Je sedenie vo W pozícii pre deti škodlivé?
Ahojte. 19 mesačný syn strašné často takto sedáva, stále upozorňujem, snažím sa napraviť že to nie je správne . Napraví si nohy a hneď je zase vo wecku. Čo prosím vás hrozí pri taktomto dlhodobom sedení? Alebo dajte prosím vás rady ako ho to odnaucit. On vie že to je nesprávne že si napraví hneď keď ho upozornim ale stále si tak sedava.
myslis slapy na zemi (päty nedviha) kolena od seba a sedi vo vzduchu? To je najprirodzenejsia poloha a uplne vyborna na chrbticu
Zapadny clovek nosenim opätkov (aj mini u muzov) tuto schopnost stracaju (skracuju sa achylovky) a nastupuju problemy s chrbtom co aziati nemaju
@martinmmartin v ktorom vesmíre je toto podobné na písmeno W?
myslis slapy na zemi (päty nedviha) kolena od seba a sedi vo vzduchu? To je najprirodzenejsia poloha a uplne vyborna na chrbticu
Zapadny clovek nosenim opätkov (aj mini u muzov) tuto schopnost stracaju (skracuju sa achylovky) a nastupuju problemy s chrbtom co aziati nemaju
@martinmmartin sed do W
@martinmmartin sed do W
@janai1 Aha oukay, beriem . To je ine , sorry
@martinmmartin v ktorom vesmíre je toto podobné na písmeno W?
@janai1 na tom obrazku, od stupaje pravej nohy cloveka v cervenej koseli chod hore po kolene a potom dolu po stehne ku rozkroku, ako ma cervenu koselu a zas hore po stehne druhej nohy a doku od kolena ku druhej stuoaji Je to w. Tiez som si chvilu myslel, ze mysli toto, ale to je hlboky drep a nie sed 😁
@janai1 na tom obrazku, od stupaje pravej nohy cloveka v cervenej koseli chod hore po kolene a potom dolu po stehne ku rozkroku, ako ma cervenu koselu a zas hore po stehne druhej nohy a doku od kolena ku druhej stuoaji Je to w. Tiez som si chvilu myslel, ze mysli toto, ale to je hlboky drep a nie sed 😁
@hellwant toto opísané nie je skôr M?
@hellwant 😂 tak ja neviem ale to je podľa mňa M a nie W
@martinmmartin zas by som uvaźoval ake maju skusenosti so zlatou žilou. Vies čo je 1 z faktorov, čo napomaha ZŽ, dlhe sedenie na zachode, tu je to ešte vyraznejšie. I keď hlavny faktor je strava a zapcha.
Moja ma 4 a stale tak rada sedava - automaticky sadne do w ak ide dole. Mala padnute clenky (stale mierne ma). A teda chodila som s nou na fyzio, cvicili sme cviky z vojtovky 3x do dna niekolko mesiacov, upravilo sa to vyrazne, ale do w sada stale. To su oslabene brusne svaly - len cvicit a cvicit.
@martinmmartin zas by som uvaźoval ake maju skusenosti so zlatou žilou. Vies čo je 1 z faktorov, čo napomaha ZŽ, dlhe sedenie na zachode, tu je to ešte vyraznejšie. I keď hlavny faktor je strava a zapcha.
@hellwant budem nesuhlasit . Zlata zila a problemy s chrbticou tiez prichadzaju ked cela vaha trupu tlaci na oblast kde sedis, na zachode nemas ani potom podporu okolo konecnika a ten tlak proste nevydrti casom - presne ako hovoris.
Vo "Vietnamskom podrepe" ( Saigon squat) mas celu vahu rozdelenu na stehna co funguju ako trojuholnik pri konstrukcii mostov cize tlak od hadza cosinusom po svalovine noh smerom do zeme a je to uplne najzdravsia poloha ked mas vsetko (chrbat a panvu) uplne odlahcene plus je to tiez najvyjhodnejsia poloha na vyprazdnovanie kedy je svalovina brusneho lisu najviac efektivna
@hellwant budem nesuhlasit . Zlata zila a problemy s chrbticou tiez prichadzaju ked cela vaha trupu tlaci na oblast kde sedis, na zachode nemas ani potom podporu okolo konecnika a ten tlak proste nevydrti casom - presne ako hovoris.
Vo "Vietnamskom podrepe" ( Saigon squat) mas celu vahu rozdelenu na stehna co funguju ako trojuholnik pri konstrukcii mostov cize tlak od hadza cosinusom po svalovine noh smerom do zeme a je to uplne najzdravsia poloha ked mas vsetko (chrbat a panvu) uplne odlahcene plus je to tiez najvyjhodnejsia poloha na vyprazdnovanie kedy je svalovina brusneho lisu najviac efektivna
@martinmmartin dik za info, lebo som našiel info, ze aj tak môže trochu ten podrep prispievať. Každopadne, ja tiež nedokazem ten podrep😪 idu mi nohy na spicky a to uz je zle asi na kolena.
@martinmmartin dik za info, lebo som našiel info, ze aj tak môže trochu ten podrep prispievať. Každopadne, ja tiež nedokazem ten podrep😪 idu mi nohy na spicky a to uz je zle asi na kolena.
@hellwant presne ako vsetci co dostali okolo 5 roku prve naozajstne topanky. Skratene slachy a problem do zivota 🙂
@hellwant presne ako vsetci co dostali okolo 5 roku prve naozajstne topanky. Skratene slachy a problem do zivota 🙂
@martinmmartin a ty ho daš? Ale aj aziati maju topanky, nebude to tym, ze napriek nim od mala ked to videli v rodine a okoli, tak si to osvojili a robili to aj v topankach a ta slacha im ostala natiahnuta spravne?
@martinmmartin a ty ho daš? Ale aj aziati maju topanky, nebude to tym, ze napriek nim od mala ked to videli v rodine a okoli, tak si to osvojili a robili to aj v topankach a ta slacha im ostala natiahnuta spravne?
@hellwant Nedam ale snazim (potom ma to prestane bavit) V tom podrepe travia deti cele hodiny kym nedostanu topanky . Aziati funguju na slapkach bez opätku (ale ano aj tu sa pomaly civilizacia presadzuje)
Dalsou zaujimavou kapitolou su v Rusku "Gopniki" . Byvaly (alebo aktualny) trestanci ktory tento podrep maju prikazpm lebo v Ruskych väzniciach celonarodbne nemozes byt alebo sediet na posteli okrem spanku . A potom im ten podrep uz zostane
Treba stale upozornovat. Je to zlozvyk.
Aj v skole ucitelky dbaju na to aby sedeli v tureckom sede.
@anonym_autor hypermobilita aj ja tak sedávam aj dcéra a obe máme skoliózu
K otazke - opravovat (to uz robis) a hlavne riesit problem, ktory je za tym (zrejme niekde oslabene svalstvo). Takze skocte k dobrej fyzio. (Viem aj odporucit, ale neviem odkial si.)
@anonym_autor naša tak vkuse ale ze vkuse sedela..stále sme upozornovali ako aj v jasliach a momentálne vo veku 3 rokov už tak našťastie nesedí 🙂 samo to prešlo tým nonstop upozornovanim