Dieťa štrajkuje s odplienkovaním?

doboskam
12. máj 2019

Dobry den, mam 3 rocne dieta,min.rok ked este nemal 3 rocky, parkrat isiel cikat na zachodik no potom akoby utalo zacal odmietat zachod. A odmieta mi aj nocnik , do nocnika necikal ani raz. dokonca tento tyzden si nechce vymenit ani plienku ked sa pokaka. Spusti neskutocny plac. Vysvetlujem, ze bude mat cervenu dupu, tak nakoniec s velkym placom mu vymenim plienku. Stalo sa aj Vam nieco podobne s Vasim dietatom? Ako reagovat? spravne?

veronikaszabova
12. máj 2019

@doboskam asi by som vzala plienky uplne. Je dost stary, aby chapal kde ma vykonat potrebu. Par razy bude v mokrom a snad pochopi...

aadriaanka
12. máj 2019

@veronikaszabova kazde dieta je ine, naco porovnavat??

veronikaszabova
12. máj 2019

@aadriaanka ja porovnavam? A to kde? Hmmm...
Napisala som svoj nazor. Mozem??

aadriaanka
12. máj 2019

@veronikaszabova ja som tiež napísala otázku a mala si s tým problém. dala som ctrl+c a ctrl+v presne tvoje slová. zaujímavé ako agresívne reaguješ na to čo si pred pár minútami napísala mne.

veronikaszabova
12. máj 2019

@aadriaanka nemyslis vazne 🙂 co som ti napisala v tvojej teme agresivne?
Ze nemas porovnavat deti? - kazde dieta sa rozchodi inokedy ;)
Ale v pohode, mysli si aky som strasny agresor 🙂 🙂 🙂 🙂

aadriaanka
12. máj 2019

@veronikaszabova nie k mojej téme. hovorím o tvojej reakcii tu a teraz.

veronikaszabova
12. máj 2019

@aadriaanka radsej nekomentujem ;) OMG

beky1813
12. máj 2019

@aadriaanka 🤣🤣🤣🤣
@veronikaszabova toto co je? 😃😃😃

veronikaszabova
12. máj 2019

@beky1813 uz zmazala temu

beky1813
12. máj 2019

@veronikaszabova a zaloxila dalsiu

larisalarisa
12. máj 2019

Môj malý má tri roky a tri mesiace a plienky si vyslovene pýta. Nedarí sa nám odplienkovat. Nočník odmieta. Pisoar sme kúpili - nič. Keď mu zložíme plienku , tak hystericky záchvat. Sama nvm ako ďalej.

doboskam
autor
12. máj 2019

@larisalarisa rozumiem vam, a caka vas v septembri skolka? jedni tvrdia netlacit na dieta, ale September- skolka sa blizi, zapisala som ho do skolky teda cas troska tlaci lebo nie u kazdeho funguje rychla 7 dnova odplienkovacia metoda.

mikadooo
12. máj 2019

@doboskam ahoj, ja by som počkala do leta, kedy keď aj sa pociká, tak neprechladne a nechala ho bez plienky - kúpiť pekné slipky s pekným obrázkom atď, aby ich chcel nosiť. Potom ho nechať pár dní sa pocikávať a skúsiť mu len navrhnúť, že keď mu treba cikať môže ísť na záchod a slipky mu ostanú suché a nemusí sa celý prezliekať. Možno to zaberie. A keď nie, tak len pre útechu - moja sa pocikávala úplne do posledného dňa čo mala nastúpiť do škôlky. V škôlke ich však stále posielali na záchod - pred desiatou, po desiatej, preč odchodom von, po príchode dnu, pred obedom, po obede atď atď, a ani raz sa tam nepocikala, jednoducho fungoval kolektívny duch - všetci šli cikať tak išla aj ona. 😉 a keď každú hodinu pôjde cikať, fakt je asi umenie zvládnuť sa pocikať. (Pri spánku sa niektoré detičky pocikávali, ale myslím že učiteľky sú nastavené pri týchto trojročných, že im mechúr ešte nepracuje dokonale, u nás sa to nikdy nejak extra neriešilo, len teda maminy nosili mokré balíčky vecí domov a to hovorím o bežnej petržalskej škôlke).

jankakoc
12. máj 2019

Možno sa tu do mňa niekto pustí, ale treba začať s odplienkovanim skôr. Čím staršie dieťa, tým ťažšie to ide. Áno už je rozumné a malo by to teda rýchlo pochopiť, ale nie je to tak. Prave preto že je už ,"staré" a navyknute na plienku, ťažšie mu to ide robiť tu potrebu zrazu inde. Určite by som nečakala do leta ako tu niekto radi. Isť do škôlky ledva odplienkovane určite nie je dobre. Proste nedať plienku, dookola vysvetľovať, motivovať, spomenúť iné deti, čo už plienky nemajú. Hlavne trpezlivosť.

joujou444
12. máj 2019

moja po chorobe tiez dostala odpor k nocniku, bolo to iste obdobie, vobec som ju nenutila (aj tak by to bolo zbytocne) ale dala som tie treningove hrube frote nohavicky. Samozrejme musela som nakupit viac kusov. Tiez to nebolo v lete, bolo to vselijako, celkom namahave na zaciatku, ale nelutujem lebo asi by plienky mala doteraz... Trvalo jej to sice trosku dlhsie, ale zafungovalo, potom postupne si na nocnik zvykla znovu. Drzim palce 😊

larisalarisa
13. máj 2019

@doboskam nás je už v škôlke. A zatiaľ sa nechyta.

eliskadad1
13. máj 2019

@jankakoc Neboj sa ty nič, ja som to tiež chcela napísať. Podľa mňa vek 3 roky, je dosť už tak neskoro. Však to už deti idú pomaly do škôlky a nemali byť mať predsa plienky. Potom sa maminky čudujú, že sa im úž do toho v takom veku ísť nechce

asia83
13. máj 2019

@aadriaanka Každé dieťa je iné, ale keď sa s ním rodič maznie, je každé rovnaké: ROZMAZNANÉ. Nedať mu plienku a basta. Nech ciká a kaká do slipov a nech sa hanbí. Je už veľký. Podľa mňa vás skúša a vie, čo na vás platí: plač.

mikadooo
13. máj 2019

@asia83 hehe. Zaujímavé názory. moja cikala a kakala do gatí veselo. "Odplienkovávala" som ju od roku s trištvrte (vtedy zrovna začalo leto). Vôbec ju to netankovalo. A vôbec sa nehanbila. A dokonca jej to ani nevadilo, kľudne sa hrala, behala ďalej, akoby sa nechumelilo. Kľudne aj v januári mokrá v otepľovačkách. A keby že ju neprezlečiem tak behá až dodnes v tých istých gatiach. Takže moc nehádžte všetkých do jedného vreca. A kým ma tu zvozíte - mám ešte staršiu dcéru, ktorú som odplienkovávala rovnako v dvoch rokoch v lete a v pohode do konca leta bola v gaťkách bez nehôd. Takže asi som ju menej rozmaznávala alebo čo 😉. Som zvedavá, ako to bude s tretím. Každé dieťa je iné, určite neexistuje univerzálny návod, treba skúšať.
@jankakoc

hela_tn
13. máj 2019

@mikadooo ako keby čítam o mojich deťoch😁

doboskam
autor
13. máj 2019

@mikadooo dakujem skusim.nakupila som uz davno pekne boxerky aj ich mal chvilu, ale dal dole, ja som ho skusala skor odplienkovat ako 3 rocneho, ako to uvadzam nazaciatku diskusie ked min.roku este nemal 3 roky parkrat bol cikat na zachodik. potom uz nechcel...

jenny257
13. máj 2019

Ja som na môjho netlacila. Čakala som . Odplienkoval sa bez zbytočných nehôd , nútenia na nočník a ani som sa mu nemusela nejak špeciálne v tomto venovať - iba keď sa učil sám vyzliekať . Mal asi 3 roky a 3 mesiace. . Bolo leto tak najprv nahý , potom slipky a potom kraťasy a nakoniec tepláky . Naša pediatrička vraví že je to najlepšie postupne - najprv doma , potom vonku na krátke trasy a potom na dlhšie trasy postupne . A teraz po roku sme zvládli už aj na cestu autom a už len na noc chyba 😅 nechápem nikdy toto tlačenie na deti , že musíš proste hneď naraz , potom sa zbytočne seknu a nechcú 🤷‍♀️

solemami
13. máj 2019

ako tu uz bolo spomenute tak kazde dieta je ine. moje starsie po roku uz nemali plienku. dvojicky az po troch rokoch sa rozhodli ze nebudu uz mat plienku. neda sa vynutit od dietata nieco na co mozno nie je pripravene. a urcite nebudem par mesiacov umyvat dlazky a gauce a postele a stolicky a prat pradlo od rana do vecera len aby som ukazala ze moje dieta uz plienky nenosi. ked ne to bude pripraveny tak ich nebude mat. ale samozrejme to neznamena ze nemusis skusat na nocnik ci uz rovno na zachod.