Je váha 7300 g v 6 mesiacoch normálna?
Malý bude mať za týždeň 6 mesiacov dnes sme bolí u doktorky to je váha 7300g v poriadku na takýto mesiac? Prikrmy papame ešte minimalne
@crazy_cat_lady nepovedala nič
Je to normálna váha na 6 mesiacov.
Ahoj, ja som kukala tu, ked mi doktorka nic nepovedala, tu je link. https://mamaaja.sk/kalkulacky/vaha-a-vyska-dietata
mal by mat dvojnasobok porodnej vahy...
@viktoria1751 uz si nepamatam kolko mala dcerka v 6 mesiacoch presne kil, ale v 10 mesiacoch ma aktualne 12,5 kg... takze vaha je podla mna OK. Mne pediatricka povedala, ze u nas je vaha v poriadku. Mala ani nevyzera na tolko kil.
Veď koľko bola pôrodná váha? Je rozdiel ak tvoje dieťa malo 1700gc alebo 3500g
Dieťa by malo zdvojnásobiť svoju váhu. Ale váha je len jeden z ukazovateľov toho ako dieťa prospieva
Jedno má vo veku 6mes. 6 kg a je úplne ok, druhe 8,5 kg a tiež je úplne ok
@viktoria1751 V pohode, nasa mala aj menej. V 10 mesiscoch mala 6830. A v necelom polroku len 5600.
@pribinak keď sa narodil mal 2730g
@viktoria1751 tak to je viac ako pekne ako narástol
@viktoria1751 tak to je v pohode, moja mala 3090 a vidis, aku mala vahu.
Pediatri neposudzuju 1 konkretnu vahu, ale porovnavaju vsetky vahy v case - vidia tak rastovu krivku a podla nej vidia ci dieta pekne pribera. Kedze su aj velke deti, aj male, nedaju sa porovnavat medzi sebou, ale kazde dieta sa porovnava so svojim minulym ja. Samozrejme rataju s tym, ze babatka sa zacinaju pohybovat a prirastok uz nie je taky velky. Takze : ak doktorka nic nehovori, tak je vsetko ok 🙂
@viktoria1751 my máme 4 a pol mesiaca a krpec ma 7,5kg a 65cm. Nemá ani faldiky, nepapa veľa...ale doktorka tvdi ze moc priberá 🙂🤷♀️
@viktoria1751 Orientačne - do 6 mesiacov 2-násobok, do 12 mesiacov 3-násobok pôrodnej váhy.

a co ti povedala pediatricka?