Je normálne, keď má skoro 4-mesačné dieťa viac ako 8 kg?
Myslíte si, že je normálne keď má skoro 4 mesačne dieťa cez 8kg? Pôrodná váha bola necelých 4. Od narodenia je na umelom mlieku.
Nejedná sa o moje dieťa.
Co na to hovori pediater?
Nechaj to na rodičov a lekára.
preco by nebolo? predpokladam, ze babatka dietu nedrzia, dieta cokoladu nevyziera, je pod dohladom pediatra... ak to nebude v poriadku, bude to lekar riesit s rodicmi.
sestrin syn mal taku vahu ako dvojmesacny , porodna vaha 4,6 kg
Áno je to normálne.
@janai1 nechápte ma zle, ja som rada že dieťa rastie, je zdravé a šťastné. Ja to nemyslím v zlom, len si robím starosti či to je v norme. Dieťa je z rodiny. Podľa lekárky to je akurát a mohol by priberať kľudne aj viac.
Ale mama dieťaťa si robí tiež starosti lebo na internete čítala že....
Takže ja to naozaj nemyslím nejak zle, že teraz sa starám do druhých.
Áno je..
je to normalne a uplne individualne. ale tiez by ma zaujimalo, preco ta to tak velmi trapi, ked nejde o tvoje dieta? asi by som to neriesila, vsak ma hadam matku alebo nema?
Ano, je to uplne normalne. Obe deti take mam. Ked boli babatka, tak priberali raketovym tempom. Dnes ma starsi 5 rokov a je to normalne stihle dieta. Ked sa vytiahli do vysky, tak schudli.
@beata_k ďakujem za normálnu odpoveď. 😊
@stanik_67 ako som už písala, ja to nemyslím v zlom. Nikdy by som si nedovolila riešiť takto cudzie dieťa. Chcela som vedieť názory skúsených žien. Keďže mama dieťaťa si robí tiež starosti, lebo podľa niektorých článkov je to už veľa. Chcela zmeniť lekárku, lebo podľa lekárky je to v poriadku ale ona sa stým názorom nestotožňuje.
Ale ako vidím, tu si všetky beriete všetko tak k srdcu, ste uštipačné a niektoré aj hnusné (česť výnimke). A pritom som chcela vedieť len normálny názor či skúsenosť.
pozri kazde dieta je ine, dolezite je ako postupuje krivka. Aj v tej istej rodine mozu byt dve deti totalne rozne. Toto je len absolutna hodnota, nic viac. Mohla by som Ti napisat, ze tolko vazilo moje 2 rocne dieta s porodnou hmotnostou > 4kg... ale zase zalezi od vela veci, moje zacalo chodit v 9m a tam sa vaha zvycajne zastavi mozu deticky dokonca aj schudnut.... Mamicka si moze pozriet krivku ako pokracuje a ci je v tom istom kuloare...
Priemerná hmotnosť 8-mesačného dieťaťa sa pohybuje medzi 7,4 a 9 kg. Najmenší môže vážiť 6,2 kg a najsilnejší 10 kg.
tak to bude taký malý medvedík... ale vážne, môj syn bol tiež taký medvedík, presnú váhu si už nepamätám, ale keď sa ako 6-mesačný začal stavať na 4 a následne štvornožkovať, už priberal oveľa menej. Keď mal vyše roka, už by nikto nepovedal, že je tučný a vyrástol z neho normálne štíhly mladý muž
Zo srandy som vyhrabala tabulky mojich deti, oba udaje su v case ked mali cca 4 mesiace
Teraz len dodam ze v 4 mesiacoch mali teda 8kg a aktualne maju skoro 4 roky a 16 kg(cize len zdvijnasobil vahu od 4 mesiacov) a mladsi ma 2 roky a 12kg.
Obe deti boli kojene a mali sialeny narast vahy do pol roka potom to uz slo pomaly ako vidis.
je to troška veľa... v 6 mes. má dieťa svoju pôrodnú váhu zdvojnásobiť..
Tiež si myslím, že je to v poriadku. Syn mal pôrodnú váhu rovné 4 kg a prvý polrok priberal po 1kg každý mesiac, čiže tiež 8 kg v 4 mesiacoch, radny pampúch bol. Bol prakticky od narodenia na UM. Dnes to je krásny štíhly druháčik.
Moja 4,5 mesacna ma tiez malicko cez 8 kilo, pediatricka nas akurat pochvalila.
Moj ma 4 mesiace a 8kilov 🤷♀️neriesim to je to stastne a spokojne babatko a ani ma nenapadlo citat co to moze znamenat … a na pohlad nieje tucny 🤷♀️
Ahoj, je ešte malý, nehýbe sa toľko. Môj mal tiež toľko, pôrodná váha 4 kg. Teraz má 2 roky a ledva 13 kg. Od 6 mesiacov sa plazil, skoro štvronožokoval, od 10 chodí. Po tom bacuľatom buckovi ani chýru ani slychu. Ak nie sú iné problémy, tak podľa mňa je to pohoda. Inak ja som mala prvorodenú na spodnej hranici, tá mala 6800 g v 10 mesiacoch. V roku asi 8 kíl. Obidvaja kojení a zdraví. 😉
Ja som sa minule zakecala s jednym taťuldom v parku. Nas menší ma 11 mesiacov a asi 10 kg max. Jeho mala stvornozkovala, sedela sama , chytila ho za kolena a postavila sa. Ze ma 6 mesiacov, 12 kg, len kojena 😁 takže áno je to u takychto mini ôk. U kamoskinej malej to iste, len kojena a bublinka. Všetko ôk, nebojte.
pozri ak by to nebolo v norme? co by ste robili? dali babatko na dietu? je to uplne v poriadku.
Úplne normálne.
Moja ma 4,5mesiaca. Rovnych 8kg. Porodna vaha bola 3350. Ale teda dojčena. Surodenci boli od nej ešte vačši 😂 a teraz su to “šparatka”.
ano dieta mesacne moze aj kilo pribrat.
Aj moj mal v 4 mesiacoch cca 8. Ale v 6-7 mesiacoch zacal stvornozkovat, a odvtedy skoro vobec nepribera. Ma rok a 10kg. Vkuse v pohybe.

Nie je to tvoje dieťa = nie je to tvoja starosť