icon

Je správne strašiť deti skladom a ľuďmi?

23. apr 2024

Je podla vas normalne ked toto hovoria rodicia/stari rodicia svojim detom/vnucatam? Som predavacka a taketo variacie pocuvam dennodenne. Na prvy pohlad nevinna poznamka,ale to dieta sa potom skutocne boji - predavaciek,policajtov,smetiarov...Čo si o tom myslite?

Strana
z2
matullienka
23. apr 2024

@777januska777 prečo by malo byť prípustné strašenie detí cudzími ľuďmi? Potom sa čudujme keď ma dieťa problém prečo sa bojí osloviť náhodou cudzieho dospelého?

777januska777
23. apr 2024

@matullienka nevravím, ze malo byt prístupné, ide skôr o to, ze možno to bola pre tých rodičov posledná vec aká zabrala. Nevieme aké to dieťa je a ak ten rodič potreboval ísť do obchodu a nakúpiť a nechcel aby to dieta rozbilo zatiaľ pol obchodu? A prečo by dieťa malo problém osloviť dospelého kvôli nejakému strašeniu deti v obchode? Moje deti nestraším dospelými a predsa neoslovia cudzích dospelých a to u mňa skôr beriem ako dobrú vec a nie problém.

matullienka
23. apr 2024

@777januska777 tak v prípade, že sa niečo stane a dieťa bude potrebovať pomoc môže to byť aj na škodu. Bola som svedkom ako mamička naložila staršie dieťa do trolejbusu a išla naložiť kočík s bábätkom a dvere sa zatvorili a ona ostala aj s bábätkom na zastávke.

777januska777
23. apr 2024

@matullienka môže to byť na škodu, ale napríklad v tomto konkrétnom prípade aký opisuješ, tak verím, že to vidia aj ľudia okolo a budu iniciatívne reagovať, keďže dieta je vždy dieťa a v kritickej situácii nemusí reagovať správne a možnosť osloviť o pomoc dospelého nemusí byť to co dieťaťu prvé napadne.

autor
23. apr 2024

@777januska777 nikto nechce od rodicov aby boli super bezchybni a jednali vzdy tiptop montessori,nie vzdy maju na to kapacitu,rozpolozenie,cas...ale tak uz som si myslela,ze strasenie typu - zoberu ta kožkari,smetiari,čert mame davno za sebou. Mylila som sa.

jakubrianka
23. apr 2024

Môj syn mal vonka zachvat vzdoru, únavy a choroby v jednom a mladá pani sa pristavila pri ňom a vraví mu že keď bude ďalej plakať, že ona si ho zoberie so sebou. Samozrejme že som hneď musela vysvetľovať ku všetkému dieťaťu, že si ho mama nedá nikomu a nik si ho urcite nikdy nezoberie.
Náš sused keď napadol konečne prvý sneh povedal malému hrubým hlasom, že nech si sneh z pred ich domu neberie že oni nič potom nebudú mať potom. Malý začal tak ľútostivo plakať, až mi ho bolo ľúto.

Nerozumiem, keď si dospeli ľudia hoc aj s minimálnym IQ a EQ nevedia uvedomiť, že aj s blbou poznámkou vedia dieťaťu ublížiť.

paciko9
24. apr 2024

Baby ja som to raz skusila,vobec ma nerespektivala behala,vsetko chytala do ruk. Myslite,ze to s nou heclo? Ani trochu🤣. Ked som jej povedala, ze aha tam je policajt, a zoberie ta. Odpoved: Ja maminu pocuvam,a ty si moj kamarat, stale mi trubite, ked vam mavam. Aj policajt aj ja sme vybuchli smiechom. 🤣🤣🤣 Ale doktorov sa ozaj boji, kazde 3 mesiace jej beru krv, tak ma traumu. Nasa velmi dobra znama je sestricka, raz sme ju stretli v rovnosate, bala sa jej. Teraz ked ju stretneme neboji sa,lebo vie,ze ihla je v robote.

jana_eyre_2
24. apr 2024

@777januska777 super poznámka.. k tejto diskusii len toľko, ze cudzie deti sa na modrom koníku vychovávajú najľahšie.. a nie, deti som ani ja nestrasila tetami predavačkami, ale to ako si niektoré ženy myslia že vychovávajú dokonalo a ostatní hrozne ma vždy vie šokovať v týchto témach...

nataly420
24. apr 2024

Jezis riadne ste precitlivené :D mna nechávali u ciganov u koškarov a čo ? Doteraz sa natom smejem a sú to pekne spomienky 🤣

sense
24. apr 2024

Ak by som mala byt akože ja ta teta, tak s úsmevom na tvári odpoviem dieťaťu, neboj sa ja ta nikam zavierat nebudem

mandzula
24. apr 2024

Dietatu by som milo povedala, ze predavacky deti do skladu urcite nezatvaraju. Tym nemozes naozaj nikoho urazit a zaroven budes spokojna aj ty.
Taketo strasenie deti je uboche a este aj rodic svoju neschopnost vychovavat hadze na niekoho ineho.

teki1
24. apr 2024

Manuál na udržanie zákazníka.
Všetky mamy babky tetky čo strašia deti,zavrieť do skladu.😂

777januska777
24. apr 2024

Autorka, ale áno chceme to od rodičov, aj keď sa tvarime akoze nie. Jednoducho sme takí, ze akékoľvek vybočenie z normálu sme schopní ohovorit. A áno aj ja som taka, tiež si vsimnem prehnane križiace dieťa a tiež mi hlavou prejde kritika. Lenze vždy si treba uvedomiť, že aj my sme v tej situácii častokrát a aj my našou výchovou a správaním dokážeme druhých vyrušiť. Treba nám menej vnímať negatívne veci na ľuďoch a viac sa snažiť ludi pochopiť.

snazilka_bio_mamka
24. apr 2024

No a, mňa furt kožkáry unášali keď som bola zlá a som tu. Zdravá , živá.

jana_eyre_2
24. apr 2024

Ja len pridám príhodu z detstva môjho prveho syna, ktorú určite polovica koníka by riešila lepšie..

Keď mal asi 4-5r mal raz z nejakého už si nepamätám akeho dovodu nervy v kúpeľni.. vrieskal a nervacil, čo už som nevydržala a odniesla ho na rukách do vedľajšej izby kde bola tma.. povedala som mu že nech vyjde keď sa ukludni zavrela som dvere, a on tam v nervoch kričí že sa bojí.. ja už tiež vynervovana som povedala "to bol účel".. od toho dňa sa môj syn bal "účelu".. nie tety, ani policajta, ani čerta ale účelu.. dnes má 12r, je to normálny, milý chalan, ktorý je slušný, ale aj si vie povedať svoje a na svojom strachu z účelu sa smeje..

Najmä s najmladším som si inak užila strašne veľa nervov, on je taká impulzívna povaha.. (napriek tomu ako vie dať svoje nervy najavo je dnes zlatý empatický chlapec, chvalrny aj v škole.. vie sa síce stále hrozne hlučné nasrať ale len doma medzi svojimi)

keď ho to prepadlo v spoločnosti, bolo to veľmi náročné keď každý v okolí až prahol po tom ako sledoval moje reakcie.. jedna skupina ľudi čakala ze toho "rozmaznanca" zmlatim, zatiaľ čo druhá krútila hlavou, tretia to dávala za vinu mne a tomu že "by som mala reagovať inak" ako čakaním (verte mi že zobrať ho mimo a čakať bola najlepšia taktika pri všetkých tých eskapadach som už vedela) a štvrtá zväčša seniorská mi chcela "pomôcť" vetami: "vezmem ťa".. všetky mi boli nepríjemne, lebo každý mal pocit že by bol lepším rodičom ako som ja.. pritom nepoznali ani syna ani mňa, súdili len preto lebo videli malilinky zlomok z našich životov.. pretoto nenávidím témy o tom, ako správne vychovávať a reagovat a sudenia podľa jednej kratuckej situácie ktorej je človek len svedkom.. jednoducho načo riešite to, ako niekto druhy niečo robí či nerobí.. neviete a nevidíte 1000inych situácii v dni, ktoré možno ten jeden človek zvláda 100x lepšie ako by ste to urobili vy sami a robíte pri vlastných detoch..

simca06022011
24. apr 2024

Myslim, ze si to netreba vsimat a treba si robit svoju pracu. Vybavene. Nech si kazdy riesi svoje deti ako chce... mozes sa max usmiat, a dietatu povedat, ze tak to teda nie. Este lepsie by bolo povedat, nie my deti nezratvarame ale napr toto a toto sa v obchode nerobi ;)
Na druhej strane ak naozaj nejake dieta vyvadza tam, mne by bolo uplne jedno ako to rodic ukludni :D Mudrovanie o tom co rodic smie a nesmie mi uz pride nacisto sibnute, doslova. ROdic je dospely a je zodpovedny, a ak dieta vyvadza ublizi sebe alebo nieco poskodi v obchode, alebo niekomu ublizi alebo cokolvek je za to zodpovedny on, cize to dieta sa ma vediet spravat a na kazde dieta platia ine moresy... ano mozem nechat dieta hadzat sa o zem v ulicke obchodu, a s kludom pockat, ale mozem mat dieta co robija veci napriklad, to uz by bolo horsie.. ci pani predavacka bude radsej upratovat? ;) no nie... nebude. Naozaj staci reci ignorovat a robit si vyslovene svoju pracu.
V opacnom pripade, ked nejake dieta sa sprava ako diviak niekde, tiez kritizujete rodica, ze si dieta nevie vychovat...:DD

pleja
Autor odpoveď zmazal
majlo1234
24. apr 2024

@jana_eyre_2 inak moj na mna toto skusa tiez teraz, neskutocne revy. A ja aby som si pomohla, ho zvyknem preniest do inej izby s tym, ze mu poviem, ze ma bolia usi, ked krici, a nechcem aby krical pri mne. Dvere privrete, chlapec si bezne vie aj odomknut a on ruci ako tur, ze sa bojiiiii a nezatvaraaaaj ma tu. Mna z neho poraza😂

Autorka, ja v takych pripadoch hovorim priamo s detmk, dospeli ma nezaujimaju.

autor
24. apr 2024

@nataly420 ja som mala nocne mory,ze ma niekto v mechu nesmie,takze vdaka za tu citlivku 👍

autor
24. apr 2024

@777januska777 neboj ja si vsimam aj pozitivne veci a viem ocenit laskave spravanie k detom,akoze hovorim vela veci viem pochopit,ale zastrasovanie je uz fakt odveci technika. Navyse ked do toho zainteresujes tretiu cudziu osobu.

nataly420
24. apr 2024

:D no život je tvrdý nemáš byt taká precitlivena

Strana
z2