icon

Extrémne naliehavý polročný syn

dejzy10
5. mar 2025

Polročný syn je na mňa extrémne nalipnutý, cez deň nemôžem nič spraviť , akonáhle sa od neho pohnem tak sú vresky. Nevie sa sám zahrať pri každej veci je nervózny hračky len lietajú po zemi a on nič iné nerobí len dvíha ruky a mrnči. Ach ,musím sa posťažovať a zároveň sa opýtať kedy toto skončí ?🥹 samozrejme som rada ,že už si uvedomuje kto je jeho mama a koho potrebuje ale úprimne ja už som unavená, psychicky viac než fyzicky a neviem ako to takto pôjde ďalej. A to bol veľmi dobry , vedel sa zahrať sam aj na 2 hodiny a teraz je to katastrofa. Čo robiť aby sa to nejako zmiernilo? Alebo sa to nespraví vôbec ? Ďakujem za rady a vaše príbehy

Strana
z2
vanilkovazmrzka
5. mar 2025

No to ma sokuje ze sa 6mesacne dieta nevie same hrat 🫠

dejzy10
autor
5. mar 2025

@vanilkovazmrzka neviem čo sa vám stalo, ale môj syn sa vedel opakujem zahrať na zemi alebo v postieľke s hračkami úplne v pohode aj 2 hodiny ! Keď máte blbe reči tak to nekomentujte.

svokrinjazykmonika
5. mar 2025

@dejzy10 pól ročný a ty už si v koncoch? Ešte ťa čakajú také minimálne 2 roky separačné úzkosti jedna za druhou. Aj zuby kým všetky vijdú...

teddustok
5. mar 2025

@dejzy10 je to normalne. Aj moj syn je taky. Uvedomuje si stale viac ludi okolo seba a teda ty si mama, na tebaje najviac naviazany. A vsetko chce s tebou prezivat. Aj pokroky aj bolesti... Naozaj to potrva dlho este

larinka552
5. mar 2025

@dejzy10 napadlo mi, ze mozno mu uz zacinaju ist von zubky, skontroluj to ci nezbadas pod dasienkom. Zmeraj teplotu, daj nejake chladive hryzatko a pripadne daj Nurofen, Kamistad gel alebo Dentinox. A mozno bude nachvilu lepsie 😉

dejzy10
autor
5. mar 2025

@larinka552 áno , zúbky sa mu tlačia aj sa mu snažím v tomto pomôcť ale ako hovorím je veľmi nervózny a pritom taký vôbec nebýval a už neviem čo by mohlo byt príčinou

iivancova
5. mar 2025

Takto malé dieťa sa mení každý týždeň, mesiac. Čo platilo predtým, o mesiac určite platiť nebude. Že sa zahral 2 hodiny??? Blahoželám, nepoznám ani teraz, keď má dcéra skoro 2 roky. Ak nejako zaspáva teraz, o mesiac dva tri to bude zrejme inak. Nefixuj sa na nič, ber jak príde. Prežijeme to všetky (hovorí matka dcéry, ktorá má separačku každý týždeň).

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
terezkaarthuramax
6. mar 2025

@vanilkovazmrzka ja sa nevyznam ale tiez si myslim vo ty . To je moc male dieta na to.. ja to autorka ale nemyslim zle

terezkaarthuramax
6. mar 2025

@kittykat22 krasne

terezkaarthuramax
6. mar 2025

@dejzy10 mne komentar @vanilkovazmrzka vobec nepride ako blbý.

anavixy
6. mar 2025

Dalsia mamicka, co je prekvapena, ze dieta sa vyvija. Dieta prechadza roznymi fazami a v nich sa meni to, ako velmi je naviazane na matku. Uplne normalny vyvoj. Ak mu este aj idu zuby, tak je to maximalne pochopitelne, no uznaj, koho by malo polrocne dieta potrebovat… Ale pozitivom tohto zistenia je, ze aj toto je len obdobie a ono sa to casom zasa zmeni. K lepsiemu a aj k horsiemu, lebo este pride aj separacna uzkost (a nie jedna). Treba vydrzat a nemat prehnane ocakavania 🙂

0silvia0
6. mar 2025

@dejzy10 neboj, ked bude mat 10 rokov, nebude na tebe nalepeny. Cudujem sa, ze sa tak cudujes. Je to este babo, ja viem, ze predstava bola, ze taketo male dieta prespi pol dna, ale predstavy su predstavy a realita je realita. A ano, viem, o com pises, moj syn bol taky isty.

ina2405
6. mar 2025

@dejzy10 nikdy sa mi žiadne polročné dieťa nezahralo 2h...😳 Asi si doteraz mala málo temperamentné dieťa a teraz idú zúbky. Tak sa obrň, si jeho mama a on čaká od teba, že ho utíšiš, pomôžeš mu. A bude to trvať ešte dlho, nie mesiace.

barbie2023
6. mar 2025

Toto je zas čo za téma ? To vážne ? 🤦🤦🤦

nikpa
6. mar 2025

@dejzy10 6 mesačne dieťa sa ma samo hrať, neblázni? Nemáš nič robiť len vydržať. Keď vyrastie, potom budeš mat možno pokoj 🙄

andreakotesova
6. mar 2025

Daj ho do hniezda záchrany, keď je taký nesamostatný...

spenat9
6. mar 2025

Milujem 😄 ja mam 8 mesacneho a na wc sa musim plizit aby si pocas hry nevsimol ze idem prec.. aj tak si vzdy vsimne 😄 normalna vec, uz som si v kazdej miestnosti spravila miesto na hranie a ide pekne vzdy so mnou.. na tvojom mieste by som sa zmierila s tym ze tie 2 hodiny uz sa ti sam nevyhra 😄

didush27
6. mar 2025

@dejzy10 užívaj si tieto chvíle, aj keď sa ti zdajú náročné, lebo to rýchlo ubehne a ešte ti to bude chýbať.. malého daj do šatky a bude ťa cítiť a ty budeš mať ruky voľné.. alebo choďte spať spolu cez denný spánok a ty si oddýchneš

stvura
6. mar 2025

@spenat9 som sa zasmiala...uz mam deti vacsie ale pripomenulo mi to ze aj sprchovat som sa chodila pri najstarsom tak ze sedel predo mnou vo vajicku, skoro do dvoch rokov spal vedla mna a vsetky pokusy spat samostatne zlyhali (on preskocil plne vyvysenu postielku v roku a daco). Teraz "nevie" ze existujem (ma 16r) lebo je zalezeny odkedy pride v izbe.

ina2405
6. mar 2025

@spenat9 my máme veľkú kúpeľnu a na wc ide syn aj so mnou, sedí v stoličke. Inak vreskot.

deedol
6. mar 2025

odporucam si v hlave nastavit, ze "hra sa sam 2 hodiny" sa nerovna "dobry" a "potrebuje ma" sa nerovna "zly". a uz len zmierit sa s tym, ze ano, dieta potrebuje matku ROKY. drzim palce, bude to taketo a este narocnejsie. ale zaroven velmi pekne.

svetlonos
6. mar 2025

Autorka,
k9lko mas rokov a vedela si predtým niečo o deťoch, kým si to svoje porodila?
Nas doslova 3 mesiacoch pekne spal v noci, zobudil sa tak 2x na mlieko. Po treťom mesiaci sa budil iz častejšie. A ze by sa 2 hodiny hral sam? Nonsens. Ok bol pri mne ale nue ze dve hodiny nič nechcel. Bolo vykupenim, ze nemal koliky ako prvý ale zato co vypil, to vygrcal.
Pol roka je akurát taka bomba, idú zuby, nespia poriadne - nas druhy v pohode ťahal byt hore 3 tyzdne od 17-24:00. Ja som strikovala zároveň sa s nim hrala na podložke.
A ty mas ake plány? Dieta položiť, tu sa hraj a ja si uoracem, uvarim a všetko v pohode harmonický ako z USA filmu?
ZABUDNI!
A zmierňuje sa s tým, že ti to dieta tvoje plány rozumne ako domček z kariet 😏.
Svoju robotu prisposob jeho spánkom. Nemajú fixný plány, lebo ta drbne. Nie je to udržateľné. Teda je. Bud dodrzis svoje plány alebo budeš matka. Ked dodrzis plány, budeš prevažne matka ignorant - dieta uplakane, lebo si pôjdeš svoje. No hold, budeš mat nejaký čas polobordel a len minimum podľa tvojich predstáv. Polav hodne zo svojich nárokov na dieta a seba, budeš v klude. Ak môžeš, suchni si ho na chrbát do nosiča, pri orvom to pomáhalo. Ten sa tiez pekne prejavil "sam" ale žiadne dve hodiny. Na každé jeho pipnutie som bola pri nom, získal istotu a začal pomaly sa odo mňa vzdialovat. Ja som sa vykašľať na robotu a hrali sme sa. Varila som večer alebo muz. Upratalo sa nevyhnutne. Pranie za pochodu. Na wc autosedacka, v kúpeľni vajíčko, v kuchyni hojdačka. Druhy je iný. Ten je fakt ze citlivý na zuby, odplakal si každý, pri prvom som takmer nevedela a zrazu 2 vonku už.
Ake pri druhom kludne idem na wc sama (ma 1,5 roka) Pri prvom som kludne mohla varit guláš, bol vo veľkej ohradke a prehral sa ako rocny. Pri druhom ani zeraz ked ma rok a pol, ten je akčný ako gulovy blesk.
Dve kamisky sa museli do 3-4 rokov hrat aktívne som synmi, sanita sa neprehrali!
Nalad sa na dieta, vypustí svoje plány. A dôležité- si na dieta sama?
Super ny bolo, keby aspom raz tyzdenne mas výpomoc a na 3 hodiny vypadnem ci mas sama pre seba.

mimikarol
6. mar 2025

Musela som si to prečítať ešte raz či sa ozaj bavíme o 6 mesačnom dieťati. To ako sa také malé bábätká hrajú???
Jasné že bez teba nevydrží veď si jeho celý svet.

tiezjedna
6. mar 2025

@dejzy10 zrejme mu idú zuby, to ti nenapadlo??😉 Kúp si nosítko, budeš ho mať pri sebe, on bude spokojnejší a ty môžeš niečo urobiť a nemusieť byť frustrovaná.

ina2405
6. mar 2025

@svetlonos tým polobordel si myslela dúfam bordel😁 kks ja som už oľutovala výber nábytku, na ktorom vidno prach...

jaskolka
6. mar 2025

@dejzy10 keď sa ti 6 mesačne dieťa vedelo zahrať dve hodiny samo,tak to si mala asi doteraz zázračné dieťa
.. no každopádne sa to obdobie zrejme skončilo a máš doma normálne dieťa, ktoré sa to bude meniť aj každý deň a bude sa správať inak.
Jednoducho každé dieťa má rôzne vývojové fázy,to, čo bolo včera,už môže byť dnes úplne inak.
A to ťa čakajú zuby,separacna úzkosť,obdobia vzdoru, nočné desy,nástup do škôlky,potom školy,potom puberta,ojojj..ešte toho bude.no ber to tak,že život sa to zmenil a s dieťaťom sa to už vždy bude meniť.

denkabemommy
6. mar 2025

@dejzy10 čo robiť? No jednoducho sa mu venovať a nečakať, že sa bude hrať sám, čím skôr sa tomu poddáš, tým ľahšie sa “odseparuje” 🙃. A áno, treba pochopiť, že to bude trvať mesiace ale keď nebudeš proti tomu bojovať, tak to zvládneš s väčšou ľahkosťou

tanicka907
6. mar 2025

Asi si ho zle vychovala 😉

dejzy10
autor
6. mar 2025

@svetlonos no pekne ste sa všetky vyburcovali ,dúfam ,že ste spokojne a hlavne niektoré asi moc žiarlive keď ste si prečítali že sa vedel dlhu chvíľu zahrať aj sám. Ja nemám 15 rokov , viem ,že s deťmi to ľahké nie je ale čo ma zaráža že človek napíše na túto stránku aby sa možno porozprával s ľuďmi ktorý to majú rovnako a vypočul si rady a typy a namiesto toho sa zvalí spŕška len zlých a negatívnych správ ako ved načo som si robila dieťa ak som si myslela že sa netreba starať. Sa spamätajte poniektore. Ja sa mu venujem celý deň , tie 3 hodinky necelé čo je hore som pri ňom ale keď aj napriek tomu,že som s ním je nervózny a podobne tak to človeku dá zabrať. Tak si to odpusťte.

Strana
z2