icon

Dieťa sa napilo z cudzej fľaše

liliwhite
31. máj 2016

ahojte mamičky, dúfam, že ma vysmejete, že to vôbec riešim, ale dnes sme boli na ihrisku s dvojročným synom a on sa napil z fľaše cudzieho dieťaťa. Možno som paranoidná, ale mám trochu obavy, aby sa niečím nenakazil. Máte s tým niekto skúsenosť?

Strana
z2
miskax2
31. máj 2016

Na odlahčenie:
Pri 1. dieťati- keď dieťa zje hlinu, piesok alebo chrobaka utekáme s ním na pohotovosť
Pri 2. dieťati- sa len pousmejeme ze si pestuje imunitu
Pri 3. a viac- rozmýšlame či mu trba dávať ešte večeru 😂😂😂😂

katka1981
31. máj 2016

@liliwhite, no treba davat vacsi pozor, ked sa bojis, ale v skolke sa deticky pusinkuju, delia sa o sladkosti, takze tam sa bacily krizia jedna radost. Ja som mala najvacsi strach vzdy len zo zubneho kazu, ostatne je v pohode. Neboj, nic sa mu nestane, ked bude starsie, tak sa na tom zasmejes. Nam raz dcerka ochutnala olovenu farbu z lavicky, ver, ze to je horsie ako hlt vody od druheho decula.

katka1981
31. máj 2016

@miskax2, je to tak 🙂

jana_eyre
31. máj 2016

Necitam diskusiu a naozaj sa nechcem nikoho dotknut.. Ale dnes som sa citila ako hysterka ked sa deti valali na chodniku v meste kde sa kazdy den premelie neviem kolko bezdomovcov s hepatitidou a svrabom... A potom si precitam takyto prispevok 😂 co take strasne moze mat male dieta na ihrisku? Co budes robit ked pojde do skolky?

katka1981
31. máj 2016

@liliwhite, ale teraz ozaj, pozor hlavne na pouzite striekacky na zemi, nam aj take dcera nasla. Nastastie sa nepichla, ani nic.

anjeli_k
31. máj 2016

Ahoj, urcite sa nemusis bat☺moj syncek ma 19mesiacov a ked je na ihrisku, tak papa piesok, olizuje lavicku, ovoniava topanky inych deti, ked je doma, tak sa hrabe v odpadkoch(neraz odtial nieco aj zjedol), olizuje balkonove dvere, v nedelu sa dostal na wc a mal celu ruku ponorenu vo wc-ku a cistiaci pruzok rozmazal po sebe, no a keby som mala pokracovat, tak hadam aj knihu napisem😂😂ale chvalabohu sa mu nikdy nic nestalo, tak si to uzivaj a ber to s humorom, aby si mu mohla o par rokov rozpravat, co vsetko navystrajal😉

katarinamarkova
31. máj 2016

@liliwhite omnoho viac by som sa obávala, čo chytí dieťa, ktoré sedí v nákupnom košíku niekde v obchode, alebo keď ide s maminkou na verejné wc, alebo na ihrisku v piesku kde ups, sa vykakala najaká ta mačička, niekto nechtiac ihlu odhodil, v autobuse, v škôlke, oslintaný, oprskaný detský kútik......alebo z tej flašky čo ležala v sklade xy dní a behalo po nej ktoviečo......
- neboj, nič mu nebude 🙂

asimama
31. máj 2016

No moja malá dnes pila lyžicou vodu z psovej misky.. A nič si z toho nerobím. Preboha a čo..však tie decká musia niekde nabrať imunitu.. Prestaňte už tie deti skatulkovat.

katarinamarkova
31. máj 2016

@misel0806 opar - ak myslíš klasický herpes - neopakuje sa preto, že po nikom sa napije, opakuje sa vám preto, že to je vírus, kt. ak raz dostaneš máš na stálo v tele, pri normálnej imunite a stave človeka jednoducho spí, vyhodí sa zas a znova pre zlú imunitu, stres, inú chorobu, zlú stravu, vyčerpanie......nie preto, že sa syn napije z inej fľaše.
ak sa chcete zbaviť oparu, neriešte zbytočne cudzie fľaše, riešte priamo synov zdr. stav.

sugarfree999
31. máj 2016

@liliwhite ja ti napriklad rozumiem a nevysmievam sa ti. ja si viem zivo predstavit, ze ja budem pri takychto veciach raz so svojim dietatom tiez panikarit. zatni zuby a vydrz par dni, ci vsetko bude ok. budem drzat palce!

siska53
31. máj 2016

@sugarfree999 ano,budes..to robi vacsina prvorodiciek.. Ja sice uz nehysacima ani som az tak prehnane nehysacila,ale doteraz neznasam to,ked spinavymi rukami,vsak vonku vselico pochytaju,idu daco jest (ponukne ina maminka apod.). Ja aj po prochode do prace najskro zamierim do wc si umyt ruky,az nasledne do kanclu chytat pocitac.
Rovnako vozik,boze jedovala som sa,ked nahodou stihli oliznut,ale k dr.som nebezala.

johanka_de_arko
1. jún 2016

Kamoske som sa nedavno stazovala,ze mojej dvojrocnej(ktora pcha do ust vsetko co ju zaujme),som vyberala z ust nieciu vyzuvanu zuvacku.uz teda zjedla vselico,ale toto bol jej top.ma skoro vystrelo z hnusu.kamoska bola ale uplne v pohode a s kamennym ksichtom sa ma opytala:"a hovno od ratlika uz jedla?lebo moja dcera ano."

evittam
2. jún 2016

@miskax2 Pekne si to vystihla. Akurát, že ja naozaj nepatrím k tým matkám (a mám aj dosť veľa takých istých známych), ktoré pri prvom bežali na pohotovosť alebo hysačili - fakt nikdy..... 😉

foterlotor
18. júl 2016

Tieto temy musi niekto schvalne vymyslat a potom sa tu dobre zabava. Inac tomu nerozumiem...

Strana
z2