Je pri MMR očkovaní najhoršia vakcína ?
Ahojte mamičky je pravda že MMR je asi najhoršia vakcína že má veľmi veľa nežiaducich účinkov??
@ptmt1011 tiez mi uz ide na nervy bio matka . Nic ine nevedia argumentovat. Kojis? Salena bio matka! Dieta chodi na boso? Salena bio matka. Kupujes nedajboze BIO potraviny? Salena bio matka. Co nedavas malej kilo cukru denne. Nebud jak bio matka. Nedajboze sa rozhodnes neockovat tak to konec.
Z
@lauritkatesty klamú tí, ktorí šíria vedome paniku a strašia osýpkami 😈 Tak ako @ptmt1011 píše, ešte pár rokov dozadu to bolo úplne normálne detské ochorenie, tak isto brané ako ovčie kiahne. Nik nikoho nestrašil, práve naopak - ak si prečítaš všetku dostupnú literatúru pár rokov dozadu, osýpkam sa venovala minimálna pozornosť - pár viet a rád mamičkám, čo a ako robiť, keď ich dieťa dostane. Detto mumps. Čierny kašeľ. Nik netvrdí, a ani vtedy netvrdil, že tie choroby sú bez rizika, ale rozdiel je v tom, že dnes sa z týchto chorôb robí neskutočný strašiak. Lebo strach dokáže aj nemožné...Ale skúsil sa niekto zamyslieť nad tým, že SÚ TO DETSKÉ CHOROBY? Prečo asi??? Pretože vtedy ich ľudský organizmus znáša a zvláda najlepšie. Ideálny príklad ovčie kiahne. Kedy je priebeh miernejší a pohodovejší? V detstve či keď ich lapne dospelý? Každý, kto sa čo len trošilinku orientuje v pediatrii, vie odpoveď. Takže umelo zabránim dieťaťu dostať chorobu ...skvelé. A čo potom? Neexistuje vakcína, ktorá by mala doživotnú účinnosť. Sú preočkovania. Ako vieš, kedy na ne treba ísť, ako vieš, že sa Ti vytvorili protilátky a koľko? Máme úžasný očko kalendár, ale NIKTO nezisťuje, či už treba preočkovať alebo nie. Niekto ani po 3 dávkach protilátky nezíska....Niekomu imunita zamaká a vytvorí si ich už po prvej. U niekoho vydržia 5 rokov, u iného 20. Takže pokojne si očkované "dieťa" behá po svete a verí, že je všetko ok....že je očkované. Ups! Napriek tomu, že dodržiava očko kalendár, dostane tie hrôzostrašné osýpky. Ako to je len možné???? Odpoveď snáď písať netreba....ale to "dieťa" má už 34 rokov. Nedajbože, je tehotné. A s prepáčením, je v r...... . Potom sa poďakuje mamičke. Tej, ktorá by bola voľakedy schopná každú neočko matku zaškrtiť hoc aj vlastnými rukami....len aby chránila svoje dieťa. Ochráni možno dieťa...ale či to skutočne bolo správne rozhodnutie, ukáže až čas. Na SK sa proti osýpkam očkuje od r. 1969. Cca môj ročník. Žiaden zo starých rodičov (cca 50 rokov a viac) súčasných detí očkovaný proti osýpkam nie je. Možno len "tí šikovnejší". Som zvedavá, či tí zástanci očkovania, takto nenávidia aj svojich vlastných rodičov, ktorí na mnohé choroby, proti ktorým sa očkuje dnes, proste očkovaní nemohli byť - vakcíny na SK vtedy ešte neboli povinné. Či sa s nimi prestali stretávať, či im zakázali chodiť hromadnou dopravou, zúčastňovať sa kolektívnych akcií...Sú však rovnako "nebezpeční" ako súčasné neočko deti. Možno ešte viac, keďže ich organizmus s najväčšou pravdepodobnosťou to ochorenie vzhľadom na ich vek tak jednoducho neporazí :(
@evittam vies co ma uplne prekvapuje. Kolko ockovanych dpstane chorobu napriek ockovaniu. Kolko ockovanych nakazi dalej (ockovanych ak neockovanych) .. nejak mi to mozog nebere.
Ano je kopa vakcinovanych deti co je zdravych (zatial) ale nikto nehovori o tych co maju nejake poskodenie / nedajboze smrt z vakciny. O tom sa nepise.nikde. aj moja mala velmi zlu reakciu po prvej (bohuzial som bola dotlacena do toho) a potom kazdy ruky prec. Ja nic ja muzikant.
@lavender273 Mňa to neprekvapuje.
Tiez som zvazovala ockovanie z kazdej strany a z MMR som mala najvacsi strach, no paradoxne ho zvladla najlepsie, ani teplota, nic. Ockovanie mame. Moja skusenost... raz ma trapil kasel a po vysetreni verdikt znel cierny kasel. Ako vieme pre deti nebezpecny. Neviem co by som robila keby neockujem a koli mne by ochorela. Jeden nikdy nevie z cim sa stretne.
Pre niekoho áno pre niekoho nie.
@tahivka vďaka takýmto postojom sa k nám začnú opäť vracať choroby, ktoré dnes už prakticky prestali existovať. Skús nechať tieto záležitosti na niekoho, kto je fundovanejsi v tomto obore. Len keď prídu problémy, hneď sa uteká do nemocnice, že preboha robte niečo a zachráňte mi dieťa
Syn dostal prve ockovanie (hexavakcinu) az po prvych narodeninach a po tom, co spravil prve samostatne kroky. Ockovanie sme odkladali kvoli neurologickym problemom, taktiez oslabenej imunite a alergiam. Robila som to vsetko po porade s niekolkymi odbornikmi (nie zenskymi na koniku a radami typu jedna baba povedala).
Po kazdej davke hexavakciny mal syn dva dni horucku a zvracal. Z mmr, z ktoreho som mala najvacsie obavy, aj kvoli reakciam na predchadzajuce ockovania a jeho zdravotny stav, paradoxne, nemal nic. Ani len zvysenu teplotu, ani bolestivu nozku, naozaj nic. A to mi lekarka navrhla, ze vzhladom na jeho zdravotne problemy je ochotna mi napisat papier o tom, ze nemusi byt ockovany.
Ockovanie je vzdy hop alebo trop. Ako s kazdym liekom. Staci, ze si vezmes blby paralen pri nejakych zlych okolnostiach a telo moze na to nejako negativne zareagovat.
Ak mas z ockovania obavy, rad sa s odbornikmi, najlepsie s viacerymi nezavisle od seba, nie so zenami na forach.
@lauritkatesty pekne zhrnute. Suhlas
Aj mumps je v pohode? Sposobuje len neplodnost..... a potom IFV a podobne, ved pohoda..... a co rubeola? Ak ochorie neockovana matka porodi tazko postihnute dieta... tetanus?
Btw, riesi sa tu ockovanie a nie je tu prevenar... to konik uz nic negarantuje? 😀
@zuzap33 prepáč, ale tu je podstatný rozdiel v očkovaní a jedení tabletiek či jedla, ktoré v tejto dobe je aké je. To jedlo ti nikto nepchá rovno do žily.
Taktiež označovať neočkojúcich za Bio matky je z cesty.
Nieje nič príjemné zažiť tie nežiadúce účinky z vakcín na vlastných deťoch, na sebe alebo u dakoho z rodiny.
U nás sa vyskytla u jedného dievčatka epilepsia; u ďalšieho sa viackrát opakovalo, že z ničoho nič sa malá začala zvíjať akoby v kŕčoch, vyvracala očká a prestala dýchať, volala sa jej záchranka. Taktiež u mamy po očkovaní proti chrípke skončila na pľúcnom so zápalom pľúc......žeby len smola v rodine a podarilo sa nám 3x uloviť 1 z 1000 Hmm...
Každý nech si zváži sám čo dá urobiť so svojimi detičkami a so sebou, len odporúčam dačo si naštudovať o tom a aj keď budete očkovať nedajte sa lekárom presvedčiť, že očkovať sa môže, však má len soplíky...
Len taky malý postreh ohľadom šarlachu, čo je tiež detské ochorenie, ktoré je nebezpečnejšie alebo rovnako nebezpečne ako osýpky a tiež naň zomierajú ľudia, deti, ... prečo tu nemáme epidémie šarlachu? Proti nemu ockovanie neexistuje a deti občas i dospely sa nakazia... žiadna vakcina teda nevymietla šarlach, nezmizol ale ani sa nešíri ako epidémia, prečo?....ak nechcete, nemusíte odpovedať, stačí sa zamyslieť a pre seba si zodpovedať.
@diewcatqoo ako ste mali posunuté tie očkovania? a to MMR ste mali na koľko mesiacov?
Zeny STOP nechcem hádky pýtam sa na MMR ....
Je naivne si mysliet, ze vdaka ockovaniu chorobu vase dieta nemoze dostat....pozrite si oficialne statistiky na epis.sk od RUVZ, su tam ockovani aj neockovani jedinci....len taky postreh, odkedy sa ockuju pneumokoky od 2008, strojnasobil sa ich vyskyt, vsetky tie anginy, bronchitidy, zapaly usi, laryngitidy, zapaly pluc sa kazdym rokom zvysuju
Neboj sa , podľa mňa sa vytvorilo okolo mmr zbytočne veľké haló kvôli tomu pseudovedcovi ktorý tvrdil že spôsobuje autizmus čo bolo niekoľkokrat vyvrátené. Napriklad môj syn nemal žiadnu reakciu, ani zvysenu teplotu, takže sa neboj, určite nie je takým strašiakom.

@ptmt1011 za mojej práci v nemocnici som videla deti, ktoré neboli žiaľ ockovane. Preto som taká múdra