icon

Je vynechanie druhého vzpriamenia u dieťaťa problém?

julialeng
23. jan 2025

Dobrý deň, chcela by som sa spýtať či sa tu niekdo stretol s tým že dieťatko vynechalo druhé vzpriamenie a rovno išlo na štyri. Nás syn bude mať za chvíľku 6 mesiacov. Na brušku sa vie oprieť o rúčky tak že nemá na zemi lakte ale nenazvala by som to druhé vzpriamenie...je to také polovične. Začal ale miesto toho sa dávať na 4 (pokrčené nôžky, vystreté rúčky a hupat sa) nevydrží tam veľmi dlho ale robí to ako keby miesto toho druhého vzpriamenia. Aj keď skúšam keď je na brušku mu vystrieť rúčky tak automaticky pokrci aj nožičky.

Je to podľa vás Okey? Alebo by som to mala konzultovať s lekárom?

lucia13022023
23. jan 2025

Môj malý nebol v druhom vzpriameni, išiel rovno na štyri. Pýtala som sa fyzio, vraj nevadí, podstatne je aby bol na štyroch

jaskolka
23. jan 2025

@julialeng ja ani neviem,či vôbec mali dáke prvé vzpriamenie,nie že druhé ,ani neviem,co to je 😆 Ale vážne,ja som vôbec netušila,ako a čo má nasledovať,proste deti samy to zvládli,čo mali,ich telo najlepšie vedelo,čo a ako majú robit a kedy.

tamta
23. jan 2025

Tak 2.vzpriamene posilňuje svalstvo, takze ak bude dostatočne dlho 4nozkovat, posilní podľa mna aj tak. Ak chceš mať 100% istotu, spýtaj sa fyzio.