Dieťa sa pýta na wc iba vtedy, keď je holé
Mamicky, chcem sa poradit. Dcerka sa pekne pýta na WC iba keď beha s holou ritkou. Uz v lete, keď mala rok a pol sme takto fungovali. Keď sa ochladilo a musela mať doma oblečenie, museli sme sa vrátiť k plienkam, lebo sa nepýtala vôbec. Teraz ma uz cez dva roky, skúsila som ju opat nechať holu a opäť funguje. S oblečením vobec🙂.
A keď ju das pravidelne a casto na wc a prizvukujes ze necika sa ani do plienky ani do nohavic, tak nepomaha?
Celý minulý týždeň mi toto malý (2,5roka) robil, že keď bol holý, krásne sa sam vycikal a aj vykakal, nemusela som ho posielať. Má nočník pomaly v každej miestnosti 😁Keď som mu obliekla slipky,a tepláky - pustil. Akoby si myslel, že má niečo ako plienku ....proste bariéra. Nechala som ho takto fungovať asi 4 dni.Včera som skúsila mu dať aspoň slipky, a na moje prekvapenie krásne chodil sám cikať, stiahol si slipky a sadol na nočník. Tak zajtra skúsim dať aj tepláky. Len teda kurim viac, lebo sa bojím aby mu nebola zima, keď behal nahatý😂 Riešime odplienkovanie druhý týždeň. Na noc ešte má plienku.
@klip0 od jesene, ako sme sa vrátili k plienkam, jej to stale opakujem a v podstate ani ju nedonutim sadnúť na nocnik keď poviem ja. Ide si iba sama a iba hola🙂
@maggie1978 ja som to takto praktizovala 4 mesiace. Akonáhle som ju začala obliekat, boli sme naspat:(
@uradnikova naozaj? No ja sa odvčera teším že aspoň slipky si nechal obliecť, a zatiaľ to funguje aj s nimi. No dúfam že keď mu dám tepláky, tak sa nevrátime na začiatok 🙉🙉
@uradnikova kolko ma dcera ? Mozno nie je este uplne zrela na odplienkovanie . Moji ked to robili tak som proste vratila plienku a potom odplienkovala krocik po krociku - najprv holy prvy tyzden, potom slipky , potom kratasy , kratka prechadzka vonku a dlha prechadzka vonku .... tak sa mi to osvedcilo , ze netlacit na pilu tak ako to robi drviva vacsina a ako mi aj bolo poradene, že to mam urobit :D
@uradnikova Mozem sa spytat, ako sa to nakoniec vyriesilo s tym cikanim? Preslo to same, alebo ste nasli nejaku metodu? U nas je to teraz podobne, maly ma 2.5r.
@marianarem musela som pockat do dalsieho leta,teda ked mala 2.5roka. Parkrat sa pocikala a pochopila

@uradnikova u nás dtto. Keď má slipy, mysli si, že má plienku, tak sa do nich vycika. Keď je holý, tak sa chytí za pipika predtym. A viem, že ho mám dať cikat. Nechaj ju holu, ak chceš aby sama cikala