Dokedy ste uspávali svoje deti na rukách?
Mile mamicky,
dokedy ste uspavali vase deticky na rukach a ako ste ich uspavali potom? Moja dcera ma 13 mesiacov a este stale ju uspavam na rukach (hojdanim, tancovanim), nic ine nefunguje. Kedze je uz tazka, tak uz to nie je prijemne pre mna a ani pre nu (niekedy si nevie najst vhodnu poziciu) a stava sa, ze uspavam aj vyse hodinu. Ked sa v noci zobudi, ukludni sa iba na rukach, stava sa, ze aj v noci hojdam hodinu aj viac (neplace a nie je nespokojna, normalne si uziva, ze ju mam na rukach). Dcera nechce ani cumlik ani flasu (do roka bola kojena teraz pije z pohara alebo z lyzicky) takze tieto pomocky neprichadzaju do uvahy a neuznavam ani metodu nechat vyplakat. Dakujem za vase odpovede.
moju malu som na rukach uspavala iby prvych zopar mesiacov, neviem presne. Ale to bol skor taky moj vecerny ritual, ona si to nevyzadovala. Potom som sa ale rozhodla ze s tym musim skoncit a ritual som zmenila na polozenie do postielky, pusinku na celo, pohladkanie po licku a odchod z izby. Ak plakala, nechala som ju. Skor-neskor vzdy zaspala. Tyzden bol tazky, dokonca aj susedia sa ma pytali ci malu ucim zaspavat. Nastastie mali pochopenie. Mala si rychlo zvykla a teraz s nou uz nemam ziadny problem. Vie, ze postielka je na spanie, tak hned ako ju tam polozim si lahne na bok a zavrie ocka 🙂
Ahoj ja som prveho uspavala na ciciku, upzornujem bol straaasne placlivy a ked nezaspal na cici , tak na rukach, pripadne kombinacia,asi tak do 15 mesiaca, cumlik tiez nemal,ale musel mat v ruke klasicku plienku ked som prestala kojit, tak na rukach to pokracovalo dalej, no potom som pomalickymi krokmi, presla na to ,ze zaspaval sam, trvalo to asi dva, tri mesiace, uspaval som v kociku dala som si golfky do spalne a na zadnych kolieska vozila hore dole, ked zaspal prelozila som ho , zozaciatku spal asi pol hodinu a bol hore, no to tak bolo vzdy...no potom sme pomaly presli na uspavanie v postielke, hojdala som s postielkou a musela som spievat, to trvalo nejaku dobu neskor som uspavala bez hojdania len so spievanim ,neskor som skusala odist a pomalicky sme sa naucili zaspavat, ale s plienkou v ruke a flaskou mlieka, vypil a spal, to trva dodnes....
u druheho je to tak ze odmalicka spal kde som ho polozila, bolo mu to jedno, uplny opak starsieho, na rukach byt neznesie, kojit som prestala len pred par dnami, neucila som ho byt so mnou ani v koci a napriek tomu to teraz vyzaduje, v postielke reve, kojenie s tym nic nema, lebo aj ked som kojila na prsniku nezaspaval, len z neho papaval, zaspal na nom, len ked este nebol nasyteny, ale bol unaveny, teraz zaspava cez den v kociku, teraz v zime, staci zababusit a este ani nevyleziem z domu a uz drieme , a vecer vypije mlieko z flasky ale hned nezaspi, uz vymysla, nevie si nasjt polohu , stale si seda, vrti sa musim pri nom lezat, no ked je uz moc unaveny zaspi aj sam a plienku nema, ale dva cumliky v ruke a jeden v ustach...ruky neznesie, ani postielku, ani spievanie, akoby ani bratia neboli, kezdy je uplne iny
mali sme striedave obdobia, kde bolo obdobie uspavania na rukach. to trvala cca 2-3 tyzdne. neskor sme presli na upsavanie na posteli - lezala som pri malej, jej nohy medzi mojimi, pevne zovretie, aby nemala moznost ujst, posadit sa, ... do 20minut spala. hoci s velkym revom a mozno aj z vycerpanosti. neskor som jej spievala, rozpravala basnicky,
treba skusat, krize mas len jedne
NIKDY!Bud v postieľke zaspali sami,alebo vonku na čerstvom vzduchu v kočíku.Dokonca ani medzi nami nespali,len vo svojej postieľke každá jedna.Neboli zvyknuté,ani tam nechceli spať.Ked sa tam náhodou pýtali,behom desiatich minút sa vrátili naspäť do svojich.
Do pol roka čisto na rukách. Dokonca aj do kočíka som ho musela vložiť spiaceho. po pol roku bol už veľmi ťažký a dlhý na zaspatie na rukách tak mi veľmi pomohla manduca a v nej mi nádherne zaspával. potom zhruba v roku a pol mi začal zaspávať sám 🙂
Tiez si nemyslim, ze je to o nauceni, alebo neuceni. Kto mi povie, ze jedneho si nenaucim na rukach a dvojicky to ucit budem??? 😀 .....
Dvojicky sa nechali nosit do pol roka. Teda nechali by sa aj dlhsie, len som uz nevladala. Potom som ich to postupne oducala tak, ze chvilku na rukach, potom este bdelych do postielky a zohla som sa k nim akoby som pri nich lezala, potom som ich len hladkala a ked mali cca 10/11 mesiacov, tak uz zaspavali uplne sami. Moj starsi bol od narodenia kojeny a zaspaval na prsniku. Potom s flaskou a ked som bola pri nom, tak som ho len rozptylovala a nespal. Ked som isla prec, tak predebatoval den s mackom a spinkal. Celkovo aj ked nespali sa radi nosili na rukach a starsi to moc nemusel.
Ja vlastné dieťa ešte nemám,ale mala som 10 rokov,keď sa nam narodil najmladší brat,takže si dobré pamätám ako som ho uspávala poobede. Nepamätám koľko mal mesiacov keď sme s tým doma sekli,ale viem, že už behal, čiže malý už nebol. A my sme s tym prestali tak, že poobede sme ho začali dávať spať do kočíka a kývať kočíkom kým nezaspal a keď sa už naučil v kočíku spať, tak sme prešli na postieľku ale s tým, že stále ho niekto držal za ruku keď zaspával.
uspávala som na rukách do 8-9 mesiacov, potom sam začal zaspávat v postielke,ale nesmie ma počut že som vo vedlajšej miestnosti lebo inak sa tahá z postielky von. ale večerné zaspávanie je u nás v posteli a pri rozprávke - potom ho prekladám ked je taký polospavý do postielky a idem preč.
asi 2-3 mesiace syna, v kombinácii s kočíkom, keďže inak zaspať nevedel.. zhruba od 8m spal a zaspával sám vo svojej izbe (ja sama som z toho ešte v šoku 😨 🙂 ). Dcéru asi mesiac, kým mala koliky.. No a priebežne, podľa potreby, uspávam na rukách napríklad v cudzom prostredí, alebo keď sa im nedarilo zaspať a v chorobe.. nebolo zlé, že si ju uspávala na rukách.. ale túto otázku, si si mala povedať trochu skôr. Nevadí, dá sa to odučiť, ale celkom bez plaču to nepôjde... (vyplakať by som nenechávala)
my sme uspavali na rukach do roka, rovnako mi bola uz velmi tazka a budila sa, ked som ju polozila do postele. potom mala sama od seba presla do lezania a je pri nej, kym nezaspi. Je to tak doteraz a to uz ma 2,5 roka.
asi do roka a potom tak neprvidelne podla potreby este pokial moja chrbtica vladala 😀
tu sa niektorým dobre mudruje, že si mamy naučili deti na rukách...moje deti boli tiež našťastie kľudné a od malička, keď ich uložím do postieľky, tak zaspia. Manželov synovec však prvé 3 mesiace preplakal (bolievalo ho bruško) a na rukách sa dokázala ukludniť a zaspať...a zaspáva na rukách doteraz (za týždeň bude mať rok). Jeho mama je už z toho nosenia a uspávania unavená a tiež by bola rada, keby dokázal zaspať sám, ale nedá jej to, keď ho položí do postieľky a začne plakať, aby ho nechávala vyplakať... Ja si myslím, že v roku to už treba pomaličky skúšať (predsa len aj tie deti sú už ťažšie)....skúšať im vysvetliť, zaspať pri nich, hladkať... držím palce
ja moju malu uspavam niekedy aj teraz na rukach..a preco nie...vie zaspat aj sama,ale ja som rada ked chce aj pri mne zaspat
nikdy som Dominiku tak neuspavala a Miska tiez nie....po kupani a vecernom papani do postielky, zakryt, zaspievat, prip. pustit uspavanky a spia 😉 Dominika celu noc, Misko sa budi 2x na papanie 🙂
my sme uspavali do 6 mesiacov,maly mal prve 3 mesiace velke problemy,krce,bolesti a zistili nam alergiu na bielkovinu kravskeho mlieka a to som ho uspvala vylucne na rukach,aj to niekolko hodin,akonahle som ho polozila do postielky,otvoril oci a bolo po spanku....dokonca bolo obdbie,kedy spaval vylucne na mne,ja v polosede a takto sme spali celiu noc,aby sme sa vyspali vsetci,lebo sme uz boli ako mumie!!!To doslova....
Od 3-6 mesiacov sme nasadili umele protialergicke mliecko,bolo to 80% lepsie,ale este stale zaspaval na rukach....potom sme presli do postieky,kde som stala pri nom,buchala po ritke,on chvilu plakal,ale potom zaspal.....a potom na velkej posteli....ale k teme....
Neskusila si ju nejakoo zakecat a ist si lahnut s knizkou?ze si budete citat?nam toto urcite obdobie pomohlo,vzdy utekal zobrat knizku a citali sme,komentovali obrazky....po 15 minutach,sme knizke dali dobru noc a lazkali sme a museli sme byt tisko,aby sme macka v knizke nezobudili.... 😵 😵 😵 neviem,ma to tak napadlo,ci si neskusala.... 😒
NIKDY...ked boli choručkí,raz naučíš-neodnaučíš..ked je malé v pohode,ale ked bude väčšie? odnesie si to chrbát,ruky...od začiatku naučiť na postieľku,,,ano budú plakať,ale naučia sa,,,postieľka je miesto,kde sa spinká,nie ruky...ja mám dvojičky,a si neviem predstaviť,žeby som icch tak uspávala...minule bola u nás moja mamina,malý sa zobudil a plakal,šup na ruky a k nám do postele,veľmi plakal,,,no a už sú tomu 2 mesiace,čo sa v noci zobudí a chce ísť k nám,ALE naučili sme ho my tomuto zlozvyku...samozrejme že ho nenechám plakať v postieľke,ale ide k nám,,na to nemám srdce,aj ked deti majú byť v postieľke,a večer tam dávam oboch ,pekne sú naučení,zaspia,,,len to že v noci sa zobudí a chce ísť k nám...takže na zaspávanie v postieľke učiť úplne odmalička
Prvú som nosila na rukách asi do 6 mesiacov a potom sme spolu ležali v postielke, kým nezaspala...teda ja vedľa jej postielky. Teraz pri druhej tiež sme si povedali, že nebudeme nosiť a robili sme to, že sme ju dali do postieľky a vyplač sa...no keď na 4 deň stále vrieskala aj 4 hodiny v postieľke a nie a nie zaspať a staršia sa nemohla vyspať poriadne do školy, dajako to znova prešlo na ruky. Zatiaľ nám to nevadí, z mužom sa striedame a aj užívame. Uvidíme, čo nám prinesie čas. Možno sama začne postupne zaspávať a keď nie, tak sme tu my, rodičia, aby sme boli pri nej vtedy, kedy si to vyžaduje a hlavne potrebuje. Prajem veeľa trpezlivosti a užívania krásnych chvíľ s dcérkou, pretože potom to už nevrátite a budete ju mať stále menej a menej.
Nikdy !!!!! na čo to je dobré?
cca do 3 mesiacov kym neustupili koliky.. potom už zaspinkavala sama
nasa zaspava pomerne dobre s flasou v ruke vedla nas, ale chapem ze niektore deticky maju to zaspavanie zlozitejsie, poznam to lebo kamoska sa tiez tak uspavali do nejakych 15 mesiacov, pokial si pamatam tak im to preslo akosi samo ale take velke dietatko je uz na rukach dost tazke, urcite by som vyskusala nejaky ergo nosic pripadne satku, je to obrovska ulava lebo dieta je rozlozene sumerne na tvojom tele. ja nosic vyuzivam dost casto a nedam nan dopustit urcite je to velmi dobra pomocka hlavne ak chce byt dieta v blizkosti rodica ;) ak nevies ci by to fungovalo tak su stranky, kde ti nosic pozicaju za poplatok a ak sa ti osvedci tak si kupis novy a poplatok vratia tusim na liliputi som to videla
ja uspavam doteraz a ešte asi aj dlho budem. syna som tiez nosila a nosila...veru ani nepamatam dokedy.... 😀 😀 😀
naša má teraz 6 mesiacov a od malička zaspinkáva sama, ked bola mala a chcela spať tak bola nervozna ked som ju hušala, musela som ju položiť 🙂 teraz sa občas stane, že je strašne unavená a nedá sa jej zaspať tak šup s ňou do vankúšika aj ked jej z neho trčia nohy a za 10 minút hajká. 🙂 no také dobré bábo máme len keby to ostalo.
Neuspavali nikdy na rukach ona stale bola v postielke 😉
ja svoju do 15 mesiacov - stale na rukach , kojena bola iba do 11 rokov, stale som zapla hudbu , ona sa usalasila na mojom ramene a do piatich - desiatich minut bola v postielke..tiez som si lamala hlavu ako ju odnaucim, predsa uz bola dlha aj tazka hlavne...a zrazu jedneho dna prisiel den, kedy zacala vymyslat mi na rukach, nechcela zaspat...nervozna ona , ja duplom -lebo tazka, tak som ju dala do postielky a cuduj sa svete, zaspala...a o tyzden tomu tak bolo aj na vecerne zaspavanie. A od vtedy uz som ju na ruky pri zaspavani nezobrala..mala hocikedy fanty ze plakala alebo tak, pomojkala a dovidenia...Doteraz nechapem co sa stalo ze zrazu utalo ale jednoducho sa tak stalo ., tak prajem to iste aj tebe🙂
Uspávala som do 8,5 mesiaca, potom už to bolo na mňa moc, lebo keď aj zaspala na rukách po 20 minútach hore a znova na ruky. Bola som vyčerpaná tak som začala uspávať podľa knihy každé dieťa sa vie naučiť spať a do 4 dní sa to naučila, no paráda. Prvý deň plačkala, a potom každý deň menej a menej, ale každá mama vie odhadnúť plač svojho dieťaťa a určite bysom ju tam nenechala vrešťať. Chodila som som za ňou ju pomojkať, aj počula televízor aj nás odvedla z miestnosti. Ale bola som rada pomohlo to aj jej aj mne. Začala kludne spávať, dovtedy 20 minútovky. No ale v 1,5 roku sa nám to pokazilo znovu, pretože sa cez deň niečoho nalakala, tak som pri nej len ležala kým zabuvala a tak je to doteraz a to má 4 roky. Ale vôbec ma to neobťažuje naopak som rada.
Ahoj, ja uspavam dcerku doteraz, vies co, uplne ta chapem, mala je uz tazka a kym sa ukludni, tak sa mece, hadze a mam co robit aby som ju udrzala ...Niekedy zaspi za 10 minut, niekedy pol hodina, niekedy hodina ...A ked sa v noci zobudi, pyta sa ku nam do postele....mame hrozne "spacie navyky" ...skusala som aj metodu zo spominanej knizky, haaaaa, dcerka tak vrieskala, skor od zlosti, ze som to nemohla pocuvat..ani si len nesadla v postielke 😠 Najhosii je, ze iba ja ju viem uspat, manzel byva dlho v praci ☹
Pocuj, a neskusala si si s malou lahnut do postele ? U nas to obcas zafunguje ....Alebo som skusala "akoze" citat rozpravky, to zabralo na 3 minuty ale aspon sa trosku ukludnila ....
Velmi ti drzim palce, aby sa to Vase nejakym zazracnym sposobom zlepsilo 😀
Ja som na rukach neuspavala nikdy. Vyslovene to neznasal. Je to taka mala netykavka. Bol urevane babatko. Ked som ho vsak musela uspavat,tak sme to robili tak,ze som si lahla s nim do postele a skrabkala chrbatik - myslis,ze tak by to neslo? Je pri tebe, citi ta, dotykas sa jej. Mozes pritom take to tsss, tssss.
Po pravde povediac ani by ma to nenapadlo uspavat malu na rukach 😨 Ale ako si kazda mamicka nauci,tak to potom aj to dietatko bude od vas vyzadovat

syna nikdy, dceru 6 tyzdnov, pretoze strasne plakavala, naozaj prestrasne, to by nevydrzala ziadna matka nechat vyplakat, plakala vlastne vzdy ked nespala, takze sme ju mali na rukach, alebo v manduce..len som ju jemne hojdala a robila tsss, tsss..potom sa naucila pekne zaspavat a zrazu prisiel den, kedy sa zacala sama od seba na hojdanie doslova hnevat a chcela len aby som ju polozila a tak zaspala, odvtedy som ju na rukach neuspavala..syn si vkladal pri zaspavani ruku do mojho rukava-veeeelmi dlho toto robil, urcite aj do 2 rokov, alebo zaspal pri kojeni..teraz zaspava s tatkom, nevyzaduje vlastne nic, chce sa porozpravat a zaspi..a dcerka sa mi hra s vlasmi, pri kojeni nezaspi..aj pri nej musim pri zaspavani lezat..neprekaza nam to..robim to tak, ako to citim a ako to citia deti..neverim, ze moze byt nieco zle na tom, ze rodic lezi pri dietati ked zaspava..ked aj do 5 rokov, no a co?aj so mnou rodicia takto lezali a som normalna zdrava osoba..