Je pri MMR očkovaní najhoršia vakcína ?
Ahojte mamičky je pravda že MMR je asi najhoršia vakcína že má veľmi veľa nežiaducich účinkov??
@zuzap33 Nie, nemáš pravdu. Prestalo sa TBC očkovať uplne kvoli niečomu inemu.
Deti dostavali vo velkom z tejto vakciny tuberkulozu lymfatickych uzlin a z casu na cas sa to zmenilo na rakovinu . ekzemy po tejto vakcine sli ako na beziacom pase.
Zaroven tato vakcina nebola proti plucnej - najrozsirenejsej forme TBC , ale na extra zriedkave - kostnu a mozgovu. (ktore zhruba "neexistuju" v ramci SK)
@ptmt1011 odveci?co odveci ze si daj urobit geneticke test y a na zaklade tych az neockuj???zdrave deti by mali byt zaockovane.A preto je tuvta moznost ak so strachprd.Ale nie bezdovodne sa neockovat,lebo si kdesi citala ze ktosi zvockovania dostal cukrovku;)
@evittam je to dost komplikovane.. .vies preco sa riesia len deti- lebo tie dane choroby, ked kosia, tak kosia hlavne deti. Naopak, deti dane choroby zvladaju najlahsie- preziju iba jedinci s velmi silnou imunitou, a v dnesnej dobe s dobrym zdravotnym poistenim aj taki s priemernou imunitou.
A teda neviem ako na sk v poslednych rokoch, ale v eu su poziadavky na osoby pracujuce v detskych zariadeniach, aby boli ockovane (a zvacsa sa ockovaci preukaz vyzaduje, t.j. musis predlozit zamestnavatelovi). Ti, ktori nemozu, tam su individualne riesenia. A zase do rocnika 60-65, kedy neboli povinne ockovania, tak mame tu jedincov s velmi dobrou imunitou, ktori jasenie danych chorob prezili (tzv. Darwinovsky vyber). Preto sa neriesi ich ockovanie. A mladsie osoby sa riesia tiez, i ked nie povinne ako u deti. Ale lekar ti kazdych 10 rokov "pripomenie" ockovanie, a je na tebe, ci sa das, alebo nie. V celku zhrnute, zatial je ta kolektivna imunita natolko postacujuca, ze dane viry sa nerozmahaju az tak. Ak klesne, to len bude znova fasa umrtnost obyvatelstva....
deti nemali absolutne ziadnu reakciu. takze hlavne necitat blbosti na nete.
VIETE, ČO JE TO KOLEKTÍVNA IMUNITA? 🤔⬇️
Individuálny význam očkovania spočíva v ochrane jednotlivca navodením imunologickej ochrany. Očkuje sa proti takým baktériám a vírusom, proti ktorým sa imunitný systém vie naučiť brániť. Zvyšuje sa tak počet imúnnych osôb v populácií a v prípade, že je imúnna dostatočne veľká časť populácie, stáva sa prenos tohto ochorenia z človeka na človeka veľmi nepravdepodobným. Takýto stav odolnosti populácie sa nazýva kolektívna imunita.
Možno si poviete, že nemusíte dať svoje deti zaočkovať a spoľahnete sa na to, že pred ochorením ich ochráni kolektívna imunita. Tento prístup k očkovaniu je však veľmi riskantný, nakoľko ak počet nezaočkovaných detí vzrastie, ochrana kolektívnou imunitou nebude ďalej fungovať. Navyše, ak chcete čerpať výhody z kolektívneho očkovania bez toho, aby ste sa na ňom podieľali, je to nielen nezodpovedné, ale aj sebecké. Vo viacerých európskych krajinách sa vyskytujú epidémie osýpok práve vďaka nízkej zaočkovanosti.
Mnohé deti nemôžu byť zaočkované z objektívnych dôvodov – či už to sú imunitné problémy, alebo môžu byť alergické na niektoré zložky dostupných vakcín. Tieto deti sú pred chorobou chránené výlučne kolektívnou imunitou.
Ďalším problémom sú komunity dobrovoľne nezaočkovaných. Dobrovoľne nezaočkované osoby nie sú rovnomerne rozmiestnené v spoločnosti ale majú tendenciu sa zoskupovať a žiť v jednej lokalite či komunite. Tak vznikajú tzv. vakcinačné diery. V týchto oblastiach môže vypuknúť lokálna epidémia. Ako príklad si môžeme spomenúť epidémiu osýpok z prelomu rokov 2001 a 2002 ktorá vypukla v Bavorsku a ochorelo až 1656 nezaočkovaných detí. Táto epidémia vypukla v antropozofickej škole, ktorej učenie odmieta vakcináciu.
@zuzap33 Juj no ja keď chodim do lekárne tak tam chudáci starí ľudia placu aké sú lieky drahe ako stále zdražujú a že pomaly si ich nebudú môcť ani dovoliť z ich dôchodku 😓A teda majú lieky na predpis lieky nie sú lacná záležitosť stojia veľa a pomaly jedine čo ti preplatia keď ideš s dieťaťom sú atb na ktoré sa dopláca plus ty sama musis kupit sirup na kašeľ sprej do nosa probiotika tabletky na teplotu atd takze ak máš tri deti a sú choré ja nemam pocit že je to lacné práveže na liekoch a chorých sa zarába najlepsie a keď je niekto vazne chorý tak sa tobia zbierky aby mali peniaze atd ved len modré z neba keď pozrieš ako pomaly nechcu nic preplácať ľudia sa zadlžujú aby svojim blizskym pomohli je to smutne 😓
@basska11 ano ,pocuvam to aj ja od mamy. Bude to teraz zniet ako cierny humor,ale kedze na SK to je ako to je a pomaly im asi dojdu peniaze aj na dochodky, tak sa robi takyto "selektivny vyber"😁 aby sa ludia nedozili vysokeho veku, aby usetrili na vyplacani dohodkov.
Vakciny su len kvapka v mori,co sa tyka financovania, lieky su na prvom mieste a to celosvetovo.
Jednoduché zhrnutie, sú tam aj slovenské titulky
@ptmt1011 ja som sa nepýtala či očkovať máme za sebou 3 očk, ale o MMR som sa pýtala
@basska11 ak si pozorne citala moj prispevok, tak netvrdim, ze dieta nemoze ochoriet, ale to, ze som urobila vsetko pre to, aby som pravdepodobnost znizila. A ano suhlasim, ze ak ma dieta znizenu imunitu, pripadne doktor priamo neodporuci ockovanie, kvoli komplikaciam, tak samozrejme treba ockovanie odlozit, pripadne neockovat. Zial, ludia, ktory vacsinou reaguju proti ockovaniu, nedali ockovat lebo hlupo veria nejakym publikovanym nezmyslom a nie z dovodu, ze to lekar neodporucit...
Inak, sama som pri druhom davala ockovanie odlozit (dokonca aj 2x), ale nikdy som nezvazovala, ze to urobit nedam...
@vevesh hmm ja mam predcasniatko a dr ho ockovala ako keby bolo v termine narodené proste len ockovat a nic iné ju nezaujímalo mam tri deti prvé DVe ockovane ale to čo malo tretie po prvej dávke neprajem nikomu a priste som ja Sama rozhodla že ju ockovat už nedam dokonca na neurologii keď ešte nechodila prvé čo bolo či je ockovana 💁Preco ????preco sa má na to pýtala neurologicka ktorá s ockovanim nic nemá
@basska11 prepac, a kde si bola pri prvom ockovani ty?!?ak si nesuhlasila uz pri prvom ockovani, tak preco si dala zaockovat? A ci je dieta ockovane je v nemocnici ci inych ambulanciach normalna otazka- v pripade nakazy, prenosu , atd. aby vedeli ako reagovat. Netreba za tym hladat nic viac, nic menej...mne musia tiez zamestnanci predlozit ockovaci preukaz, takisto v dalsich x povolovaniach. Je to viac menej povinna otazka v pracovno-socialnom styku...
@zuzka1117 chcem sa spýtať, nezainteresovane, prečo by niekto chcel brániť "očkovaniu", logicky, kto má z toho úžitok? Uviedla si tam mená lekárov, ktorým boli odobraté tituly, čo teda mali z toho oni, že napísali a šírili takúto paniku? Kto z toho ťažil? Lebo keď zaočkuješ ok, poisťovňa platí, firmy majú peniaze. Ale keď neplatíš, nikam peniaze nejdu, žiadny úžitok, žiadny zisk, max pokuta štátu, ale logicky mi to nedáva zmysel...

@evittam za socializmu sa ockovalo povinne, tak to sa báť nemusíš. Dostala sa predvolanka na tbc, školské lekárky prišli do školy a deti brali podľa rokov zaradom jak na páse ani rodičia pri tom neboli. To len tí dnešní špekulujú