Je odsávačka hlienov pripojená na vysávač bezpečná pre deti?
Alebo si mam radsej kupit klasiku???? poradte mi prosim!!!! dakujem maminky! 😉
Ahoj, my máme aj takú ručnú, čo ešte kedysi bývali a máme aj na vysávač a neviem si tú vysávačovú vynachváliť...perfektne vysaje všetky soplíky, bezbolestne a bez toho, aby som sa bála, že malej poraním noštek iným spôsobom čistenia nosíka...tiež som to skúšala na sebe, ale to je len jemný ťah, neublíži to ani novorodencovi...pri odsávačke je aj návod, čo a ako, takže nie je sa čoho báť 😉 a odporúčam pred vysatím soplíkov väčším bábätkám vstreknúť a malinkým len vytrieť noštek vatovou tyčinou namočenou v roztoku morskej soli (Stérimar, Quixx, Mar), potom idú soplíky von ako po masle 😀 Okrem toho, sliznica nie je potom taká vysušená a dieťatko aj lepšie odoláva bacilom...Ja to u mojej praktizujem každý večer od narodenia, už to máme taký večerný rituál...🙂
ahojte viete mi poradit ako vyzera ta nasadka na vysavac? chcela by som kupit tycovy len neviem ci mi na to bude pasovat ta odsavacka hlienov.. su tie nasadky rozne alebo su len na klasicke vysavace take okruhle?
velmi pekne dakujem !
a rovno vas poprosim aj o znacku odsavacky na vysavac ktora je naj🙂
http://www.mimibazar.sk/foto.php?id=823341 tento model mame my...tu ho nejaka mamicka predava je to podla mna uplne bezpecne dietatko neciti bolest len mu je to neprijemne..preto place ale skusala som na najvyssi vykon na sebe a nic takze mozog to z nasi ratolesti nevytiahne..a mozete to bezne pouzivat ak maju soplik..samozrejme najprv treba zvlhcit a nakvapkat po jednej az dvoch kvapkach izotomickeho roztoku..napriklad libear a nasledne odsat, je to boj ale stoji to zato aby dieta mohlo volne dychat nostekom 😉
ja som spokojna... ozaj obycajna nevytiahne tolke sopliky ako ta na vysavac.. samozrejme je dobre ked aj pred a aj po sa sliznica babatka zvlhy fyzyologyckym roztokom NaCl 😉
ano je. Od 3 mesiaca odsavame len s ňou.. ( to sme mali prvykrat sopliky) Pred odsávaním si vždy strekneme do nošteka napr. Physiomer baby chvíľku počkáme a potom odsávame.. Krasne povyťahuje aj hlieniky ťażko dostupné.Čo sa tyka frekvencie odsávania,. tak to nepreháňam,aby som sliznicu príliš nenamáhala. Maximum za deň je 5-6 x, zaleži ako sa malinkej dýcha a pod. Za inu by som nemenila 🙂
ja som mala aj pri prvom aj teraz pri druhom iba klasickú odsávačku-hadičkovú a nemala som problémy odsať, hoci prvý syn bol po pôrode silne zahlienený. Strávili sme kvôli tomu v nemocnici dva týždne a tam mu odsávali s odsávačkou pripojenou na akýsi centrálny vysávač....ale len raz denne. Sestričky ma upozorňovali, že sa tým môže aj ublížiť, ak by sa to robilo častejšie. Ja som nad odsávačkou pripojenou na vysávač preto ani nikdy neuvažovala. Neviem si ani dosť dobre predstaviť, žeby som hlavne po nociach púšťala vysávač a dieťatko tak stresovala hlukom vysávača... No a moja malá sa bojí vysávača, takže ďalší dôvod, prečo ja hovorím nie..
ja nenecham dopustit na tuto odsavacku... maly pri nej ani neplace, na rozdiel od tej klasickej manualnej, pri tej vzdy vresti, akoby ho zabijali... a na vysavac je omnoho lepsia, rychlejsie odsaje sopliky a hlavne lepsie ich vysaje...
Syn máva soplíky skoro stále. Najprv sme mali ústnu odsávačku a to bolo o ničom. Nosík mal plný soplíkov a nemohl ani papať a v noci ani spávať. Potom sme kúpili odsávačku na vysávač a máme pokoj. Jasné že dieťa to rado nemá, ale musí to nejako vydržať. A tým, že sa mu ten soplík vysáva, tak sa rýchlejšie noštek vylieči.
Najlepsia odsavacka soplikov je na vysavac.Nedam na nu dopustit 😉
Nebezpečná zrejme nebude. Ale mne sa zdala nepraktická. Aby som zakaždým kvôli odsatiu soplíkov vyťahovala vysávač. Napr., keď bola malá chorá a odsávala som jej soplíky aj v noci. Takto to bolo tiché (používam úplnú klasiku, kde sa ťahá ústami a druhá hadička je v nose, medzitým samozrejme nádobka!), sekundy nepríjemné a ihneď spala. A dýchala voľne.
A vysávač ju prvých 5 mesiacov uspával. Potom sa ho začala báť. teraz už vysáva sama, tak sa nebojí.
Dnes už aktívne fúka do vreckovky, ale pokiaľ má nádchu, odsávam. 😀
som rovnakeho nazoru ako @katka3012.. nedam na nu dopustit.. a je mi jedno, ze pustam vysavac aj v noci.. ak je mala chora a ma jej to pomoct,tak ho pustim kedykolvek..
par tyzdnov po narodeni som pouzivala klasicku ustnu hadickovu, teraz som si zadovazila taku tu na vysavac, podla mna je super, len skoda, ze moja mala sa boji vysavaca 😢
Aj my máme na vysávač, tá je najlepšia... a keď bola maličká a hlavne v noci, riešila som to tak, že som odsávačku nepripojila na vysávač, ale na moje ústa a pár krát som potiahla jemne do seba.. Super a bez hluku vysávača, takže malá spala pokojne ďalej.
ano je perfekna a asi najucinnejsia 😉
ano..je uplne super a nic nam nepomoze lepsie,ako ona.. 🙂
bezpecna je, ved si to niekedy vyskusaj...ale ten hluk dieta totalne vylaka. maly mal hystericky plac, ked sme to skusali. potom sme ju pouzivali ako klasicku a tahali s nou sopliky ustami.
určite je,malý ešte len počul zvuk vysávača,hneď stíchol a čakal 😉
moc super vynalez na Nobelovu cenu,pouzivam ji od narozeni pri posledni dcerce a dnes ma 2,5 roku a uz se sama odsaje,jen ji zapnu vysavac,ona si drzi odsavacku u nosiku 😵
najlepsia odsavacka je prave ta na vysavac 😉 bezpecna a najefektivnejsia metoda vyberania hlienov
Baby mam dilemu. Na nasom vysavacu sa neda regulovat vykon. Mam len tlacidlo na vypnutie a zapnutie. Co teraz? Mam aj ustnu odsavacku no moj tah je o nicom a nic neviem z nosteka dostat von...
@zuzanka99 no ak máš bábätko tak neodsavaj s týmto vysávačom..nemáš s kým vymeniť kým je dieťatko soplave? S maminu, babku, sestru alebo tak..alebo buď kúpiť, alebo s ústnou ale to ja by som nemohla mne sa hlava vždy točila z toho..

rajeca1 cajik rooibos ma vela vitamonov a je super pre tehotne a dojciace zeny .ja pijem len to a aj malemu to davam.ked am boli hrdlo tak denne aj 5salok vypijem a na druhy den mi uz nic nieje