icon

Hrozný spánok ročného syna - musí z toho vyrásť?

dadkakosice
1. jan 2020

Ahojte, skusam si prist pre radu aj sem, pretoze uz som skusila asi vsetko mozne aj nemoze a nic. Mam 13m syna, ktory do 4m spal krasne. No zrazu utlo a islo to dolu vodou. Uz cca 9 m netusime, co je to spat aspon hodinu v klude. Som totalne vystavena, nervozna, v kuse chora, kedze sme s manzelom totalne vystaveni, casto sa hadame, nemame ziaden cas pre seba.
Cez den spi maly v kociku, uspavanie v pohode, niekedy horsie ale da sa,,spi pokojne aj dve hodky, sice ho treba sem tam pokolisat.Akonahle pride vecer... katastrofa. Nie len,ze ked zaspi, musim si lahnut s nim, ale zacne v kuse pochodovat po posteli, tocit sa, sadat, plakat, mrncat, prevaluje sa z boka na bok. Nonstop. Ak je chvilu v klude uz pozeram, ci je ok. Preto si s nim aj musim lahnut, lebo za kazdym ho nejak treba upokojit. Ci uz pohladenim, mliekom atd... inak sa preberie a mozme byt 3 hodky hore.
V postielke nebude ani za nic. Spi so mnou v manzelskej. Skusali sme vymeny izieb, polohy postele, vecer ine jedlo, klud pred spankom, no proste vsetko mozne. Kazdy mi vravi,ze zuby, no lekarka vravi,ze 9m v kuse by toto nerobil. No nijako speci inak nam nepomohla.
Mate s niecim takym skusenost? Musi z toho vyrast? Mozno ano, ale ja sa medzitym zblaznim. Vydrzim vela, nikdy som nevyspavala ale toto...
Dakujem za kazdu radu.

Strana
z2
mrkvicka060
3. jan 2020

@dadkakosice vela stastia. Mam takych dvoch. 4roky som nespala. Neurobis s tym nic. Treba vydrzat. Dostanes tu vselijake rady, mozes skusat do aleluja. Moji obaja presne do 4 mesiacov spali 11 hodin vkuse, a este aj cez obed, pomaly som nevedela, ze ich mam. No asi sa vyspali na desat rokov dopredu vtedy 😂 nedavno mal maly dva tyzdne extremne obdobie, ze bol za hodinu aj 4-5x hore. Inak je to "len" 5-10krat. Raz za noc pije mlieko a zvysne razy mu treba podat dudel a chvilu hladkat... a pri chorobe katastrofa. My uz sa z toho viac menej len smejeme,ze fakt sa vyspime az v tom hrobe...

dadkakosice
autor
3. jan 2020

@tul1p jajaaaj, tak to uz fakt iba par noci a mozme ist :D

dadkakosice
autor
3. jan 2020

@mrkvicka060 ach jaaaaj, tak to klobuk dole, ze ste v pohode :D ja som asi psychicky labilna, nikdy som nebola nejaky spac a vyspavac.. ale toto..
A presne, aj on spal krasne, som ho budila na papanie.. tak asi si veru predspal :D

moorteena
7. jan 2020

@dadkakosice Mali sme to presne tak isto, od 3 mesiacov zaspával iba na rukách, režim nemal žiadny (aj keď sme sa snažili), manželovi zaspať nevedel, takže som ho niekedy aj hodinu a pol uspavala na mojich rukách. Potom sme vymysleli systém, že som si sadla na kraj postele, položila som si ho poležiačky na stehna, kyvala som sa zo strany na stranu a on zatiaľ pil mlieko. Potom som ho preložila do postieľky 😊 to fungovalo pár týždňov a potom stačilo ho dat do postieľky, podať mu fľašu, on vypil, otočil sa na brucho a spal. Niekedy ešte vymýšľa, treba ho hladkať po chrbte aj polhodinu, ale to je už nič oproti uspavaniu na rukách. Len vždy musí mať mlieko. Takže dnes má 18 mesiacov a ma mlieko na obed a večer pred spaním. Okolo 14 mesiacov sa to začalo u neho zlepšovať 😊 tiež sme už boli zúfalí, treba len nájsť spôsob uspavania, ktorý vyhovuje bábätku a v tom pokračovať, nie je dobre to stále meniť, dieťa je potom zmätene.
No a ešte veci, co robíme my. Večer vždy stlmime svetlo, nech vie, že sa blíži spánok + v tme sa vyplavuje hormón spánku, jest mu dáme naposledy 1-1.5 hodiny predtým, ako pôjdeme uspavat, aby sme mali istotu, že mlieko vypije a zaspí. A vždy ho dávame v rovnaký čas 😊 ak aj nezaspí a začne vymýšľať, na chvíľu odídem z izby, on si po mrnci, vrátim sa a skúšame znova, ale z tej izby ho už nevytiahnem, kým nezaspí, nech si na to nezvykne.
Bude isto lepšie, tiež už som mávala svalovicu na rukách, mala zápaly prsníkov, bola chorá z vyčerpania, podráždená a zrazu sa to začalo meniť samé 😊

dadkakosice
autor
7. jan 2020

@moorteena dakujem za reakciu 🙂
"Som rada", ze nie sme sami. Vsade okolo mam totiz deti, ktore kraasne spinkaju.
Aj my tlmime svetlo atd. Len jemu to je jedno a beha ako vietor az kym ho nevezmem na ruky, nespacifikujem a hajde spat :D je to jedno sidlo.
Uvidime teda, co na neho bude platit. Sadnut si s nim na rukach som skusala, ale on hned oci na vrch hlavy :D

katrin21
7. jan 2020

Zrusit vsetky zlozvyky ako je hojdanie,nosenie,lebo to bude vyzadovat vzdy,ked precitne( kazde babo sa budi a ziadne neprespi celu noc, rozdiel je,ze dieta bez zlozvykov same pekne znova zaspi, da si dudlik alebo chyti hracky, plienku atd..a spi) ..ukladat na spanok tak,aby po poobednom spanky do vecera bol cca. 5-6hodin hore.. kedy presne ss poobede budi a kedy vecer ukladas? Dokedy potom rano spi???
To je dolezite vediet. Co ho neukladas moc skoro,co je vobec unaveny.
Na vecer mu daj kasu,mlieko,nie zeleninu... moze ho naduvat,tlacit,nema pokoja...

jeliz59
7. jan 2020

Aj ja čakám...máme 2 r 4 mesiace...ako sa narodil spím cca 5 hodín...denne..

dadkakosice
autor
7. jan 2020

@katrin21 ja viem, postupne odstranujeme. Nasa chyba no :(
Ano, do vecera je cca 6 hod hore v pohode. Vecer ukladame o 21 teraz. Spi od 13 do 15-15,30. Rano vstava kedy ako, podla toho aka noc, no najneskor o pol9.
A dakujem za radu, zeleninu uz teda nebudem davat.

dadkakosice
autor
7. jan 2020

@jeliz59 ach jaaaaj :( drzim palce, nech sa dockate uz.

jeliz59
7. jan 2020

@dadkakosice ďakujem hádam raz😂😂😂

sarinecka1234
8. jan 2020

To mam aj ja malý malo co spi kolíše ho v kočíku a potom ho prenesieme do postieľky a spi ďalej len keď sa zo budí tak ho na kojím a spi as do rána

ice8
Odpoveď bola odstránená
ice8
Odpoveď bola odstránená
dadkakosice
autor
12. jan 2020

@ice8 aha uz chapem :( to mi je luto. Drzim vam palce

lentilkaxxx
16. jan 2020

@dadkakosice mám ťa nasr...? 🙂 ja som bola taká istá a tie problémy so spánkom sa mi nikdy vekom nevyriešili. Ako dieťa som dokázala čumiet na digitalky (poctivo zohnane u vietnamcov v Ostrave ešte za sociku) skoro celú noc. Jasne, bola som rozbita ako ciganske hračky ráno a cez deň, ale situácia sa zmenika az nedávno. Teraz pred 40 som prvýkrát tehotná a prvýkrát dokážem spať viac ako 2 hodiny v kuse a bez melatoninu. Dokonca dokazem spat aj 7 hodin. Akurát sa desím, či toto krpec podedí 🙂
Želám Ti, nech sa Ti nestane môj prípad

lentilkaxxx
16. jan 2020

@ice8 tak toto som bola aj ja taká...... A na VŠ intráku bolo vyvesené , kedy ma kto kocikuje, aby sa ostatní vyspali. 🙂

dadkakosice
autor
16. jan 2020

@lentilkaxxx oujeeeee :D ale chapem, sak za to clovek nemoze.. ja tiez nie som, teda nebola som nejaky extra spac ani ked som mala bola ani v dospelosti, ale toto je masaker :D drzim palce, nech je vase mimi presny opak 🙂

myela
18. feb 2020

@dadkakosice ja by som skusila uz naucit drobca cez den i vecer nech sam zaspat v postielke, zo zaciatku (uvidis aku dlhu dobu to bude potrebne) budes na posteli vedla alebo sediet pri postielke a napr mat ruku strcenu dovnutra, mozes ho drzat za ruku alebo hladkat. Ked je zvyknuty na zaspavanie v kociku, nosenie alebo nieco ine, po precitnuti zo spanku si to bude vyzadovat. Chvilu potrva kym si zvykne na postielku, ale nauci sa a ty sa lepsie vyspis, budes mat miesto v posteli. dcerka mi revala aj 45 min ako nesuhlas ze tam nechce byt, ale ja som bola pri nej, hladkala ju a hovorila ze treba si lazkat a spinkat. Syn zas uplne v pohode takto zaspaval. celkom dobre spat v noci zacali az pred dovrsenim druheho roku ked dovychadzali zuby. Kazde dieta je ine no ak zacnes s tou postielkou, nesmies byt makka a prestat a vyberat ho, musis vydrzat inak uvidi ze revom dosiahne vybratie a si skoncila. Viem ze unava je tazka ale pozor aj na tie hadky, deticky vsetko vnimaju a tiez to moze nenavratne znicit vztah, skuste si to viac odkomunikovat, vysvetlit pocity a tak. Drzim palce

zaba22
18. sep 2020

@laki prosím ťa, aké vyšetrenia malej robili? Prežívame toto isté. Vystavení sme úplne všetci. Aj cez deň bola dcérka taká uplakaná?

Strana
z2