icon

Druhé vzpriamenie

30. aug 2020

Maminy prosim o radu.
Dcera je pomalsia za rovesnikmi v pohybovom vyvoji.ma skoro 9 mesiacov. Je casto na brusku na laktoch pretaca sa oboma smermi.otaca okolo svojej osi a to je vsetko nedava sa 4,neplazi, nepritahuje kolienka,nesedi.skusam ju naucit 2 vzpriamenie kedze podla "tabuliek" sme dost pozadu.mate prosim skusenost aby to deti zacali robit neskoro a este nejake tipy na cviky? Dakujem za kazdu radu 🙂 termin na konzultaciu k rehabilitacnej mame az na mesiac

iwwwka
6. jún 2021

@oblecenie99 ako sa vam ho nakoniec podarilo dat na 4?😁prosim poslite mi na vas kontakt alebo minapiste na fb ivana petrova alebo ma kontaktujte na 0944 022 122 budem vdacna dakujem

iwwwka
6. jún 2021

@oblecenie99 ano chceme vyskusat ist k nej pomohlo to babatku?uz zvlada 2 vzpriamenie?ak sa vam da napiste mi na 0944 022 122 a ja sa vam ozvem 🙂

juliet86
Autor odpoveď zmazal
juliet86
Autor odpoveď zmazal
hamca
6. jún 2021

@iwwwka no z pociatku sa mu to nepacilo, ale rychlo sme si nasli system, ze takmer vobec neplakal, cvicili sme styrikrat do dna a vzdy som mala bachystane hracky, co ho vedeli zabavit.
On by mal mat nizky bo vzduchu, ale kvoli tomu, aby sa neodkopaval prec, nie preto, ze to je dolezite kvoli cviceniu.

oblecenie99
6. jún 2021

@iwwwka Zajtra Vám zavolám, pre istotu mi napíšte ešte číslo do správy tu na MK 🙂

iwwwka
7. jún 2021

@hamca ako ste ho vedeli zabavit na chrbatiku?lebo hlavka musi byt otocena smerom k vam vsak?v dajakom uhle

domi_1207
11. okt 2022

@oblecenie99 mozem sa opýtať ako ste na tom teraz? Aktualne riesim niečo podobné so 7m synom.. podarilo sa to bobathom dat doporiadku?

oblecenie99
11. okt 2022

@domi_1207 Maly bude mať koncom roka 3 roky, je absolútne v poriadku. Cca v ôsmych, deviatich mesiacoch sa dal na štyri a začal pekne stvornozkovat. V 14 mesiacoch samostatne chodiť. Bobath plus osteopatia veľmi pomohli. Potom, čo sa dá na styri sme už boli vyradení a praktický nepotreboval cvičit.

katka0123
11. okt 2022

@hipuska No to si jej pomohla

sticker
joannita
Autor odpoveď zmazal
adriana134134
8. dec 2022

Síce dávno, ale ako ste jej pomohli s 2.vzpriamenim? My máme tiež tento problém, prišla na to sama ci cvičením?

domi_1207
8. dec 2022

@adriana134134 chodili sme cvičiť bobatha. Este ho aj cvičíme. Pekne sa všetko upravilo, čoskoro bude mať 9m a už sa hojda na 4roch. Cvičenie mu veľmi pomohlo, krásne celý spevnel 😊

oblecenie99
8. dec 2022

@domi_1207 To je super, vidíš, pýtala si sa ma len teraz v októbri, a už máte pekné výsledky 🙂

sss2023
1. okt 2023

@oblecenie99 ahoj...ako ste dopadli? My mame tiez hypotoniu, slabe brucho a medzil.svaly ....tiez sa velmi zaklana a pri Vojtovke este viac uz ju radsej necvicim 😕 moj ma 3 mesiace

sss2023
1. okt 2023

@oblecenie99 no už čitam akurát prepác 🙂🙂

oblecenie99
2. okt 2023

@sss2023 Všetko je v poriadku, nič sa neboj 🙂 ja by som tie cviky nezanedbala, ak máš pocit, že Vojtivka nie, skús tlačiť na niečo iné, zájsť za iným odbornikom. Ale len tak samovoľne by som ja osobne cvičenie nestopla.

sss2023
4. okt 2023

@oblecenie99 dakujem za odpoved, a kam ste chodili k osteopatke?
..ved to ze bola som u ineho fyzio a ten povedal zeby Vojtu necvicil, ze si pri nom este viac zafixuje zle stefeotypy lebo sa zaklana a vzpiera pri nej 😕 neviem koho pocuvat uz

oblecenie99
4. okt 2023

@sss2023 Osteopatka bola na východe (Spišske Podhradie), pani Milotka Švačova, ale podľa mojich posledných informácií sa tomu už nevenuje, resp. sa nevenoval nejaký čas, neviem, ako teraz 🫤 odkiaľ ste prosím? V KE by som vedela odporučiť vybornú fyzio, pani Adriana Bérešovu, cvičí bobatha, prípadne viem ešte o centre liberta, nemám osobnú skúsenosť, ale marí sa mi, že cvičia aj Dévény terapiu, aj keď s touto nemám skúsenosti, len som o nej tiež čítala vtedy, keď som to riešila).

sss2023
12. okt 2023

@oblecenie99 ahoj mame termin u Miloty teraz sa už volá Mihalikova..ona robi aj so zvieratkami..je to tá? Pomohla vám??

oblecenie99
12. okt 2023

@sss2023 A hurra, vidím, že opäť robí, áno, je to ona. Pomohla nám, a veľmi ❤️

andreatytler
13. okt 2023

@sss2023 Super ze je spat v praci. Asi bola na materskej.

sss2023
13. okt 2023

@oblecenie99 a ako s čim konkretne vám pomohla ? Mali ste nejaky blok alebo ? prepac ze ta furt otravujem 🙂

oblecenie99
14. okt 2023

@sss2023 Malý mal od narodenia torticolis, slabé brušné a medzilopatkove svaly. Nevedel sa dať na štyri (druhé vzpriamenie), v tomto nám konkrétne pomohla najviac, po druhej návšteve u nej sa malý o pár hodín dal na štyri a začal stvornozkovat.

kybel_
30. okt 2023

Ahojte 🙂
Pripajam sa do diskusie, dcerka 9m hypotonia, obrovsky problem so slabym chrbatikom, najma medzilopatkove svaly, nevie sa dat stale do druheho vzpriamenia. 2 mesiace chodime k fyzio, cvicime doma, zacali sme s plavanim a zajtra nas caka konecne prva navsteva osteopata. Robi pokroky, ale ide to velmi pomaly, konecne je ale rada na brusku a zacala perfektne pivotovat, ako ste to mali s detickami vy? Boli v druhom vzpriameni hned ako zacali s pivotaciou alebo az neskor? My sa doma vytesujeme z kazdeho maleho pokroku, ale su dni kedy som z toho zufala. Budem rada za kazde info, radu. 🙂

sss2023
31. okt 2023

@kybel_ ahoj. Ja sa ta chcem opýtať ked si pamataš ze ako bola tvoja malá na brušku ked mala 3,4 mesiace....my mame tiez hypotoniu a maly ma na brusku rozliate brusko do stran tak je na ňom akokeby rozčapeny. A tiez ma slabe medzilopatkove svaly

kybel_
31. okt 2023

@sss2023 vies co, presne v tomto obdobi jej zacali rast zubky(prve jej vysli uz v 4.mesiaci) takze presne v tomto case som ju vela nosila v nosici lebo to tazko znasala.. Ale celkovo polohu na brusku nikdy prilis nemala rada, ale snazila som sa ju davat kolko to islo, aspon po chvilkach.. Ale hypotonia jej bola diagnostikovana az v 7.mesiaci, dovtedy vsetko vyzeralo v poriadku, v 6.mesiaci sa otocila z chrbatika na brusko a vlastne potom cely dalsi vyvoj zacal stagnovat a zacali sme to riesit u fyzio a neurologa, odvtedy cvicime a snazime sa to davat dokopy ale progres je zatial pomalicky. Ak mas nejaku pochybnost, urcite by som to najblizsie spomenula u pediatra, zato nic nedas 🙂

kybel_
Autor odpoveď zmazal
sss2023
19. jan 2024

@kybel_ ahoj neviem komu bola venovana otazka asi autorke....vy ste na tom ako ? Malicka uz zvlada 2 vzpriamenie??...my mame 6.5 a este ho nevie, pivotuje, plazi sa, len ku hračke malu vzdialenost ale ako postrelený vojak...akokeby vobec nepoužival ľavu stranu 🤷🏽‍♀️😑 chrbatik extremne slabý

sss2023
15. mar 2024

@kybel_ ahoj ako ste s maličkou an tom dnes ked už ma rôčik aj niečo ? 🙂 spevnil sa vam ten chrbatik?