icon

Je normálne, keď dieťa priberie 600 g za pol roka?

17. dec 2025

Dobrý deň, je v poriadku ak mi dieťa ktoré teraz oslavilo 1 rok od júla do dnešného dňa pribralo len 600g za celé toto obdobie?

anonym_6f8637
17. dec 2025

@anonym_autor pediatricka na kontrole co povedala?

januska12323
17. dec 2025

Určite s ním chodíš na prehliadky a ak lekár nevidí problém zrejme nie je.

autor
17. dec 2025
@januska12323

Určite s ním chodíš na prehliadky a ak lekár nevidí problém zrejme nie je.

@anonym_6f8637
@januska12323 posledná poradňa bola takým štýlom ze tam bola sestrička iba odvážila, odmerala a zaočkovala takže pediater pochybujem že vôbec nahliadol do papierov. Ono totižto mi nechce jesť vôbec prikrmy preto to slabé priberanie. Už neviem čo by som ponúkla na jedenie a je mi smutno z toho že sa babrem s varením a nezje mi takmer nič a keď aj 1 deň dá do seba pár lyžičiek druhý deň ani za svet

januska12323
17. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_6f8637
@januska12323 posledná poradňa bola takým štýlom ze tam bola sestrička iba odvážila, odmerala a zaočkovala takže pediater pochybujem že vôbec nahliadol do papierov. Ono totižto mi nechce jesť vôbec prikrmy preto to slabé priberanie. Už neviem čo by som ponúkla na jedenie a je mi smutno z toho že sa babrem s varením a nezje mi takmer nič a keď aj 1 deň dá do seba pár lyžičiek druhý deň ani za svet

@anonym_autor v roku má mať dieťa 3-násobok pôrodnej váhy ak sa nemýlim. Keďže sa už hýbe tak bude menej priberať ako na začiatku.

autor
17. dec 2025
@januska12323

@anonym_autor v roku má mať dieťa 3-násobok pôrodnej váhy ak sa nemýlim. Keďže sa už hýbe tak bude menej priberať ako na začiatku.

@januska12323 áno mala by byť. Chýba 700g do 3 násobku pôrodnej váhy. Ja to chápem že nebude priberá kilo každý mesiac ale tak bolo obdobie kedy schudla potom čosi pribrala

aalt
17. dec 2025

https://cdn.who.int/media/docs/default-source/c...
Ale tazko radit ak nevieme vahu pri narodeni atd ... urcite pokecat s pediatrom.

autor
17. dec 2025
@aalt

https://cdn.who.int/media/docs/default-source/c...
Ale tazko radit ak nevieme vahu pri narodeni atd ... urcite pokecat s pediatrom.

@aalt píšem vam spravu