Je priberanie novorodenca v poriadku?
Ahojte 12.02 som porodila mala varila 2530 gramov v nemonici ale zhodila nejakych 180/200gramov dnes je to 15dni co je mala na svete a dnes som ju doma varila a vazi 2675 gramov co Myslite je to v poriadku?
@freepalestine z nemonice nas pustili 15.02 mala 2378gramov a dnes 27.02 ma 2675gramov a termin mam 26.03
ked kojis mas huste mlieko pribera.
Tak ma stupajucu tendenciu, dokonca ti pribrala o cca 300 gramov odvtedy. Ja myslim, ze super
@balerina2025 nemam huste mlieko nekojim 😭
@reela ďakujem za odpoved
z UM moze pekne priberat. nebojsa, cakaj na poradnu. 🍀
@balerina2025 ďakujem ❤️
maminka, mala som stres ako ty, klud. 🙂 ❤
od toho su poradne, aby poradili.
UM ma vsetko, co dieta potrebuje
@balerina2025 ďakujem pekne som kludnejsia❤️❤️❤️
mne mala pomaly piberala, viem ci si asi prechadzas.🍀
Dietatko ti pekne pribera, pokracuj v tom, co robis, lebo to robis dobre 🙂
Neboj aj 1 kg to môže potom urobiť. Keď pôjdeš na kontrolu . Priberá podľa mňa úplne ok . Nestresuj sa važenim
A preco sa ti to nezda byt ok, akoze malo? Podla mna uplne v poriadku.
tiez si myslim ok.
od narodenia ma vahu vyssiu o 145g, ale kedze schudlo, tak ma v zasade od schudnutia najmenej + 325g co je ok.
Pozor, vážiť by si mala stále na rovnakej váhe. Čiže aj porovnania jednotlivých váh by mali byť z rovnakej váhy, ktorá bude stáť na rovnakom mieste, aby si vedela relevantný výsledok. Každá váha môže byť trochu ináč nakalibrovaná. Na toto nás upozorňovali už v nemocnici, že ak chce niekto sledovať prírastky na váhe, nemá sa držať váhy odváženej v nemocnici, ale dieťa si doma prevážiť na svojej váhe a následne na nej sledovať prírastky.
teraz pozeram, ze si pridala aj konretnu hmotnost pri prepusteni, co je okolo 300g+ a teda nepustili ta v den porodu, cize je to za menej ako 15dni.
novorodenec by mal priberat asi 200-250g za tyzden, ale teda ste len na zaciatku. estelen sa rozbiehate. moja dcera za 1m pribrala 700g, co je podobne tempo ako mate vy. neskor uz rpiberala aj 1kg, rpipadne aj trosku viac za mesiac.
@freepalestine dobre teda ďakujem 🍀
@anavixy mam prve babo tak zato som troska vystresovana ci to je vlastne v poriadku
@majamat ďakujem za odpoved❤️
@livuska124 ďakujem za radu ja som vahu kupila len vcera skrz jej vahy pri narodeni mne ani nepovedali v nemonici ze musim vazit ale chcela som vediet kolko uz ma priblizne
@majamat 🍀
Prave preto sa neodporuca zdrave dieta doma vazit, lebo sa tym mamicky uplne zbytocne stresuju. Obzvlast ked nie je dieta dojcene a teda uplne presne vies kolko papa a ci je to dostacujuce.
za mesiac by malo bábo pribrať 150 - 200 g/ týždeň
nad 200 g je už troška moc
menej ako 100 g je troška problém, ale už pribrať len 50 g/týždeň je málo - vtedy už lekár robí opatrenia...
moja dcéra nie že málo priberala, ale rovno chudla...
300g na 15d je ok, na mesiac by to bolo 600g, co je ok. Estelen zacinate.

Joj, nevar deti!!!
Do 10dni od narodenia by mali byt naspat na povodnej vahe, takze myslim, ze okay. Nemas kontrolu u dr v najblizsich dnoch?