icon

Dvojtýždňový novorodenec stále plače

21. dec 2022

Ahojte , skúste mi prosím poradiť . Dvojtyzdnova dcéra prerevala noc od 1 do pól piatej , napapana prebalená vykakaná vycikana pocvicene s nožičkami , prdi , naozaj neviem čo robiť , zaspala od vyčerpania . Dnes sa situácia opakuje najedena vycikana prebalená v kuse reve ne a ne zaspať ja už neviem čo mám robiť čo by jej tak mohlo ešte byt ? Nosila sa s tatkom na rukách , snažil sa ju unavit, po príchode z pôrodnice spala po troch hodinách najesť prebaliť pokukat a spala . A tetaz naozaj neviem ako jej pomôcť , nechcem ju nechať revat do vysielania , v sobotu v noci sme s ňou boli aj na pohotovosti , naozaj nič nezanedbavam, tam sme však vyriešili len žabu . Za pomoc vopred ďakujem .

Strana
z2
kristinka92
21. dec 2022

a nie je to kolika? u nás to bolo 4tyzdne takto a samo odoznelo

kristinka92
21. dec 2022

inak držím palce, pevne nervy. keby nekojis tak ti rovno napíšem že chce to veľa vina pre seba… mne stačili 4t takeho revu, bola som totalne vyčerpaná, na pokraji síl. po X hodinách revu už som bola zrelá na mašlu. tie prvé mesiace vedia byt niekedy naozaj extrém. si silná mamina a zvládneš to, robíš to najlepšie ako momentalne vieš ❤️ skus si cez deň nejako oddýchnuť, pošli niekoho nech ti pokocikuje a vylož si nohy na stol aspoň na 10minut a kukaj len do blba a oddychuj

kiki234
21. dec 2022

Urcite skusit mlieko. Aj dudku ked vypluva to je ok aj moji to robili. Nakoniec som vyskusala desiatky tipov a nasla som aky sa im lubi. Dcerka napriklad take tie silikonove komunisticke zlte, ine necgcela. Chlapec absolutne miniaturne do 2 mesiacov. Dnes ma 1 rok a stale iny ako ten naj najmensi naozaj nechce. A ano vypluvali strcila som znova, rozpravat s nim. Moji napriklad maju radi absolutnu tmu, ziadne lampicky. Popripade vyskusat dat pekny kupelik na vecer. Mala mala take stavy v 2 mesiacoch a trvalo to asi mesiac. Denno denne od 20 do polnoci plakala a nepomohlo naozaj nic. Krpec nic take nemal. Skuste si sadnut na zem a vystrite nohy a dietatko si polozte na nohy a tak sa hompalajte ako lodka. Popripade fitlopta. Nie som zastancom ani kocikov ani nosicov a satiek. Teraz je to ok ale ked bude dieta vacsie, zvykne si a bude to narocne a vas bude boliet chrbat. Je tu milion diskusii tipu: mala mi inak nezaspi ako v kociku, musim ju stale uspavat v nosici.. A podobne. Este ma napadlo dat babatko na bok, a rukou prechadzat az od krku po zadocek a sem tam zastavte, vzdy na inom mieste a poklepkajte ho. Mojim sa to dnes paci a uplne si to uzivaju. Capicku nema? Ze by to prekazalo alebo rukavicky? Ak ano skuste dat dole. Skuste krpit ak krmite z flasky tak ze dietatko lezi, a nie ze ho vy drzite. Skusit nechat dlhsie odgrgnut, ja som nechavala 15 minut a kolko krat bolo malo. Alebo dat na brusko, hlavicku na bok a mojkat.

bluka2
21. dec 2022

Aj keď ju máš na rukách plače?

kitycat
21. dec 2022

@kacena4 tu prednasku ozaj nepoteebuje. Reve je expresivny vyrsz. Od 1-5h je celu noc, ak muz pracuje..

Rrady super, ale ten ucitelsky ton ju akurat viac rozcitlivie. 😌

@anonym sucitim s tebou. Neskusala si zavinovanie? Viac neporadim, tiez mam prve a zistujem co a ako

kristiii
21. dec 2022

Mala som so synom niečo podobné. Naoko žiadny problém, okupany, prebaleny, napapaný...malo by to byť spokojné bábo (cez deň aj bolo), ale večer... Až neskôr som čítala, že niektoré bábätká proste potrebujú vybiť energiu (ako keď aj my, aj napriek tomu, že sme unavení, koľkokrát nevieme večer zaspať a prevalujeme sa z boka na bok, tak si ideme pustiť telku či zrolujeme MK), ony na to nemajú ešte iný spôsob riešenia než sa vyplakať.

lula313
22. dec 2022

@kacena4 reve je úplne normálny vyraz pri dietati, ktoré nemrnka, ale každý deň niekoľko hodín jedovito vrieska.
Autorka treba pátrať po príčine, u nas to bol slabinovy pruh s pristipnutym vajecnikom, s k torym dcéra chodila mesiace a muselo ju to strašne boliet. Lebo miesto toho, aby pediatrička riešila, čo je dietatu, riešila, že prečo sa o dietati vyjadrujem, že cely deň “reve” a že to neni normálne. Ale keď ti dieťa “prereve” 15 hodín denne, tak to nie je normalne. Kolegova dcéra mala rovnaký problem, takze ten slabinovy pruh s pristipnutym vajecnikom nie je taká rarita. Pytaj sa na sono, na gastro, nenechaj sa odbiť, že je to normálne.

tiika
22. dec 2022

@kristiii podľa tvojho opisu, ak dieťatko plače v noci, keď sa zobudí a všetko ostatne je Ok, bude najskôr unavene a nedarí sa mu opäť zaspať. Nejaký druh pohybu (fit lopta, nosenie v nosiči, na rukách, hojdanie, k tomu skús nejakú relaxačnú hudbu, keď nie pre babo aspoň pre seba, keď sa upokojis ty, bude i ono pokojnejšie). Ono tie bábätka môžu spočiatku spat dobre, no začne sa im postupne vyvíjať a meniť spánok, dozrieva nervová sústava, predlžujú sa im bdele okienka, do toho začínajú viac vnímať a v noci spracovávať.
Dôležitý je priebeh dňa, ani vela ani malo podnetov. Trochu viac pohybu (nielen kocik, postielka.. ) dať na bruško, ponosiť v rukách napr. na tigríka, nosič, poclapkat vo vode.
Snáď nebude žiadny skrytý zdravotný problém.. ale to by si asi videla i cez deň.
A ešte mne pomohlo po asi mesiaci plaču a utešovania, prijať fakt, že bábätko niečo trapi, že to potrebuje dostať von a vyplakať, mala som ho na rukách, objimala, bozkávala, plakala tíško s ním, no ničoho viac som už od vyčerpania nebola schopná.. a ono to pomohlo, asi sa to dostalo von a odvtedy ako šibnutím prútika nič.,

lucinka2200
22. dec 2022

No u nás v rodine tiež majú teraz 2 mesačne babo , plakalo , aj boli na pohotovosti 3x a nikto jej neprezrel ušká, až kým jej z nich nezačalo tiecť, zapal stredného ucha , antibiotika a už je zas spokojná

athena27
22. dec 2022

Úplne ťa chápem. Mám podobný problém s mojím plačkom. Sú však dni kedy je lepšie vtedy sa aj ja upokojím a verím, že sa to lepší a potom sú zas dni kedy plače viac. Stále sa snažíme prísť na to prečo, keď robíme stále to isté. Možno je to naozaj štvrtý trimester kedy sa bábätká aklimatizujú na tomto svete 🙂 Tiež som vylúčila už všetko možné okrem možnej alergie na bielkovinu kravského mlieka. Nášmu bábätku veľmi pomáha keď plače vykúriť miestnosť ohrievačom a vyzliecť do teplúčka. Nahé a bez plienky sa zrazu začne usmievať a vydrží tak aj pol hodinu, zaberá aj kúpeľ, prihovárať sa, vtedy sa usmievka a všetko je v poriadku. Po kúpeli je pekne unavené a zaspinká do 10 min. A ešte veľmi pomáha biely šum a vysávač :D Držím palce

lenjaja84
22. dec 2022

Po 2ch tyzdnoch zacinaju koliky, nam ani cvicenie nepomahalo, ani lieky,ani pohotovost nic, trvalo to 3-4mes. bolo to narocne, mala alergiu na bielkovinu kravskeho mlieka, dokym sa jej nezacali robit flaky po tvrari a vyhadzala sa cela,nerobili s nou nic... musela mat tiez bolesti chuda...drzim palce, je velmi tazke zistit co babatku naozaj je 😣😓

zorkahorka
22. dec 2022

Je kojene? Urcite si potiahlo dosť na to,aby nebolo hladne? Mne v nemocnici poradili dieta zviazat akoby do kazajky - ruky k telu,aby bolo bez pohybu a nebudilo sa ruckami.ma pocit,ze je v brusku a potom pojokne syn zaspal.
Koliky to este asi nebudu, reflux sa tusim objavuje tuez az po 3 tyzdnoch.alebo nepapa kvoli tej zabe a ozaj je hladne

queen_mary
22. dec 2022

@zorkahorka ano, aj nam taka "kazajka" velmi pomohla. Sme to tak volali doma 😀 mali sme ergobaby swaddler, kde aj ruky pribalis akokeby k telu

zorkahorka
22. dec 2022

@queen_mary mne ukazovali najprv zavinut do pluenky,potom zviazat do zavinovacky

Strana
z2