite mu to neublizi a aspon vam poradi,ze ako na neho. My sme boli s nasim v podstate s ovela mensou vecou (napr nejedenie poriadne) a upokojila nas a dala rady co mozeme robit.
Drzim palce a pevne nervy

autor
22. jan 2024

@zapalkazapalkova či to nevuzera na nejaku diagnozu. Naša dr nas nikdy s nicim nikam neposlala a všetko bere na lahku váhu,vsetko je v poriadku podľa nej , všetko je normálne

simca06022011
22. jan 2024

ma 1,5 roka, co by mal podla teba robit? Mne moja zacala len chodit v 15m, este pred 2r som mala nervy, lebo kde mohla zakopla alebo spadla... To hranie mi pride v pohode, aj pitie, v podstate aj jedenie, kopec deti sa ani v 2r nevie najest, aj vacsie deti mamy kolkokrat nahanaju kvoli jedlu, skuskami ma tiez strasne vela deti problem
ja by som v provom rade obavy riesila s praktickou, psychologov je malo, neviem ci zozenies normalny termin a deti sa menia, z mesiaca na mesiac... tiez by som povedala, ze netreba diagnozy vymyslat 🙂

andreatytler
22. jan 2024

Myslim ze v tomto veku sa vsetky tieto veci daju vysvetlit ako normalne spravanie 1.5 rocneho. To napinanie z kuskov jedla by ma trapilo najviac.
Prekladanie lopticiek z krabice do krabice je v skutocnosti velmi dolezita hra a pomaha detom pochopit ako veci do seba zapadaju.
Cervikovanie mi pripada ako forma masturbacie. Este nikdy som neopcula ze by taketo spravanie mohlo znacit autizmus.
Zamerala by som sa na to ci rozumie co mu vravis a ci zdiela pozornost. Tiez ako s tebou komunikuje. Napriklad ked nieco chce, ako ti to povie? Zdrave dieta by sa malo snazit nadviazat s rodicom ocny kontakt a ziskat jeho pozornost a potom na tu vec ukazat a potom zase pozriet na rodica. Proste by tam mala byt silna komunikacia cez pohlady a gesta kedze verbalna este nie je.
Otestuj ho v tychto smeroch a ak je to v norme, netrapila by som sa.
Kludne mozes zajst do centra vcasnej intervencie aby si sa ukludnila. Ak mas podozrenie, chod za tym. Mama vie najlepsie.

autor
22. jan 2024

@simca06022011 ďakujem pekne 😊. S ped mám skúseností napísané vyššie
@andreatytler ďakujem pekne za rady 😊

simca06022011
22. jan 2024

tak mozno je pediatricka uplne v poriadku, inak by kazde dieta koncilo u psychologa...

viestta
22. jan 2024

Vsak pre neho je aj to prehadzovanie hra. Nemusi hned stavat vezicky z kociek.

pribinak
22. jan 2024

Má 1,5 roka….co chceš od neho? K tomu stavaniu vezieciek…..to nebavi skoro žiadne doeta, zato väčšina deti je nadšená keď môže búrať veže ktoré postaví niekto iný

A kopec deti ani kocky nemá, takze ani len neskúšajú nejaké nudné veže stavať

Takéto malé dieťa nikto diagnostikovať nebude. Toto je obdobie prudkého vývoja. Takto staré deti sa veľmi rýchlo menia
Naša pediatrička by poslala k psychologické teba, aby si sa dala do kľudu a nesledovala tak to dieta

autor
22. jan 2024

@pribinak okej 😁 diky.pomohlo 😁
@viestta môže byť že ho to ukľudnuje mi to príde

1mina
22. jan 2024

Aj keby tam nahodou cosi je, ani nasa pediatricka nechcela min. do 2 rokov riesit. Mozete oslovit centrum vcasnej intervencie, tam medzitim chodit, oni vedia poradit. Ak by sa hra nelepsila okolo 2 rokov, znova spomenut pediatricke 🙂

autor
22. jan 2024

@1mina 🫶 vďaka.

thereisabear
22. jan 2024

A rozumie ti, napr. "daj autíčko babke", dá? Zdieľa pozornosť? Ukazuje prstom na to, čo ho zaujme a pozrie na teba?

autor
22. jan 2024

@thereisabear nechce dat loptičku vrieska ked mu niečo z ruk zoberieme. Ukazuje ale malokedy . Pozrie sa na mna len ked spievamdajme tomu ze opakujem to čo počuje napr fiha tralala

thereisabear
22. jan 2024

Skús si stiahnuť aplikáciu asdetect.

autor
22. jan 2024
nwnw
22. jan 2024

To prehltanie ak sa nevylepsi, rovno hladaj klinickeho logopeda.
K tomu ostatnemu.. hneva sa sam na seba, ze sa mu nedari, hneva sa ze musi robit co nechce (to je obdobie a vylepsi sa to vekom) . Starsi bol taky urevany, jedovity a neviem co este. V niecom popredu, v niecom mega po zadu. No a vyrastol z neho velmi sikovny chlapec.

1mina
22. jan 2024

Za malicko. Inak ano ASDetect je fajn aplikacia. Akoze nebudem hovorit, vidim tam par veci co robil aj moj syn, ale kludne z toho moze este vyrast, male deticky su rozne. Mna sa detska dr hlavne pytala ci mi rozumie jednoduche veci - podaj flasku zo stola, podaj kocku atd. Moj nerozumel vobec.

andreatytler
22. jan 2024

Nepytaj od neho lopticku s ktorou sa hra. To jasne ze ti neda a ani mu neber z ruk. To jasne ze koli tomu vrieska.
Ked sa hra s loptickami, poziadaj ho aby ti ukazal zltu lopticku (ale neber mu ju). Ak nevie este farby, tak ukaz na jednu lopticku a poziadaj ho aby ti ju ukazal. Alebo vyuzi moment ked nebude zazraty do ziadnej hry a poziadaj ho aby ti doniesol nejaku hracku co je opodial a ktoru dobre pozna, napriklad macika.