Dvojročné dieťa neznáša základnú starostlivosť
vprvom rade chcem povedat ze dcerka je velmi mojkava. rada sa tuli so mnou s manzelom s hrackami. je kontaktna aj s rovesnikmi. sama od seba pohladka poda rucku a podobne.
ale cim dalej tym viac jej vadi akokeby cokolvek co zasahuje do jej telesnej integrity. vadi jej ked jej vymiename plienku. vadi jej umyvanie vlasov umyvanie tela. pritom vo vani je rada. vadi jej fenovanie vlasov. vadi jej umyvanie zubov. vadi jej kremovanie cohokolvek. co sme uz vyskusali chvilu nerobit niektore cinnosti nech jej opadne stres. robit tie cinnosti pred nou. pozera sa ako si umyvam zuby vlasy. necham ju aby mi umyla zuby. necham ju nech si umyje zuby sama. nechame ju nech umyje hracky. ocko umyje zuby mamke a podobne. skudali sme to uz s pesnickami s riekankami s rozpylenim s vtipmi s porozumenim a validizovanim jej citov. zial je to vzdy velky prevelky rev . vzpiera sa. neznasa to. aj taku vec ako nakremovat ruky.. mimo toho je to jedno usmiate rozumne spokojne dieta. je tu niekto kto ma takuto skusenost a vyriesil ju?
@panelacikova preco mlieko zvysuje kazivost zubov ?
@evica17 je sladké. povedala mi to pediatrička aj detská zubná lekárka. že po mlieku je dobré dieťaťu ešte vyčistiť chrup. hoci len čistou vodou prepláchnuť.
Nasa ma to iste cca od 2 rokov. Vsetko s cirkusom.
Normálne, nepoľaviť, časom to prejde a bude problém s niečím iným 😂 (gombíky, rukavice, sandále v zime, čiapka v lete, jedlo…)
Hygienu určite nezanedbávať, to nech sa slečna aj rozkrája.
Toto som mala pri prvej dcérke, normálne ma to unavovalo kazdy boží den, prešlo to, tetaz u nej pohoda a zažívam to opäť pri mojom 2 ročnom synovi 🤣
okej. cize zazivaju tp aj inim je to obdobie asi aj so vzdorom a proste vydrzat
akoze okej prizmavam hlavu jej umybam najmemej casto ako sa da lebo to je akoby siru na nu liali ale jasne ze v orrbalovan ici zuboch ci natierani ekzemu sa neda ustupit. a do wkeh oveku to trvalo? ja eln ci sa mam mastavit na mesiace ci na roky
Neviem ake stare dieta alenu nas tak bolo co sa tyka sprchy vkuse rev na celu ulicu ;) ale vie ze so mnou nepohne a bude podla mna ;) nasa ma 4r. A stale zvykne revat v sprche ale vidim.ze u nas zalezi cas ak ide neskoro okolo 18-19hod uz je krik ale.ak ide okolo 17-18hod ide v pohode zalezi ako dlho vonku...skuste posunut o hodinu.skor hygienu a zubky jej umyvam vo vani ;)
Mám dvojročného, a nechápem, ako na nás ešte nikto nezavolal sociálku počas umývania vlasov :D podľa zvukov to od nás vyzerá tak, že ho lámeme na kolese. V skutočnosti mu sprchujem vlasy.
u nas to iste ma 2 a pl roka a vrieska jak pavian ked mu umyvam zuby a vlasy. To umyvanie zubov ma psychicky vycerpava 2x denne cirkus musim mu jednou rukou drzat ruky, nohou nohy lebo kope a som cela spotena kym mu ich umyjem a uz sa mu zacinaju kazit..ciste zufalstvo... Vlasy detto neznasa ked mu zmyvam sampon polozim ho vo vani a za par sekund splachnem sprchou a on je az fialovy od revu...byvam v bytovke a uz sa hanbim a je mi blbo pred susedmi ci si nemyslia ze ho tyram alebo co 😨
Aj moj najmensi...cistenie zubov bol boj a tak aj skoncil...hrozne ich ma...ma 6r. Vlasy umyvanie...tiez par rokov boj, pancuchy...boj, bez pancuch...ani nahodou, kratasy?...nechcel....a trvalo to dlhsie ako okolo 2r. Ale uz je rozumnejsi, tak je to lepsie.
Inak...vcera mi najstarsi syn 10r pri strihani nechtov na nohach povedal , ze ked bol mensi tak straaasny cirkus robil, ze ho to boli...mozno aj do 7r... teraz sa priznal, ze to robil naschval aby som mu ich nestrihala 🤦♀️ ...myslela som, ze z neho odpadnem 🤦♀️
Uuuplne ako moje deti, a uz maju 10 a uz su zase v štádiu ze nechytat 😁 prejde to.

no bohužiaľ. je to také obdobie. aj moja taká bola. chceš-nechceš, dobrovoľne nasilu. inak by sa jej dokazili zuby :( dvojročná si iste neumyje dôkladne. leda ak by mala geneticky dané silné a zdravé zuby. čo teda moja nemala - respektíve bol predpoklad k zvýšenej kazivosti, plus ona pila veľa mlieka, ktoré zvyšuje kazivosť.