Extrémne plačúce dieťa
Idem si k vám po radu ako už neskutočne zúfalá matka .
Malý , narodení predčasne , 36.tyzdne musel von kvôli mojej preeklampsii . Nízka pôrodná váha ktorú sme už dobehli ale k veci . Prvé 2 týždne ukážkové bábätko papať , výmena plienky , spať . Po 2 týždňoch zacala katastrofa ktorá trvá do dnes , neutíchajúce plače ktoré sa ničím a nikým nedajú utíšiť. Vyskúšaných bolo 10 mliek kým na našu žiadosť boli robené odbery zistilo sa že alergia na mliečnu bielkovinu ok tak gastro ( dostať sa niekam na gastro je proste extrém no nič vybavilo sa ) Neocane mlieko a caute nič viac medzitým malý operovany na herniu , zosunute vajicko do mieška a hydrokela ( ktorá sa opäť vrátila ) operácia vydupkana lebo proste vraj to dieťa vôbec nemôže bolieť keď mu črevo vychádza tak že sa nedá vrátiť . Po operácii zistení silný GER reflux na detskom gastro doporučený len nutriton na zahustenie , malému sa mlieko vrati soat ak po 2 hodinách bolo to krásne vidno na USG . Po operácii trošku zmena k lepšiemu menej plaču no posledný týždeň opäť zas prepqlceme skoro celý deň , v noci spánok max 3,5 hodiny a zas jedlo nedá sa utíšiť , a spánok 2 hodiny a sme hore lebo je už deň , na rukách byt nechce úplne sa nakláňa akoby do písmena c , na bruško keď ho dáme je vreskot akoby sme zo z kože drali , pekne už zdvihal hlavičku posledné 2 dni už ani to , extrémny nepokoj hádzanie a kopanie nožičkami , ručičkami . Reči tipu rezimove opatrenia , to prejde a podobne už nezvládam keďže sa to vôbec ničím nelepší 🥲🥲🥲 vie mi niekto poradiť , mal osobnú skúsenosť ? Ja už som mimo neviem čo robiť nič nezaberá
Ja mam skusenost
Proste povaha, nase dieta bolo nespokojne stale . Bolo to velmi tazke, do 1roka velmi velmi narocne, neskor plakal uz menej ale stale dost, neporovnatelne s druhymi. Co uz... ale vyrastol z toho, bala som sa ze bude taka povaha ... teraz je z neho mily a empaticky chlapec. Drzim palce
@beka55 moje deti takto vyvadzali do 3.mesiacov, potom to preslo zo dña na deñ. Kedze je predcasne narodeny, mozno to bude uñho trvat trochu dlhsie...
@tenerifka každý mi to takto reprodukoval vraj vydržte do 3 mesiacov , vydržali sme no mám pocit a neviem proste také divne niečo vo mne je že proste niečo sa deje len neviem prísť na to čo možno si pomyslite že už som suca na psychiatriu ale … nie je to klasicky plač ktorý utíšite proste keď začne tak aj 8 hodín a tíško je len keď ma fľašu v ústach a potom zas s tie pohľady ako keby na mňa pozeral z pohľadom pomôž mi 🥲🥲🥲
Skúšali ste nosič? Taký poriadny ergo? To vie bábätkám veľmi dobre spraviť na bruško a celkovú pohodu. Nie všetkým samozrejme, ale po väčšine áno.
@beka55 moje dieťa tak revalo, horor to bol. Nepomohlo nič. Neskôr bol diagnostikovaný ADHD, znaky autizmu, NKS. Samozrejme to nemusí byť, ale pri tých diagnózach je dieťa strašne nervózne a nepomáha nič. Tak reval, že sa až tak prehybal. Mne pomohol prsník mu dať a cicať tak niekedy sa ukľudnil, ale nie vždy. Áno, treba vydržať, ale ani neskôr to nebude med lízať. Plač sa pretransformoval do kriku😵💫
Mám podobnú skúsenosť. Takto strašne syn revával a vykrúcal sa do asi 4-5 mesiacov. Na radu lekára dostával tiež mlieko pre deti alergické na bielkovinu krav. mlieka, lebo kým by sme dostali termín... Spal asi 3 - 5 min po intenzívnom hojdaní a opať hore, a takto dokola celý deň. Stále bol nevyspatý. V kočíku nie, v nosiči nie, na rukách nie, položený nie...V noci spal od pol noci do cca 4:50 s 3 pauzami. Bolo to najťažšie obdobie. Neviem či vám táto skúsenosť pomôže. Jemu to prešlo, je zdravé, krásne, dobré a múdre dieťa. Odnieslo si to vtedy však moje zdravie. Ale už som aj ja dobre. Želám vám veľa sily. ❤
@beka55 moja bola taka asi do 8 mesiacov. Reflux presiel az po 10. mesiaci. Vsetok usly spanok dospala v puberte 😅 Sucitim s tebou, je to ozaj narocne. Ale prejde to.
Neviem odkial si, ale vyskusaj pohladat bud kraniosakralna terapia alebo osteodynamika, urcite skus
Ja viem presne, o čom píšeš. Moje dieťa bolo presne také isté. Ako cez kopirák. Tiež zistili alergiu na mliečnu bielkovinu. Teraz už má 3 roky, je to už o poznanie lepšie. Ale je strašný nervák a každý deň krik a plač pre hocijakú maličkosť. Bolo, aj je to extrémne náročné. A tých prerevanych nocí 😢
Dcéra bola taká urevana do roka. Potom akoby utlo a spala konečne celú noc.
Dovtedy skoro stále plakavala, či noc či deň.
Ale treba si povedať že raz to prejde. 😂
Teraz má skoro 10 a nevie sa dospať 😁
Ale rozumiem že je to náročné. Tiež mala reflux plus alergia na bkm .
Ja viem presne, o čom píšeš. Moje dieťa bolo presne také isté. Ako cez kopirák. Tiež zistili alergiu na mliečnu bielkovinu. Teraz už má 3 roky, je to už o poznanie lepšie. Ale je strašný nervák a každý deň krik a plač pre hocijakú maličkosť. Bolo, aj je to extrémne náročné. A tých prerevanych nocí 😢
@anonym_aea5df presne niečo mám doma 🥺
Mala som to iste. Hlavne s prvym. Cca 4 mesiace to trvalo. Potom sa to lepsilo. On ma koliky. Reflux. Nespal vobec cez den max 40min. V noci lepsie ale..
Skus osteopata lebo toto v poriadku rozhodne nie je. Place kazdemu na rukach? Lebo jedno moje dieta je hypetsenzitivne. Uz od porodnice...ak som ja bola nervozna, tak reval. Ani glukoza v porodnici ho neutisila. Ak ho vzal muz na ruky v sekunde dieta kludne. Rozhone patraj dalej lebo normalne to nie je. Silno drzim prst nech najdes pricinu.
Chudák bábo ešte nezažilo pocit pohody 😔. Už ten reflux je značný dôvod na plač. Neviem, ako proti nemu bojujete, ale štandardné rady sú odgrgávanie, Gastrotuss, nosič kvôli zvislej polohe... A z operácie a podobnných bolestivých skúseností si tiež môže niesť zbytkový stres, ktorý zvyšuje jeho citivost na ostatnú nepohodu.
Robia nejakú zmenu lieky proti bolesti? Antihistaminiká? Espumisan? Berie nejaké kvapky, ktoré ho môžu dráždiť?
Niektoré bábätká reagujú na veľmi špecifické hojdanie napr. hore-dole s veľkou amplitúdou (drepy, fitlopta, hojdavak).
Niektoré majú problém s vylučovaním a pomáha rúrkovanie.
Ešte môžete skúsiť neurológiu, fyzioterapiu, baby wellness, tak všeobecne ľudí, čo sa venujú bábätkám a môžu mať užitočný uhol pohľadu.
Tak raz za týždeň skúsiť niečo nové. Lebo vyvíjať sa v strese je veľké riziko. Niektorí to zvládli, niektorí ostali nastavení na stres dlhodobo.
Ak máte kde, pýtajte si pomoc. Alebo si ju kúpte. Niekto vyspatý, kto vie poskytnúť čerstvú láskyplnú náruč. Možno sa niekomu pošťastí ho upokojiť. Alebo aspoň obstarať, kým si vydýchnete.
Kamarátka mi teraz hovorila, že na ich dieťa funguje len ak použijú viacero upokojovacích techník naraz. Nosič/tesná zavinovačka + sosanie + šum + hojdanie + potľapkávanie... T.j. čo najvernejšia simulácia maternice.
Inak ak sa narodil mesiac pred termínom, tak dáva zmysel, že tieto počiatočné problémy budú trvať o mesiac dlhšie. Na druhú stranu, o to dlhšie by mohlo fungovať takéto reflexívne upokojenie.

Fyzio alebo osteodynsmika ci nema blokady? Skusit hojdavak?