icon

Dieťa sa pýta na wc iba vtedy, keď je holé

uradnikova
14. mar 2021

Mamicky, chcem sa poradit. Dcerka sa pekne pýta na WC iba keď beha s holou ritkou. Uz v lete, keď mala rok a pol sme takto fungovali. Keď sa ochladilo a musela mať doma oblečenie, museli sme sa vrátiť k plienkam, lebo sa nepýtala vôbec. Teraz ma uz cez dva roky, skúsila som ju opat nechať holu a opäť funguje. S oblečením vobec🙂.

julia2018
14. mar 2021

@uradnikova u nás dtto. Keď má slipy, mysli si, že má plienku, tak sa do nich vycika. Keď je holý, tak sa chytí za pipika predtym. A viem, že ho mám dať cikat. Nechaj ju holu, ak chceš aby sama cikala

klip0
14. mar 2021

A keď ju das pravidelne a casto na wc a prizvukujes ze necika sa ani do plienky ani do nohavic, tak nepomaha?

maggie1978
14. mar 2021

Celý minulý týždeň mi toto malý (2,5roka) robil, že keď bol holý, krásne sa sam vycikal a aj vykakal, nemusela som ho posielať. Má nočník pomaly v každej miestnosti 😁Keď som mu obliekla slipky,a tepláky - pustil. Akoby si myslel, že má niečo ako plienku ....proste bariéra. Nechala som ho takto fungovať asi 4 dni.Včera som skúsila mu dať aspoň slipky, a na moje prekvapenie krásne chodil sám cikať, stiahol si slipky a sadol na nočník. Tak zajtra skúsim dať aj tepláky. Len teda kurim viac, lebo sa bojím aby mu nebola zima, keď behal nahatý😂 Riešime odplienkovanie druhý týždeň. Na noc ešte má plienku.

uradnikova
autor
14. mar 2021

@klip0 od jesene, ako sme sa vrátili k plienkam, jej to stale opakujem a v podstate ani ju nedonutim sadnúť na nocnik keď poviem ja. Ide si iba sama a iba hola🙂

uradnikova
autor
14. mar 2021

@maggie1978 ja som to takto praktizovala 4 mesiace. Akonáhle som ju začala obliekat, boli sme naspat:(

maggie1978
14. mar 2021

@uradnikova naozaj? No ja sa odvčera teším že aspoň slipky si nechal obliecť, a zatiaľ to funguje aj s nimi. No dúfam že keď mu dám tepláky, tak sa nevrátime na začiatok 🙉🙉

jenny257
14. mar 2021

@uradnikova kolko ma dcera ? Mozno nie je este uplne zrela na odplienkovanie . Moji ked to robili tak som proste vratila plienku a potom odplienkovala krocik po krociku - najprv holy prvy tyzden, potom slipky , potom kratasy , kratka prechadzka vonku a dlha prechadzka vonku .... tak sa mi to osvedcilo , ze netlacit na pilu tak ako to robi drviva vacsina a ako mi aj bolo poradene, že to mam urobit :D

marianarem
2. jún 2022

@uradnikova Mozem sa spytat, ako sa to nakoniec vyriesilo s tym cikanim? Preslo to same, alebo ste nasli nejaku metodu? U nas je to teraz podobne, maly ma 2.5r.

uradnikova
autor
2. jún 2022

@marianarem musela som pockat do dalsieho leta,teda ked mala 2.5roka. Parkrat sa pocikala a pochopila