Je normálne, že je 5-mesačné dieťa pokojné?
Ahojte vsade citam ako by mali 5 mesacne sa pretacat byt take ..žive.. moja je kde ma polozis tam budem na bok sa da len na makkej podlozke inak rozčapene ruky aj nohy .. zeby ich dvihala to malokedy .. tak mam trosku obavy
A ano spomeniem to dr ale tam ideme az o mesiac a este ani neblaboce :(
@pribinak dakujem
Náš bol taký "pohodlný" ale tak my sme chodili cvičiť. Dávať častejšie na zem, keď to nepomôže navštívila by som fyzio. My sme cvičili vojtovku od 3 mesiaca a pomohla.
Buď rada že máš kľudné dieťa 😂
A co robi cely den? Hra sa s hrackami
? Ci iba lezi, ked pises ze ruky nohy nedviha.
@zaphyra akoze aj sa hra ale myslelamsom tak ze ked vidi na boku hracku tak by sa mohla načahovat za nou ale ona len kuka po nej alebo zacne mrncat ze ju nechyti aj ju motivujem ale nic
Moja sa zacala pretacat ako 5mesacna z chrbatika na brusko, zacinala pomaličky pivotovat a dvihat s ana vystrete ruky, a to teda nebola z rychlika, chodili sme na rehabky od 4 mesiacov. Ja by som zbehla k fyzio, za to nic nedas, mozno ma iba oslabene svalstvo a dostanete par cvikov na posilnenie. Na brusko ju davas?
Neviem no, deti sa nemajú porovnávať, ale keď si spomeniem na môjho 5 mesačného, tak ten už lozil po byte kade tade. Ale on začal všetko robiť skôr.. Dávaj ju na tvrdé, nejakú podložku, do mäkkého sa nevie zaprieť. Určite to spomeň dr a skus ist k fyzio. Možno máš doma len pohodlnejšie dieťa, kamoška tak mala malú. Kde ju dala tam bola. A v siedmich mesiacoch zacala zo dňa na deň štvornožkovať, sadla si a aj sa postavila pri nábytku. V priebehu toho mesiaca. Ale za to, že pôjdeš k fyzio nič nedáš. Držím palce 🙂
Ja by som bola celkom aj rada🙄😭🤣 moja bude mať teraz 6 a od 3 sa pretaca a už je aj na 4 a robí to nonstop 🤦
Najskôr by som si ešte raz overila čo má v koľkých mesiacoch dieťa vedieť - teda aj ten pohyb v koľkých mes ho má dieťa zmaknut. Na základe uvedeného by som zisťovala hoc aj googlit ako namotivovať dieťa k pohybu, skúšala by som rôzne vhodné možnosti - dala by som si čas napr týždeň pracovať s drobcom a motivovat ho rôzne počas toho týždna a potom keby neslo a stále je divný pocit riešila by som pediatricku.
Ak by vaša nemala záujem riešiť a máte stále divny pocit hľadajte cestu čo ďalej- či nejaké cvičenie alebo možno vyšetrenie inou pediatrickou (neviem či sa dá). Držím palce 🥰
Dobrý deň, ako ste na tom s bábätkom? Ja mam tiež veľmi kľudne 5 mesacne babo...rozbehlo sa to vase? Ďakujem
@inka789 dobry joooj jasne rozbehla sa uz riadne 😂😂😂
Tak to je super...moja je presne taká, ako ste písali o vašej. Kedy sa vám začala otáčať na brusko ? Celkovo už tak rozbehla ? Začínam trosku stresovať:(
@inka789 v 7 mesiaci sa zacala aktivne pretacat inak este nestornozkuje ani neplazi len sa toci okolo
A vydavala v 5 mesiacoch nejake zvuky (okrem placu)? Zacala uz blabotat?
@eli60 ona malokedy plakala a Ano bľabotala
Zacala blabotat (mama, dada a pod) az 7 mesiacoch alebo uz 5 mesiacoch, lebo v uvode si pisala ze neblaboce... diky
Zacala blabotat (mama, dada a pod) az 7 mesiacoch alebo uz 5 mesiacoch, lebo v uvode si pisala ze neblaboce... diky
@eli60 mama povie sem tam tata dada este nie .. ma svoju hatlaninu
Kazde babetko je ine.starsia bola taka do 10n lezala v hlbokom kociku kde som ju nechala tam som ju nasla v ohradke tichucko s dvoma hrackami.. mladsia je oproti nej motorova mys..
Babetko davaj co najviac na zem a hracky okolo do stran pri kazdom prebalovani ho pretacaj z chrbatika na brusko striedaj strany.. pripadne skus pozriet nejake aktivity s bavetkami vo vasom okoli baby balance je vyborny lektorky krasne ukazu manipulaciu s babetkom ako ho podporit v motorickom vyvine šikme sedy a stvornozkovanie postupne vstavanie a samostatna chodza.hravo a zabavne.

Dieťa by malo byt na tvrdej podložke, napr na zem daj deku. Aby sa rukami a nožičkami malo o čo pevne zaprieť