Je bezpečné dávať deťom lieky na cestu autom?
Ahojte. Skúsili ste niekedy dať nejaký doplnok liek dieťaťu na dlhu cestu aby spalo? Ideme na dovolenku na noc, 3 ročná dcéra nemá rada byt dlho v aute, bojím sa čo to bude. Svokra mi radila dať 1/4 kinedrylu (zle jej nebýva) aby si pospala že jej to na deti zaberalo. Niekde som zas videla že dávali deťom melatonín. Chcem aa len opýtať či to dáva viac ľudí alebo moja svokra to prepálila.
my sme šli už 2x na noc. odchod okolo 22-23, dieťa spalo celú cestu aj bez kinedrylu. do nejakej 5-6, potom už bolo svetlo. jedine bol hore cez prestávky, aj to len na wcko a ako sa auto pohlo spal zas :D späť sme šli cez deň, tento rok dostal aj niečo podobné ako kinedryl, čo majú v chorvátsku a veru nespal :D
Nemám skusenost, ale dala by som Kinedryl. A možno by si bola prekvapena, ako bude pekne dieta spat aj bez liekov. Bude predsa noc.
trojrocna ti v aute zaspi aj bez liekov podla mna, ved bude noc, tma, do toho monotonny zvuk motora... nedavala by som lieky, ked nemusim. Pripadne si vezmi ten kinedryl a podas jej ho cestou ak by dlho nevedela zaspat, on utlmuje, ale napriklad mojej dcere chvilu v aute byvalo tiez pri dlhsich cestach zle, ale nikdy ju neuspal, neposobi na kazdeho rovnako.
@anonym_autor tablet a rozpravky
Mojej som teraz dala Kinedryl, lebo občas jej býva nevoľno. Zaspala po 20 minútach cesty, spala 20 minút a zvyšnú cestu bola ako nervózna duracelka bez spánku 🙂
viem, ze moj koment sa ti nebude pacit, ale naco planujes takuto dovolenku, ked poznas okolnosti...nepriaznive?....skus kinedryl
melatonin nema okamzity ucinok, ze raz a clovek spi...
Na dovolenku vždy cestujeme na noc, odchádzame okolo 22ej. Syn naspídovaný nedočkavosťou zaspí tak do hodiny a ťahá do 5-6ej. Bez liekov. Tri roky dozadu ho deň pred odchodom čosi poštípalo, mal silnú reakciu, lekárka dala antihistaminiká, po ktorých bývajú ľudia utlmení. A syn? presný opak, komentoval cestu do pol jednej a ráno na svitaní otvoril oči: 'dobré ránko rodičia' 😁 to mal 4 roky....
Niektorí to zvyknú, ale výsledok nie je zaručený. Aj v príbalovom letáku je napísané: U detí je možný vznik nepokoja, podráždenosti a výskyt kŕčov.
https://www.adc.sk/databazy/produkty/pil/kinedr...
Myslím, že je to podobné ako pri Fenistile. Väčšina detí je po ňom pokojná, ale niektoré sa prepnú do hyperaktívneho módu.
Radšej si priprav vankúšik, deku, plyšákov, hračky, ovocie, tekutiny, tyčinky... A hlavne veľa trpezlivosti a priestor na častejšie prestávky. Pre mňa je flexibilita v takýchto situáciách kľúčová - plány iba rámcové, aby som predišla stresu z odchýlok.
Možno Vás prekvapí a väčšinu cesty prespí a zvyšok sa prehráte (hádaj na čo myslím, počítanie áut podľa farby...).
trojrocna ti v aute zaspi aj bez liekov podla mna, ved bude noc, tma, do toho monotonny zvuk motora... nedavala by som lieky, ked nemusim. Pripadne si vezmi ten kinedryl a podas jej ho cestou ak by dlho nevedela zaspat, on utlmuje, ale napriklad mojej dcere chvilu v aute byvalo tiez pri dlhsich cestach zle, ale nikdy ju neuspal, neposobi na kazdeho rovnako.
@vikusjk už sme šli takto na noc a spala hodinu potom bola hore 4 hodiny potom spala pol hodinu a mala rozhádzaný ďalší deň..chcela som tomu skúsiť predísť
viem, ze moj koment sa ti nebude pacit, ale naco planujes takuto dovolenku, ked poznas okolnosti...nepriaznive?....skus kinedryl
@gelifil 😀keby som nemala robiť všetko ,,nepriaznivé” co nemá moje dieťa rado tak by ani nejedla ani nespala 😀😉cesta jej nič nerobí len to že nevie spať v aute ma krátke spánky a dlhé bdele okna (cez noc samozrejme) a cez tie bdele okna sa nudí v aute keďže je tma 😉
Niektorí to zvyknú, ale výsledok nie je zaručený. Aj v príbalovom letáku je napísané: U detí je možný vznik nepokoja, podráždenosti a výskyt kŕčov.
https://www.adc.sk/databazy/produkty/pil/kinedr...
Myslím, že je to podobné ako pri Fenistile. Väčšina detí je po ňom pokojná, ale niektoré sa prepnú do hyperaktívneho módu.
Radšej si priprav vankúšik, deku, plyšákov, hračky, ovocie, tekutiny, tyčinky... A hlavne veľa trpezlivosti a priestor na častejšie prestávky. Pre mňa je flexibilita v takýchto situáciách kľúčová - plány iba rámcové, aby som predišla stresu z odchýlok.
Možno Vás prekvapí a väčšinu cesty prespí a zvyšok sa prehráte (hádaj na čo myslím, počítanie áut podľa farby...).
@tanyan ideme na noc určite, len raz sme už tak šli na noc a mala krátke spánky a dlho bola potom hore a ďalší deň bola úplne celá podráždená lebo sa nevyspala..cez deň ísť nechceme obsadí tak 2h max a potom sa nudi 😄aj keď ma zábavy od výmyslu sveta…

@anonym_autor cesta je 13 hodín