icon

Dojčená 8-mesačná dcérka o mňa nejaví záujem

24. júl 2023

Ahojte.
Mam 8 mes dcerku o ktoru sa myslim ze dobre staram.
Vacsinou casu je nosena narukach.Skoro vsetko,co sa domacnosti tyka a malej je na mojej hlave.Malu kupem ja,prebalujem ja,nechtiky striham ja,umyvam ja,obliekam ja,…a vsetko okrem prebalovania ona moc v laske nema.Vacsinu casu je na mojich rukach,alebo teda v nosici.Ked ju dam do kresielka,tak reve,no niekedy junoroste musim tam nechst a aj nechat vyrevat.
Rano,ked sa preberie(spi s nami v posteli,pozrie na mna a nic.Otoci sa na partnera a hned usmev…Ked ju mam na rukach,na partnera sa usmeje.Ked ju ma on,pozrie sa a odvrati zrak.co sa mna tyka,tak samusmieva vacsinou len vtedy,ked sa s nou šaliem,srandujem s nou a tak.
Miestami mam pocit,ze som jej dobra len na to,aby som ju nakrmila,nadojcila,uspala…Je mi z toho smutno.
Asi som cakala,ze budem mat maleho mazla,ktory bezo mna nebude “moct dychat”.
A v poslednej dobe je aj hodne nervozna,taky srd.Ked sa jej nieco nepaci,tak sa hned zacne hnevat.
Je to normalne u tak maleho dietatka?

Strana
z2
kaktusik007
24. júl 2023

no minimalne nie je normalny a ok tvoj postoj - potrebujes pomoc lebo to pomaly prestavas psychicky zvladat. Mas kam ist, kde ti malu postrazia, trosku ta odbremenia? Mama, sestra, svagrina, svokra?

viestta
24. júl 2023

Ano, je to uplne normalne a bezne. Mozno by nezaskodilo presunut niektore cinnosti na otecka, budes mat viac casu pre seba a budes kludnejsia a vyrovnanejsia

autor
24. júl 2023

@kaktusik007 no ja si ale myslim,ze minimalne normalne je to,ze to riesim,lebo ma to trapi a nie je mi to lahostajne

lucka_ke
24. júl 2023

si s ňou stále, tak nie si tak vzácna ako ocko, neboj má ťa rada, len to ešte nevie prejaviť

viestta
24. júl 2023

Tvoje dieta reaguje primerane veku a podmienkam. Neprimerane su tvoje reakcie a neprimerane je aj rozdelenie starostlivosti o nu medzi rodicov. Na tom treba popracovat.

autor
24. júl 2023

@viestta on preraba barak a bohuzial “na tsketo veci nema cas”.
Ale nerobil tieto veci ani predtym.Ale pomahal aspon vysat,umyt riad a take veci v domacnosti a malu braval na ruky

lucka_ke
24. júl 2023

nejaké činnosti nechaj na ňom, napríklad nech ju večer kúpe a ukladá do postieľky, alebo sa jej venuje ráno - prebalí, oblečie, nakŕmi... nerob všetko sama, lebo sa zrútiš fyzicky aj psychicky a ešte vám to pokazí vzťahy... áno, partner pracuje a prerába, ale tiež je aj on otec a má povinnosti voči dieťaťu

autor
24. júl 2023

@lucka_ke dakujem.Asi som toto potrebovala pocut.Ano,ocko jej je vzacny.6 mesiacov od narodenia ho videla v podstale v tyzdni len 1-2 hodiny ked prisiel z prace a vikendy,co sme boli spolu.

vladi4444
24. júl 2023

S tebou je väčšinu času, s partnerom menej, je pre ňu zaujímavý. Z príspevku mám pocit, že cítiš, že to nie je fér, keďže ty sa o ňu staráš, kojiš, vstávaš ku nej a ona sa smeje na otca. Z určitého pohľadu to chápem, malá tiež mala také obdobie presne 8 mesačná, že sa naťahovala za ocom, keď odišiel revala, dokonca keď spadla chcela utíšiť od otca, tiež mi to nepadlo dobre, lebo mi prišlo, že prvá osoba má byť vždy mama, ale na druhu stranu som vďačná, že majú veľmi dobrý vzťah. Avsak môj manžel sa o ňu vie postarať a starostlivosť máme rozdelenú. Vy ako rodičia ste parťáci, mate sa tešiť z toho, že dieťa ľúbi oboch rodičov a nie na seba "žiarliť". Tvoje dieťa ta ma velmi ľúbi, si pre ňu istota, bezpečnosť. Určite sa nemáš prečo znepokojovať 🙂

autor
24. júl 2023

@viestta ktore moje reakcie su neprimerane?Ze som napisala,ze mam uz niekedy pocit,ze ma “potrebuje”len na to aby som su nakrmila?Neber to uplne tak doslovne,ako som to napisala pre Boha.
Ono myslim,ze sj ty by si sa tak mozno miestami citila smutne,keby si bola v mojej kozi

viestta
24. júl 2023

Ano, pomenova si to spravne. Je to kriza. Ale tvoja kriza. Pomoc je jedna, rozdelit si starostlivost o malu tak aby si aj ty mala cas len pre seba a otecko mal cas pre malu. Kedy chces(te) aby si s nou vybudoval vztah ak nie teraz?

autor
24. júl 2023

@lucka_ke
No za 8 mes junprabalil raz a aj to som musela raznejsie povedat…Sem tam oblecie a krmi ju

autor
24. júl 2023

@vladi4444 to nie je o ziarlivosti.Ja som velmi rada,ze ho lubi.Ja mam radost,ked sa na neho usmieva.Usmievam sa pri tom,len mi je luto,ze vela krat na mna pozre,ked ju ma tatino na rukach a akoby som tam nebola.
Asi je toho niekedy na mna vela.
Musim sa s partnerom porozpravat a viac ho zapojit do starostlivosti o malu

lucka_ke
24. júl 2023

nechaj mu dieťa a začni chodiť mimo, hoci len na nákup, nech si na seba zvykajú bez teba a uvidíš keď prídeš ako sa malá bude tešiť, že ťa vidí... musia byť sami, aby si vytvorili vzťah

autor
24. júl 2023

@viestta vies aky mam ja cas na seba?Cez den sa venujem malej a vecer,ked zaspi,tak varim,upratujem,osprchujem sa rychlo,pradlo vesiam a potom si sadneme na chvilu spolu k telke…Je toho na mna uz moc zrejme 🫣

beatinka
24. júl 2023

U nás je presne to isté. Ja som s malým stále, muž chodí do práce. Kúpe so mnou, doma robíme všetko rovným dielom. A aj tak keď si má vybrať, šalie sa s mužom. Je mu skrátka vzácnejší. Malý má dva roky a je to tak stále, od bábatka. Občas ma chytili stavy, prečo ma “nemá rád”, ale to boli také minútové zamyslenia. Dostatočným uistením mi je, že keď sa niečo deje (bojí sa, udrie sa, nie je mu dobre) som preňho útočiskom ja, aj keď je otec v miestnosti. Skrátka to tak má. Ocko je sranda, bláznenie, mama útočisko, istota. 🤷🏻‍♀️

autor
24. júl 2023

@lucka_ke par krat som tak uz urobila.Sla som na nakup bez malej 🙂

autor
24. júl 2023

@beatinka dakujem,aspon viem,ze som v tom nie sama a ze je to uplne normalne.
Dakujem

viestta
24. júl 2023

A preto treba aby si nejake cinnosti s malou presunula na otecka. Moze ju vecer okupat, cez vikend zobrat do kocika a povozit po okoli. Kym ty dojcis a uspavas on moze povesat pradlo, umyt riad. Treba si to podelit. Aj cas s malou, aj domace prace pretoze aj dieta je spolocne aj domacnost je spolocna.

janetinka27
24. júl 2023

ahoj, teba vidi stale. predstav si seba, ci ta nadchne nieco, co mas stale na ociach. asi nie. ale ked zbada nieco nove alebo neokukane, tak reaguje. skor by si si mala trochu oddychnut, je uz dost velka na to, aby bola stale na rukach alebo v nosici, to uz je potom otroctvo, ked nemozes ju ani na chvilu odlozit

autor
24. júl 2023

@viestta ano,dnes budeme mat vaznu debatu 🙂
Dakujem

simona1306
24. júl 2023

ja tu mozno napisem nieco, za co ma vsetci ukamenuju ale kaslat na to . Autorka, asi treba trocha zmenit postoj aj z tvojej strany. Jasne, mas toho vela, ale to si myslim, ze kazda druha, len sa o tom nehovori, alebo skor tie zeny nemaju potrebu o tom hovorit. Ja napriklad to tiez mam tak, mala ma rok a pol a stale tak fungujem . Hold, cez tyzden manzel chodi do prace, aj nanho je toho vela , ked pride domov, robi okolo domu. Tiez neoperie, ani nepozmyva ani nenavari, robim to vsetko ja, bud vecer, alebo ked mala spi. No cez vykend , ked sme doma obaja, manzel sa venuje malej, ja si porobim, potom si porobi on, a poobede sme spolu ako rodina. A to, ze dietatko reaguje na otca viac, no bohuzial, ty si jej okukana, pozna ta, si snou cele dni, kdezto otecko je snou menej, a je pre nu zaujimavy. U nas je to tiez tak, ked je doma ocko, tak chce byt len snim, beha za nim, ked spadne, uteka za nim aby ju pomojkal. Proste, nevesaj hlavu, je to uplne normalne, zivot nie je film , alebo socialne siete. Proste, nemozes od zivota cakat nieco, co nie je realne. Robis pre svoju dcerku vsetko, aj pre muza, zacni si to uzivat a uvidis, ze aj dcerka bude lepsie reagovat na teba, ked budes kludna, stastna, a pozitivne naladena 🙂

autor
24. júl 2023

@janetinka27 suhlasim a dakujem

kristinka92
24. júl 2023

zas nerobme z autorky nejakú psychopatku…. taký pocit je úplne normálny. tiež si to pamätám, že ma to zaskočilo a bola som z toho smutná. presne ako píšeš. všetko okolo malej som robila ja, ale usmievala sa len na ocka. ja som bola vzduch. pritom čo všetko okolo nej človek robil mi to prišlo divne, aby na mna nereagovala…postupom času som zistila, že mna berie niečo ako svoju istotu, lebo som tam bola stále pre ňu. bola som pre ňu “okukaná” a preto viac reagovala na muža ktorý sa jej povenoval trochu po praci. autorka neboj sa, dcérka ta lubi. len si pre ňu neni až taká zaujímavá, keď ta vidí každý deň :D
napríklad teraz, keď ju postupne nechávam aj u inych, na nejakú hodinku/ dve u brata a ženy, zatiaľ čo zbehnem nakúpiť alebo vybaviť, tak zrazu keď dojdem tak som vzácna aj ja, lebo zistila že nie som až taká samozrejmosť :D

taga
24. júl 2023

Autorka, neviem ci som to niekde citala, ale take male dieta myslim proste berie ze matka a ono su jedno... akoby ta matka bola jeho sucastou alebo ono je sucastou matky, proste si pre nu samozrejmost, ako pre teba je samozrejmost tvoja prava ruka..
Ona to nemysli v zlom, ona si este neuvedomuje ze ty si niekto iny ako ona sama (neviem ci to viem vysvetlit)

Proste, ty sa tiez neusmievas na seba nonstop ked sa zbadas v zrkadle, lebo proste no co, si to ty 🤣 nic zaujimave pre samu seba

mirka414
24. júl 2023

Teš sa na pubertu 😂..a teraz si hlavne odpočin vždy keď sa ti dá

mary174
24. júl 2023

Ahoj, mam 13 mesacneho syna, sice sa na mna usmieva ale ovela viac ked pride ocino a babky. Je to normalne s tebou je nonstop, tak im nie sme take vzacne ale zarucujem ti ze si pre nu stred vesmiru

mary174
24. júl 2023

A taga vyssie pise pravdu, az neskor dieta zacne chapat ze nie si jeho sucastou

majlo1234
24. júl 2023

Kazde babatko je ine. Najlepsie je vyuzit to, ze ma tatuska tak rada a vypadnut von s kamoskami☺️ ja doma najviac podporujem vztah otca so synom, cim skor sa bude on vediet o dieta ponohodnotne postarat, tym skor si budes ty moct utrhnut cas pre seba

autor
24. júl 2023

@simona1306 dakujem.Potrebujem vediet,ze je to uplne normalne.S nikym som sa o tom nerozpravala.

Strana
z2