Je výchovné capnutie po zadku v poriadku?
Ahojte chcem sa opýtať či je v poriadku áno viem je to zlyhanie rodiča a dospelých sa medzi sebou nebiju prečo by sme mali deti ale capnutiw po zadku není bitka nechcem tu názory prečo sa to robiti nema ani názory ako tu maminy maju nadpriemerne inteligentne deti ktore pocuvnu vseto na prvý krst. Dcéra je v období ivzdoru ma 2 roky necelé óde bomby niekedy. Minule do mna hodila kyblik to este prešlo s napomenutim zasmiala sa a treska ho do mna asi 2x tak som jej capla po riti príde Micro okamzite ľúto ale v tom momente zabralo
@katarina092 vážně nechápeš, že fyzické násilí je nogo, v jakémkoliv případě???? Nedá se odpovědět - došly ti argumenty? Vy se doma - dospělí - navzájem mlátíte?
@berenika39 to by si mali dat dole uniformu aj policajti, vojaci a pod… ked uz to mame rozsirit… t sa kze by si bola radsej kebyze sa Ta muz nezastane a nezbil mi chlapa co by robil zle len by sa mal asi prizerat?? Alebo kebyze vidis ze Ti niekto obtazuje dceru nezacala by si ju branit tiez bitkou ? Nie kazdemu sa da len verbalne vysvetlit ludi su rozni
@berenika39 to by si mali dat dole uniformu aj policajti, vojaci a pod… ked uz to mame rozsirit… t sa kze by si bola radsej kebyze sa Ta muz nezastane a nezbil mi chlapa co by robil zle len by sa mal asi prizerat?? Alebo kebyze vidis ze Ti niekto obtazuje dceru nezacala by si ju branit tiez bitkou ? Nie kazdemu sa da len verbalne vysvetlit ludi su rozni
@katarina092 rozhodně nemám ve svém blízkém okolí lidi, kteří řeší problémy bitkou, fakt ne. Ty vážně propaguješ násilí? Pak to bohužel vypadá ve společnosti, jak to vypadá.
@katarina092 rozhodně nemám ve svém blízkém okolí lidi, kteří řeší problémy bitkou, fakt ne. Ty vážně propaguješ násilí? Pak to bohužel vypadá ve společnosti, jak to vypadá.
@berenika39 to je Tvoja odpoved?? Preco nezareagujes aspon slovom na moj priklad?
Ok tak neriesme nic a nech tyrani obrazuju zeny a muzi nech stoja obdalec prizerajuc sa sak sme nekonfliktni
@berenika39 to je Tvoja odpoved?? Preco nezareagujes aspon slovom na moj priklad?
@katarina092 Manžel se mě nemusí zastávat, protože žiji v komunitě lidí, kde k tomu není důvod. Ne, nikdo neobtěžuje moje děti, protože žiji v komunitě lidí, kde k tomu není důvod. Je smutné, když to má někdo jinak...
Ok tak neriesme nic a nech tyrani obrazuju zeny a muzi nech stoja obdalec prizerajuc sa sak sme nekonfliktni
@katarina092 tyrani obtěžují ženy? Děláš to samé.
@katarina092 Manžel se mě nemusí zastávat, protože žiji v komunitě lidí, kde k tomu není důvod. Ne, nikdo neobtěžuje moje děti, protože žiji v komunitě lidí, kde k tomu není důvod. Je smutné, když to má někdo jinak...
@berenika39 ano zial v tomto svete sa deju aj ine veci na ktore sme zvyknuti:((( to mame akurat stastie ze zijeme jak zijeme. Ale stat sa moze hocico aj v slusnej stvrti🙂 preto zamykame auta, domy apod nezijeme b rozpavke
@berenika39 hocikde zenu moze znasilnit niekto na ulici ak teda nemame so sebou ochranku , ja sa pohybujem aj po meste nie len doma kde ziju ludia z roznych pomerov
@berenika39 hocikde zenu moze znasilnit niekto na ulici ak teda nemame so sebou ochranku , ja sa pohybujem aj po meste nie len doma kde ziju ludia z roznych pomerov
@katarina092 ok.
@berenika39 to srovnavas capnutie na zadok ako vychovu ked je dieta drze a tyranie a znasilnovanie???
@katarina092 zas prekrúcaš čo som napísala, celkom irónia na to, že ty obviňuješ každú z toho, že prekrúca tvoje slová. Podľa mňa bitie, týranie a capnutie po zadku sú všetko formy fyzického násilia. Sú rozdielne v intenzite, ale ani jedno nie je ospravedlniteľné. Dokážem pochopiť matku, ktorá v návale emócii udrie dieťa a potom sa mu ospravedlní a situáciu sa snaží napraviť, lebo si uvedomuje, že to nie je v poriadku. Ale ty sama capnutie po zadku považuješ za výchovnú metódu, tak tam nie je o čom.
@weleda123 Viaceré sa ti snažili vysvetliť, že tomu 3.5 ročnému chlapcovi nemuselo byť príjemne objímanie od tvojej dcéry a že ju máš viesť k tomu, aby neobjímala ľudí len tak. Že on nereagoval ako dospelý a neodkráčal je pochopiteľné, lebo je to tiež dieťa. Rodičia mali jemu vysvetliť situáciu a nastaviť hranice, a ty svoju dcéru poľutovať a vysvetliť jej to tiež. Namiesto toho nás obviňuješ že si zastávame 3.5 ročného “agresora”, ako keby on nebol dieťa ale dospelý recidivista. On má v 3.5 roku vedieť rozmýšľať ako dospelý a ty ako dospelá nevieš doma zabezpečiť zástrčky záslepkami za pár € a naučiť bez capania dieťa, aby do nich strkalo ruky a hračky. Čo potom chceš od toho malého chlapca?
@annelise17
On má v 3.5 roku vedieť rozmýšľať ako dospelý a ty ako dospelá nevieš doma zabezpečiť zástrčky záslepkami za pár € a naučiť bez capania dieťa, aby do nich strkalo ruky a hračky. Čo potom chceš od toho malého chlapca?
👏👏👏
Ako toto nedokaze niekto vidiet? Nepochopim.
@annelise17 naznacila si, ze robim nieco zle ked mam najposlusnejsie…
@katarina092 Ty das miernu synovi na zadok a boli ta z toho ruka. Bud to nie je "mierna", alebo mas nejake problemy s rukami.
Jeho to neboli, lebo je pevne stavany? Ako reaguje ked mu das jednu takuto na zadok?
Udries varechou, lebo si nechces ublizit? No sila. Bit nastrojom je uplne iny level nasilia.
Bili ta rodicia ked si bola dieta? Bili ta rukou, alebo niecim?
@berenika39 to srovnavas capnutie na zadok ako vychovu ked je dieta drze a tyranie a znasilnovanie???
@katarina092 situácie čo popisuješ sa volajú výkon práva - donucovacie prostriedky ktoré majú subsidiármy charakter - policajt ťa nemôže hneď zmlátiť a nutná obrana - obidve sa volajú okolnosti vylučujúce protiprávnosť činu a hádaj čo - ak žiadna z nich nie je naplnená, ide o trestný čin. Ďalej dodám, ani jedna z nich v sebe neobsahuje “výchovnú metódu”, je to vždy obrana pred agresorom a nemôžeš použiť zjavne neprimeraný prostriedok na odvrátenie útoku. Takže moc by som toto nezrovnávala keď sa v tom nevyznáš.
Ešte otázka, žena ktorá je ako dievčatko bežne capaná varechou, alebo fackovaná, aký bude mať problém si to nechať od manžela tyrana, keď bude dospelá? Asi žiadny, veď je na to zvyknutá.
@viestta ja ked dam miernu na zadok synovi tak ma boli viac ruka ako jeho zadok lebo je pevne stavany. Nie preto zeby som ho capala tak silnk
@katarina092 ale, prosim ta. Akcia a reakcia je jeden zo zakonov fyziky, a ta plati aj na detskom zadku. A nezavadzaj tu s obtazovanim na ulici. Ty sa branis comu, ked dieta udries?
Jednoducho si priznaj, ze dieta neprimerane trestas. Je to rovnake tyranie ako kedy si ho zatvarala do pivnice, alebo mu odopierala naplnit jeho zakladne potreby. Tvoje vycitky su tvoj problem. Nevies spracovat negativnu emociu, tak jednu svacnes. Chyba je na tvojej strane. Ty mas byt natolko vyzrety rodic aby si sa nemusela uchlovat k capaniu po zadku. Kebyze raz, lebo si v soku, ze dieta chcelo utiect na ulicu medzi auta alebo bola by ina velmi nebezpecna situacia. Dobre, kazdy spravi chybu. Ale z tej chyby sa pouci. Lenze ty tu chybu robis opakovane.A este to povazujes za spravne.
@katarina092 do nemoty obhajujes neobhájiteľné. To je proste fakt.
Si útočná, obvinujes tu kdekoho z kadecoho a nemáš záujem sa čo i len zamyslieť nad tým, čo ti píšeme.
Prečo?
Je toto tvoja bežná reakcia, alebo sa cítiš v úzkych, keď príde na diskusiu o fyz.trestoch, možno lebo si to sama zažila? Neodpovedaj, to je len recnická otázka..
Zjavne ťa tu nepresvedčí nikto. Ale vieš, nám to môže byť vlastne jedno..
Len, keď sa tak nad tým zamyslím, keby takéto niečo písali mne, chcela by som zistiť viac. Pozrela by som si linky, ktoré mi poslali - sú tu v príspevku pár strán dozadu.
Ak by som mala problém s ang, aspoň by som do guglu hodila niečo ako "prečo nie je správne bit deti" alebo " čo je respektujuca výchova", alebo "negatívny vplyv fyz.trestov", jednoducho niečo v tomto zmysle..
@katarina09 policajt má zákonmi úzko obmedzené pole, kedy môže násilie použiť, musí použiť primerané násilie, používa ho, keď iné metódy nefungujú a používa ho, keď stojí proti plus-mínus seberovnému súperovi. A teraz mi povedz, či ti dieťa je seberovné, či je primeranou silou, že mu švacneš takú, že ťa z toho bolí ruka a či mu nevieš bez capnutia zabrániť v nejakom konaní. A ktoré konkrétne situácie v tejto diskusii padli, kde zlyhali iné metódy a nebolo možné postupovať inak? Ja som tu od teba čítala len o tých zásuvkách, čo je úplne banálny problém, ktorý je možné riešiť dokonca prevenciou a ktorý rodičia zvyčajne prevenciou aj riešia, lebo je očakávaný. Ak nedokážeš toto vyriešiť bez bitky, ako chceš riešiť skutočne vážne problémy, ktoré môžu pri výchove dieťaťa nastať?
@katarina09 policajt má zákonmi úzko obmedzené pole, kedy môže násilie použiť, musí použiť primerané násilie, používa ho, keď iné metódy nefungujú a používa ho, keď stojí proti plus-mínus seberovnému súperovi. A teraz mi povedz, či ti dieťa je seberovné, či je primeranou silou, že mu švacneš takú, že ťa z toho bolí ruka a či mu nevieš bez capnutia zabrániť v nejakom konaní. A ktoré konkrétne situácie v tejto diskusii padli, kde zlyhali iné metódy a nebolo možné postupovať inak? Ja som tu od teba čítala len o tých zásuvkách, čo je úplne banálny problém, ktorý je možné riešiť dokonca prevenciou a ktorý rodičia zvyčajne prevenciou aj riešia, lebo je očakávaný. Ak nedokážeš toto vyriešiť bez bitky, ako chceš riešiť skutočne vážne problémy, ktoré môžu pri výchove dieťaťa nastať?
@annm81 ako? Veď varechou...
@katarina092 inak, ak máš pocit, že zákon ti pri obrane dáva voľné ruky k akémukoľvek násiliu (nedáva), tak potom aj trojročný chlapec by mal zákon na svojej strane, ked sa po ňom tvoje dieťa liepalo a obťažovalo ho, nie?
Je vtipné, ako iných obviňuješ z extrémizmu a nerozlišovania miery, ale ty si na obhajobu výchovy dieťaťa vezmeš argument znásilňovania....
@berenika39 a to som nekonfliktny clovek a napisledy som sa bila s bratom na zakladnej skole
@katarina092 Ak ťa niekto obťažuje na ulici, či napadne, môžeš použiť nutnú obranu alebo krajnu núdzu, nastuduj si, čo to znamená a aké podmienky musia byť súčasne splnené, aby si sa tam vôbec vopchala svojim konaním. Ako to vôbec dokážeš porovnať s bitím maloletého dieťaťa pre Krista pána?!
@gabrielabydzo super vtip a teraz u nás : Matka cestuje v autobuse s dieťaťom,ktoré vrieska, kričí a keď kopne staršiu pani, namiesto ospravedlnenia matka dieťaťa mu rovno vylepí facku - má správnu výchovu. K matke príde 15 ročný chalan, vyberie si žuvačku z úst a nalepí jej ju do vlasov. Keď mu chce rozhorčená vynadať,tak jej rovno jednu vylepí a povie : Mal som správnu výchovu.
Aké je aj toto poučné, že?
@annelise17 prekrúcaš,to je už trápne.Zapamätaj si jedno:Opakovaný vtip,už nie je vtipný.Ty keď sa asi hádaš s chlapom tak ti vlepí facku.Ináč to nevidím.Asi nepoznáš :Ohýbaj ma mamko,pokiaľ som ja Janko,neohneš ma mamo keď už budem Jano.Ty fackáš dospelých?To ti gratulujem.
@annelise17 prekrúcaš,to je už trápne.Zapamätaj si jedno:Opakovaný vtip,už nie je vtipný.Ty keď sa asi hádaš s chlapom tak ti vlepí facku.Ináč to nevidím.Asi nepoznáš :Ohýbaj ma mamko,pokiaľ som ja Janko,neohneš ma mamo keď už budem Jano.Ty fackáš dospelých?To ti gratulujem.
@gabrielabydzo ja prekrúcam? A ten tvoj vtip, šitý namieru vašich chorých násilných “výchovných metód” je čo? 😂 veď tak isto sa dal otočiť, to že tebe sa nepáči poučenie čo z neho plynie, to svedčí o tebe a o tom, že nedokážeš pripustiť iný ako svoj názor.
Ohýbaj ma mamko je príslovie ktoré odráža celú generáciu, ktorá ním bola vychovaná. Sebeckí, agresívni, nevyspytateľní ľudia, ktorí slepo počúvajú autority a už viac ako desaťročie volia politikov, ktorí ich okrádajú a smejú sa im do tváre. Takže poznám, ale je to úplne hlúpe, sadistické a už trápne príslovie, ktorým sa nikto príčetný v tejto dobe už neriadi.
A nie, my sa s mužom nebijeme a to sme seberovní dospeláci. Aká úbohosť je myslieť si, že fackovať malé dieťa je legitímne, hoci mu nie si seberovná, je slabšie a bezbranné.
@gabrielabydzo aký je podľa teba rozdiel medzi dospelým a dieťaťom, že jedno schvaľuješ biť a druhé nie? Argument, že dospelý už výchovu nepotrebuje, to nebude - na to sa stačí pozrieť dookola a zistiť, koľko dospelých sa nevie správať. Teda?
@gabrielabydzo "ohybaj ma mamko" jednoznacne neznamena "Mamicka, tlc ma zakazdym, kedy sa ti to hodi". Znamena to vychovavaj ma za mlada, lebo potom uz ma nevychovas. A vychovavat sa da s respektom, s jasne stanovenymi pravidlami, s urcenymi hranicami a uplne bez fyzickych trestov alebo vydierana, ponizovania a inych patologickych "vychovynch metod".
@katarina092 Ak ťa niekto obťažuje na ulici, či napadne, môžeš použiť nutnú obranu alebo krajnu núdzu, nastuduj si, čo to znamená a aké podmienky musia byť súčasne splnené, aby si sa tam vôbec vopchala svojim konaním. Ako to vôbec dokážeš porovnať s bitím maloletého dieťaťa pre Krista pána?!
@oblecenie99 neporovnavam to s bitin maloleteho🙂)))) urcite nebudem v sebaobrane bit dotycneho a rovnako tak dieta🙂) Vy ste tak mimo neda sa vam nic vysvetlit ako som pisala miesate dve rozne veci len aby ste ma obvinili z nasilia na detoch. Robte si ako chcete hlavne ze neviete odpovedat preco su dnes deti tak nespratne a drze asi sa stala niekde chyba , pocinajuc modernou gentle parenting pochadzajucou zo zapadu, robte si ako uznate za vhodne nech Vam aj deti skacu po hlave al he skuste hned neodsudzovat druhych co PRILEZITOSTNE bacnu dieta po zadku s nasilim
@katarina092 situácie čo popisuješ sa volajú výkon práva - donucovacie prostriedky ktoré majú subsidiármy charakter - policajt ťa nemôže hneď zmlátiť a nutná obrana - obidve sa volajú okolnosti vylučujúce protiprávnosť činu a hádaj čo - ak žiadna z nich nie je naplnená, ide o trestný čin. Ďalej dodám, ani jedna z nich v sebe neobsahuje “výchovnú metódu”, je to vždy obrana pred agresorom a nemôžeš použiť zjavne neprimeraný prostriedok na odvrátenie útoku. Takže moc by som toto nezrovnávala keď sa v tom nevyznáš.
Ešte otázka, žena ktorá je ako dievčatko bežne capaná varechou, alebo fackovaná, aký bude mať problém si to nechať od manžela tyrana, keď bude dospelá? Asi žiadny, veď je na to zvyknutá.
@annelise17 ja som bola fackana v puberte ked som bola drza tiez a nie nedostalo ma to do miery takej aby som si to nechavala od druhych🙂 tyrana som nebola
@annelise17 ja som bola fackana v puberte ked som bola drza tiez a nie nedostalo ma to do miery takej aby som si to nechavala od druhych🙂 tyrana som nebola
@katarina092 vidis, a tie facky v puberte teraz prenasas na vlastne dieta, pretoze ti to pride v poriadku ainy system nepoznas. Neviem ci nechces, ci nemozes, ci nevies. V kazdom pripade ani facka v puberte nie je riesenim. Co sa tym dosiahlo? Neotvaral si usta, lebo si vedela, ze bude nasledovat facka. Miesto toho aby si pochopila, ze iste spravanie nie je vhodne, aby ti vysvetlili, kde su hranice, vyriesili to rychlo a rucne. Iste zabralo. Lebo vysvetlovat pubertiakovi, ze niektore veci su uz cez ciaru byvy zvycajne neskoro. Ano, rebelia patri k puberte. Aj frflanie, aj trucovanie, aj odvravanie. U niekoho viac, u niekoho menej. Ale aj toto spravenie sa da riesit s respektom k dietatu a bez toho, ze by bolo bite. Nas rodicia bit nemuseli a to sme tiez reberovali, odvravali, aj frflali, aj ocami prevracali. Ale stacilo, ze mama dala ruky v bok a boli sme jasni ako take hviezdy. Vedeli sme, ze teraz nieco pride. A vzdy prislo, nie bitka ale taky rozhovor, ze po takom rozhovore sme ani nevedeli ako sa volame. Ver tomu, ze zdvovodnovat preco papulujem, to bolo nieco. A nikdy to nekoncilo "Slubujem, uz to viac neurobim". Veeelmi dobre sme vedeli, ze si dame sakra pozor aby sme to neurobili.
@oblecenie99 neporovnavam to s bitin maloleteho🙂)))) urcite nebudem v sebaobrane bit dotycneho a rovnako tak dieta🙂) Vy ste tak mimo neda sa vam nic vysvetlit ako som pisala miesate dve rozne veci len aby ste ma obvinili z nasilia na detoch. Robte si ako chcete hlavne ze neviete odpovedat preco su dnes deti tak nespratne a drze asi sa stala niekde chyba , pocinajuc modernou gentle parenting pochadzajucou zo zapadu, robte si ako uznate za vhodne nech Vam aj deti skacu po hlave al he skuste hned neodsudzovat druhych co PRILEZITOSTNE bacnu dieta po zadku s nasilim
@katarina092 mne si zatiaľ na otázky neodpovedala, ale hlavne, že iných obviňuješ z neschopnosti odpovedať. Ale tak ja ti odpoviem, prečo je dnes veľa detí nespratných. Pretože tu máme krízu uznávania autorít, pretože ľudia sa stali rozmaznanými egoistami, ktorí majú pocit, že majú samé práva a žiadne povinnosti. Pretože tu vďaka moderným technológiám máme epidémiu hyperaktivity, nesústredenosti atď.
Detí sa to týka až v druhom rade, predovšetkým sa to týka dospelých, ktorí tie deti vychovávajú. Vezmi si napr. seba - dostala si odkaz na uznávané autority, ktoré tvrdia, že "výchovné" sú neúčinné až škodlivé. A čo si si z toho vyvodila? Ako moderný človek si sa autority rozhodla ignorovať. - rovnako ako nespratné dieťa ignoruje autoritu v podobe učiteľa.
@katarina092 mne si zatiaľ na otázky neodpovedala, ale hlavne, že iných obviňuješ z neschopnosti odpovedať. Ale tak ja ti odpoviem, prečo je dnes veľa detí nespratných. Pretože tu máme krízu uznávania autorít, pretože ľudia sa stali rozmaznanými egoistami, ktorí majú pocit, že majú samé práva a žiadne povinnosti. Pretože tu vďaka moderným technológiám máme epidémiu hyperaktivity, nesústredenosti atď.
Detí sa to týka až v druhom rade, predovšetkým sa to týka dospelých, ktorí tie deti vychovávajú. Vezmi si napr. seba - dostala si odkaz na uznávané autority, ktoré tvrdia, že "výchovné" sú neúčinné až škodlivé. A čo si si z toho vyvodila? Ako moderný človek si sa autority rozhodla ignorovať. - rovnako ako nespratné dieťa ignoruje autoritu v podobe učiteľa.
@annm81 naco som Ti ja neodpovedala?
@katarina092 Ty das miernu synovi na zadok a boli ta z toho ruka. Bud to nie je "mierna", alebo mas nejake problemy s rukami.
Jeho to neboli, lebo je pevne stavany? Ako reaguje ked mu das jednu takuto na zadok?
Udries varechou, lebo si nechces ublizit? No sila. Bit nastrojom je uplne iny level nasilia.
Bili ta rodicia ked si bola dieta? Bili ta rukou, alebo niecim?
@andreatytler
@andreatytler Ano je tak pevne stavany🙂 a nemam problem s rukami, nereaguje nijako pokial rukou lebo ho to neboli

@katarina092 proč to tedy děláš???
@berenika39 a to som nekonfliktny clovek a napisledy som sa bila s bratom na zakladnej skole