Feniklový čaj pre týždňové bábo ?

misickaa4
23. nov 2019

Dobry den, chcela by som sa spytat, ci sa moze dat feniklovy cajik 10 dnovemu babatku?
Bolieva ho brusko. Sme len na UM.

Dakujem

snehulienka8
23. nov 2019

@misickaa4 skuste prv zmenit UM

nikpa
23. nov 2019

@misickaa4 mlieko by som menila až keď nezaberie ten feniklovy čaj, môžeš dať od prvého týždňa. Tiež espumisan kvapky skús alebo mnoho iných je na bruško.

ukulela
23. nov 2019

@misickaa4 skus skôr kvapky proti naduvaniu alebo probiotiká

tinkatinus
23. nov 2019

@misickaa4 ja som dala feniklovy ale obom synom urobil ešte horšie.

fridi96
23. nov 2019

Nám feniklový tiež nepomohol tak som dávala svatojansky a biogaia kvapky 🙂

lenuska0075
23. nov 2019

Skus spravit cajik doma, taky slabsi (pohar vody a par zrniecok feniklu). Nas maly v porodnici straaaasne plakaval, zacal o piatej vecera do tretej rana. Nikto a nic nepomohlo, tiez sme mysleli, ze brusko. Prisli sme domov, zmenili mliecko, pridali mnozstvo. A bolo lepsie. Tiez sme davali probiotika. V porodnici povedali, ze od 10teho dna mozem skusit dat za lyzicku fenikloveho caju.

misickaa4
autor
24. nov 2019

Davame biogaia a aj coliprev. UM ma sunar HA. Stolicu ma raz denne, je taka dozelena. Myslite, ze to brusko bolenie je dovod na vymenu UM? Chcem dat kendamil.

malinajahoda
24. nov 2019

@misickaa4 ako dlho pije to mlieko? A ako dlho už dávaš Coliprev a Biogaia?

mariana1910
24. nov 2019

@misickaa4
My sme s dcerkou mali tazky start, vela plakala od narodenia, ja som citila,ze toto neni taka bezna 3mesacna dojcenska kolika, nikto mi neveril, vydrzte, a az v 5.tyzdni jej konecne odobrali vzorky zo stolice (bola zelena a riedka, a to ma ubezpecovali vsetci vratane lakt.poradkyne,ze to je normalna stolica/, a zistili, ze ma rotavirus. Tak to uz potom vsetci uznali,ze nie som precitlivela a neprehanam. Mala teda silne bolesti bruska. Mali sme stastie,lebo bola dojcena, kazdu chvilu,a teda nebola dehydrovana,a priberala. Inak by sme skoncili v nemocnici.
Skusali sme vselico,espumisan nezaberal, viac pomohol Sab Simplex, ten je na bolave brusko. Coliprev je twky doplnok,bolesti neriesi. A brali sme dlho probiotika od Biogai, vraj jedny z najlepsich. K feniklovemu cajiku som dostala info od lekarka, ze niektore deti nan reaguju tak,ze sa im moze zhorsit stav, cize ma opacny efekt ako sa ocakava.
Drzim palce a odporuc sledovat stolicu a pokusit sa presvedcit lekara,aby sa vysetrila.

misickaa4
autor
25. nov 2019

@malinajahoda to mlieko pije 11 dni- teda od narodenia. Coliprev tak 3 den, biogaia 4 den

misickaa4
autor
25. nov 2019

@mariana1910 a prosim ta, stolica bola zelena a riedka? Nas ma zelenu ale nie riedku. Ma antialergenne mlieko, a vtedy ze je stolica dozelena

mariana1910
25. nov 2019

@misickaa4
Bola zelena, raz tmavsia inokety svetlejsia a skor redsia.laktacna mi poradila posadit ju nad serblik,aby mala skrcene nozky a brusko,ze sa jej bude lepsie kakat a brusko nebude tak boliet, a potom som az zistila,ze stolica je riedka az vodova, to v plienke nezistis,kedze to vsaje, ale aj na to som upozornovala,dokonca som doniesla aj plienku k dr. Netvrdim,ze mate rotavirus,ale sleduj a daj na svoje pocity a nenechaj sa odbit.mne dr.ani nechcelj verit, ze ma rotavirus,nemali sme teploty,nebola dehydrovana,cikala dost,a priberala...preto nikto ani neuvazoval,ze by ho mala a nerobili testy. Mala vela plakala,malinko spala, a ak,tak len chvilku, mali sme obdobie 4-6 hod. kedy nespala cez den,co je na take malicke babo dlho. Nosili sme ju na rukach, v nosici, na fit lopte uspavali,vsetko malo efekt na kratky cas, ale dnes je jasne,ze to bolo tymi strasnymi bolestami. Urcite zarad kvapky od bolesti a na koliky,nic tym mepokazis, zistis,ci maju efekt alebo nie.a vymenit mlieko je asi tiez jedna z prvych veci, je zname,ze detom treba niekedy dlhsie hladat vhodne UM.

malinajahoda
26. nov 2019

@misickaa4 bruško ako? Stále rovnako? Mojej malej pomohol Coliprev na koliky. Zhruba po týždni. Ani nejdem písať co všetko som poskusala. Takisto som jej dávala Biogaia, ale tie nemali žiadny prínos. Ak ti bábo pije HA mlieko, tam je štiepená bielkovina a stolica je sfarbena do zelena. Aj by to malo byt na dóze napísané. Moja dcérka pila Beba AR a takisto mala takú stolicu.

bobricek1979
26. nov 2019

@misickaa4 u mňa sunarek feniklovy zabral hned